Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Добар андроид - сооднос цена:квалитет

3XL

hello world
14 декември 2021
73
27
Здраво дечки. Во план ми е да купам нов телефон. Се утепав видеа гледање, споредби и оцени и имам неколку на ум па не би било лошо да добијам мислење од вас (можеби и некој ќе каже лично искуство).

1. Samsung Galaxy S26+
2. Samsung Galaxy A57
3. Redmi note 15 pro plus
4. Xiaomi 17T pro

Знам дека се сите скоро од различен ценовен ранг ама до сега за овие телефони прочитав и слушнав доста добри мислења.

Второ мислење од вас и искуство, дали е добар потег купување телефон од мобилара (Ледиком, Мобеликс)?
Не сум имал искуство со сега со пазарење од мобилари ама би сакал да слушнам мислење од вас.

Доколку искуствата се добри, може да размислам и за S26 Ultra. Не е некоја драстична разлика од Ѕ26+ ако го земаш од мобилара.

Иако мислам дека не спаѓам во таа класа на корисници што би го исцрпеле максимумот на Ултрата али ако веќе одиме во тој ценовен ранг, why not.

noc32

hello world
21 март 2016
360
313
Користев Самсунг Галакси со години и бев задоволен.
Ќе ја купев S26 ама не се исплати. Батеријата не е во чекор со конкурентите, камерата е иста како на S25. Екранот на ултра моделот, читав дека е помалку светол заради опцијата за приватност.

Се решив да купам Xiaomi 17 Ultra и сум презадоволен. Одличен екран, одлични спецификации. Батеријата е лудило, плус полнењето е пребрзо. Камерата е една од најдобрите на пазарот.

Мислам дека со Xiaomi нема да згрешиш освен ако не купуваш Самсунг од некоја конкретна причина, пример Самсунгот има нешто што другиов нема.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.146
1.546
Скопје
Цел живот Samsung flagships, супер задоволен. Сега iPhone, поради екосистем. Требаше време за навикнување, ама генерално задоволен.
Неколку телефони купени од Ледиком и Мобеликс, немало проблем. За волја на вистината, немало ни потреба од активирање гаранции, така да не знам како би се понашале.

Raw Performance : Пари
Најмногу добиваш од кинезите, па Samsung, па Аpple.

Немаш специфицирано што ти е битно кај еден телефон за да може да направиме избор.
Спореди си и цени на phones.mk
S26+ е иста цена со S25 Ultra. Јас лично би одел со S25 Ultra.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно