Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Google AdSense

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
@pipelin дали сега откако нема лимит за реклами е подобро да имаш помалку реклами односно дали има некое намалување на заработка (cpc) ако имаш повеќе реклами или нема врска?

tono2344

read-only
26 ноември 2016
21
5
Момци за тие шо имаат пари вадено до сеа од Адсенсе, кога пополнуваш на акаунтот за сметка во полето на Beneficiary Id (optional) , што треба да стои ?????????

iTechnique

read-only
19 јануари 2017
35
13
Некој да ме упати како да ставам вакви реклами на сајтот, една во хедерот + другата како оваа доле да си стои цело време додека скролаш надоле. И ваква реклама да се појавува кога ќе пробаат да отидат од еден на друг пост

iTechnique

read-only
19 јануари 2017
35
13

Го имам WP QUADS ама не гледам таму таква опција за вакви реклами, само за во текст или widget од страна има

За ова поточно мислам, го ставив тој код преку едитор во theme header ама ништо пак е исто

1.png

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Пробај отвори ја страната од мобилен и на крај од URL-то додај #googleads со ова ќе провериш дали рекламите функционираат т.е добро се поставени или не.
Ако функционира по наредно лоадирање на страната ќе ти се појави долната реклама.

Истото важи и за другиот тип на реклами.

iTechnique

read-only
19 јануари 2017
35
13

Како што гледам само 1 има, пред кодот за рекламата <head> и доле </head>

Пробај отвори ја страната од мобилен и на крај од URL-то додај #googleads со ова ќе провериш дали рекламите функционираат т.е добро се поставени или не.
Ако функционира по наредно лоадирање на страната ќе ти се појави долната реклама.

Истото важи и за другиот тип на реклами.

Не ги дава пак, има ли шанси да е до темата (иако е премиум не фри) да не подржува ?

Can4sta

Баниран/a
19 јануари 2008
308
354
Не е до темата, таа ја користат уште најмалку 30к страници низ интернетот можеби повеќе.
Ти нешто грешиш, или кога ќе ги стаиш чекај малку да бидат активни. Пробај со #googleads како што ти кажа членот погоре.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Ме интересира дали сеуште важи она дека може да ставам колку сакам реклами на страна? Пример, моментално имам 3 меѓу постовите и сакам да ставам една во сајдбар. Дали би било проблем тоа?
Фала, поздрав.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ме интересира дали сеуште важи она дека може да ставам колку сакам реклами на страна? Пример, моментално имам 3 меѓу постовите и сакам да ставам една во сајдбар. Дали би било проблем тоа?
Фала, поздрав.

Не преставува проблем.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Братучедот има проблем со овие.. Му стасува мејл дека е одобрен, како и писмо на адреса од гугл, али не може да се најави. Му стои демек уште се разгледува барањето...
Некој нешто?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

BEST

hello world
10 јуни 2011
320
299
Не ги дава пак, има ли шанси да е до темата (иако е премиум не фри) да не подржува ?

Случајно да не имаш AdBlock или слично ? :D
Се надевам дека немаш, но све друго ти објаснија останатите па тоа ми падна на памет...
до темата не е, 100% сум сигурен...

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Може ли да направам да ми пристигнуваат парите од гугл, на сметка на пејонир?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Изменето од модератор:

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.580
3.221
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

Јофак

read-only
1 јули 2017
1
1
Како некои македонски сајтови користат google реклами? А во македонија нели не може да се користат?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно