Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Google AdSense

Замисли

hello world
27 октомври 2014
79
54
За Македонија има ли определен период колку треба да е активна страната за да те одобрат од Адсенс, кај нив пишува само за Кина и Индија дека треба 6 месеци. Јас што знам најрано некој што е одобрен е 3 месеца,( за три дена од аплицирање го одобрија. Јас аплицирав за 1 месец, 35-6 поста, и чекам 10 дена... Ако има некој искуство да сподели, што ја тупат од гоогле толку :)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Замисли

hello world
27 октомври 2014
79
54
Инсталирај wp quads стави си ги рекламите, носи посети и ќе ти се смени тоа дека е под ривју. Штом си добил мејл значи си одобрен.
Инсталирав, ама нишо не се смени... 3-4 дена зјаеа само празнини кај шо треба реклами да стојат.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Инсталирав, ама нишо не се смени... 3-4 дена зјаеа само празнини кај шо треба реклами да стојат.

Прати ми пп со податоци од страната и ќе ја ѕирнам штом дојдам дома.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

iTechnique

read-only
19 јануари 2017
35
13
Мене ме интересира дали е дозволено да копирам туѓи текстови и да ги објавувам на мојот сајт, доколку наведам извор (source) на крај ? Гледам многу сајтови кои работат со вакви копирани содржини со години а немаат никаков проблем со адсенс па затоа прашувам ?

nikolovskibt

read-only
4 мај 2016
6
0
Сакам да ве прашам јас.. аплицираав за адсенс и веќе чекам 1 недела но нема никаков одговор... ? дали додека чекам треба да клам реклама или не ? и дали нема проблем и дека сум поврзам и преку јутуб ?

tono2344

read-only
26 ноември 2016
21
5
Сакам да ве прашам јас.. аплицираав за адсенс и веќе чекам 1 недела но нема никаков одговор... ? дали додека чекам треба да клам реклама или не ? и дали нема проблем и дека сум поврзам и преку јутуб ?
Добар си ти , јас чекам 10 дена веќе , стариот акаунт шо ми беше и шо не го користам веќе за него чекав 12 дена.

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
не работи шерувањето групи веке
Кој не работи бе мскаат ко луди на политика(уште се прават солидни суми до кај 1к еу месечно) и на healthy. Башка сеа со тоа live шо се залетаа да билдаат фанпејџови(ама секако ќе им ги скинат страните пошто фб веќе ја детектираше оваа злоупотреба).

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Не сум слушнал дека уште некој прави пари од политика и здравје во групи, ја лично сите групи ги иам избришано пошто освен скем нема ништо друго

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.580
3.221
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Во бизнисот не треба да поаѓаш од себе. За се има купувачи, само треба да ги презентираш проиzводите и/или услугите на вистински начин:)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Се функционира, само каков е ефектот. Некој ќе направи 10$ некој 10000$.

• ми се допаѓа
Реакции: tomi

Piwcho

hello world
13 јули 2015
397
266
Што мислите за рангирање на микро niche? Дали е подобро, односно дали е полесно да се заработи нешто... Имаат и доста повисок CPC.
И колку е максималниот број на веб страни што можат да се поврзат со Adsense акаунт?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Периодов е препорачливо да не се отвара Insights на FB фан страните.... :(

DeeJayZone

hello world
3 ноември 2008
186
136
deejay.blog.hr
Мислиш дека тоа може да има негативно влијание на Фејсбук фан страницата, или пак на веб страната која е линкувана од Фејсбук страницата (outbound links)?

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Според вас каде го гледате решението? Во едноставното отстранување на рекламите?

Прашање е дали воопшто некогаш ќе си го повратиш ричот ако те стават на црна листа.

п.с Јас на големи фанстрани страни веќе забележав променети домејни.(изгледа на тој начин ќе пробуваат да се спасат)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Домените што се засегнати со овие казни најверојатно не би се вратиле во нормала, така да единствена опција во моментов е купување на друг или сличен домен на вече “казнетиот“. Без разлика каде и да се постира линк нема да се добие рич на тој домен.

Солуција: Нов домен.

Tawe

lurker
12 август 2011
500
166
Лас Велес
facebook.com
Оваа тема е малку поактивна, па да прашам тука.

На вордпрес сајт имам адсенсе, рекламите ми се ставени преку Quick Adsense.
Наместени ми се:
- Реклама1 (Large Rectangle) - после првиот параграф
- Реклама2 (Large Skyscraper) - на средина на постот
- Реклама3 (Responsive) - пред последниот параграф

Е сега имам ставено од (по)новиот тип на реклами Matched Content, Page Level Ads. Наместена како - Реклама4 - на почеток на постот.
Како што прочитав на повеќе места, а и на самиот адсенс хелп, овој тип на реклама не се вбројува во лимитот од 3 реклами на страница.

Ме буни тоа што на било кој пост секогаш се појавува оваа реклама, некогаш во хедерот, некогаш во футерот на сајтот. Мислења?

Tawe

lurker
12 август 2011
500
166
Лас Велес
facebook.com
giphy2.gif

Некој? :D

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
нема лимит на реклами по ново, ама гледај да има квлаитет, да не биде цела страна реклами.

• ми се допаѓа
Реакции: Tawe
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно