Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Facebook лажен сајт на кој што има повеќе од 18.000 кориснички имиња и лозинки. Претежно македонски!

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Notebook Lenovo Legion S7
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
15.6" FullHD 1090x1080 LED
OS
Windows 11
Малце заглавивме ама пак тргна пред се бидејќи каснеја пораките на yahoo а мислевме дека не блокирал :)

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
А што се однесува до напредокот понминавме около 4-5000 мејла ако не и повеќе не сум сигурен колку точно

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11
Ни опристигнуваат маилови со благодарност и пофалби :) за оној кој праша.
многу од нив ја имале апликацијата меморирано и многу од нив не биле свесни за вакво нешто.

/BRAINIAC\

Баниран/a
12 август 2009
447
7
МВР прочита на форумот дека се украле податоци, и одма си ги препишаа credits на нив. И дека откри, што направи? Барем да кажеа во веста дека треба да си ја сменат лозинката да се заштитат.

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11
На крај ке кажат дека они ипсратиле мајлови до сите :)

eldiablo

Баниран/a
21 октомври 2008
820
48
Еве гледам од видеово, МВР ги упатува корисниците на FB на сајтот IT.com.mk кадешто можат да проверат дали тие се жртви на phishing.

ZeeR0Less

read-only
8 септември 2009
7
0
Знаеш ли на колку спамери одлично би им дошла нашата листа со валидни емаил адреси? :ha:

Само достапната листа брои околу 15000+ E-Mail адреси, а што доколку креаторите на Phishing сајтот се малку покреативни и се организираат во група која ќе провери дали податоците (E-Mail адресата и Password-от) ќе можат да ги искористат за да се логираат на MSN-от на жртвата, потоа треба само да ги експортираат контактите... и ете ти уште едно 50-100, а може и повеќе потенцијални жртви на СПАМ - само од една адреса, се тоа само за неколку секунди работа.
Можеби веќе тоа е и направено, можеби и само за тоа им бил Phishing сајтот, а не злоупотреба на личните податоци на жртвите.

Поздрав до сите на форумот, ова воедно беше и мојот прв пост тука. Се надевам ќе имаме пријатна соработка и дружење пред се.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Конечно заврши и праќањето на меиловите.
Во тотал, повеќе од 22,000 маила се пратени со содржина како корисниците да ја изменат ниванта лозинка, на македонски и англиски.
Пратени се до сите во листата.

Отворена е емаил адреса: [email protected] за контакт во врска со нападот, како се случил и како да се заштитат корсиниците од ваков напад.

Акцијата беше успешна благодарение на MetalGear, sumi, dare_ku и мене, а немаше да се оствари ако Delicon не ја пронајдеше листата!
Сега зависи колку самите корисници ќе превземат акција. :)

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11
И една препорака од мене. Ако заебувате пак другпат гледајте овој месец да биде :) да не купувам и конфигурираме нов сервер пак :)

Deni_88

hello world
9 септември 2009
108
1
Imam prasanje do site moderatori,administratori,programeri..... sto se na forumov.

Pred 15-tina deka mi go haknaa facebook-ot i msn-to i sakam da gi zamolam i da gi zamolam site sto se razbiraat vo ova dali ke moze nekako da mi go vratat password-ot nekako?Istiot password mi bese na msn-to i na facebook.
[email protected] ovoj mail mi e haknat.Ako mozete nesto da napravite pisete.Vi blagodaram.

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине
Deni_88 пробај на овој начин кој го објасна HijackHacker.Ако ги внесиш точните информации има шанси да си го вратиш мсн-то а по него и фејсбук.

kimi makedonski

hello world
19 август 2009
440
14
И една препорака од мене. Ако заебувате пак другпат гледајте овој месец да биде :) да не купувам и конфигурираме нов сервер пак :)

pa koj drug nema da pomogne ako ne mojot idol sumi

kimi sum deka me vikaat daka inaku otsekogas sum navival za sumaher

i da bravo za akcijata

Edvard

read-only
15 јуни 2009
19
0
Izvinite mene mi ja imat mn pati pronajdeno lozinkata na fb nikogas ne sum bil vo nekoi internet caffe za da moze nekoj da mi ja vidi ili pak od dr. mesto da se logiram ... vo tek na igra na poker imav 56 000 000 cipa
sakav da smenam masa i gledam deka cipovite od 56 000 000 mi stana 250 cipa 100 pati go menjav passot i stalno go naogat i na msn i na fb mi go imat hakirano :S i plus toa mi imat veke cel msn so fb promeneto :s ke ve molam nekoj da mi kaze kako da se zastitam :S

/BRAINIAC\

Баниран/a
12 август 2009
447
7
Па изгледа вака почнале:
1. Го дознаа пасвордот од твојот е-маил (ако имаш лесен пасворд сигурно некој од другарите ти го погодил)
2. Нивната адреса ја направиле како алетернативен е-маил на твојот, па така да кога и да сакат, прицкат I Forgot My Password, и пасвордот се рестартира преку нивниот е-маил.
3. Откако го знаат твојот масворд на е-маил, тогаш одат на фацебоок и прицкат I forgot my password и се рестартира пасвордот.

Некој нека му кажи како се менва алтернативна е-маил, не можам јас брзам сега треба на училиште да тргнам.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно