Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Facebook лажен сајт на кој што има повеќе од 18.000 кориснички имиња и лозинки. Претежно македонски!

kuzman0v

lurker
14 декември 2008
598
77
Скопје
Аха значи сепак не е онака одма да ти откријат , туку треба да прифатиш некоја од тие досади апликации за да дојдат до pass. така ???
Ја си сменив за секој случај но за сега немам приметено нешто така ?!
Едино вчера што беше целиот FB пореметен не покажуваше слики Highlights и др.

Кога ќе идеш “Дозволи“ на апликацијата ќе те редиректира на друг лажен фејсбук сајт(види пост горе), и ќе бара повторно да се логираш со што ќе го зачува твојот емајл и лозинка на серверот на тој што е горе наведениот сајт. Затоа добро видете ја УРЛ адресата пред да се логирате дали на фејсбук, рапидшер, мајспејс, хај фајв и на другите сајтови...

SkechBoy

hello world
28 јуни 2009
61
20
www.skechboy.com
го видов списокот и има многу и бројот им расте брзо можеби ќе е најдобро да направиме една мејлер листа и да ги известеме корисниците на тие емаилови да си ги сменат лозинките и обавезно да ги прочитаат правилата за сигурност

goodboy

lurker
12 јануари 2008
849
21
Има 50 фишерски сајтови ... не е еден. Пазите што отворате и каде го пишувате вашиот пасворд.

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Точно самите си се криви што кликаат на се и сешто... а обично жртви на ова се помладите корисници односно членови. Тие се однесуваат буквално ко мали деца со игрите и оние квизови...

Sylvester

lurker
24 март 2009
500
74
Скопје
А која е таа страна на која може да се видат тие пробиени акаунти ???Ако не е можно да се известат по email бар да се рашири линкот на кој што ги пишува тие кои се имаат зезнато, па да си увидат и да си сменат ???

Или пак некој сериозно да се зафати па да пише mass email на сите!

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
@Sylvester
Линкот не го објавуваме бидејќи ќе се најде некој што ќе го злоупотреби.
Mass mail се подготвува, бараме соодветен хостер кој ќе ни дозволи да испратиме над 20000 пораки.

Sylvester

lurker
24 март 2009
500
74
Скопје
@Sylvester
Линкот не го објавуваме бидејќи ќе се најде некој што ќе го злоупотреби.
Mass mail се подготвува, бараме соодветен хостер кој ќе ни дозволи да испратиме над 20000 пораки.

Во ред имаш право !
А и едно браво за тоа што сте се ангажирале да обезбедите mass mail !Тоа се поштува ! :bravo:

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
најголем проблем е да се пратат 21000 маила
на мојот хост нема да може многу да се праќаат

ке пробам пак сега сите маилови да ги ставам, hijackhacker средува маил текст
па ке видиме дали ке се прати на сите

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Notebook Lenovo Legion S7
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
15.6" FullHD 1090x1080 LED
OS
Windows 11
Контактирам со дата центарот каде имаме сервери за толкав број на маилови дали ќе дозволи и на кој начин. Сепак тоа е голема бројка на маилови и одредени mail сервиси можно е комплетно да ја блокираат ИП адресата од каде се пкаќаат маиловите и во тој случај серверот ќе биде бескорисен а дополнително може да заработи пријава и казна доколку се изработи без дозвола и знаење.

П.С. Имам еден сервер во америка онака за тестирање со centOS на него и LXAdmin контролен панел. Ако има јунак што работи во linux и има познавање од маил сервери може да му дадам root лозинка и нека среди работа. Само пак морам да контаклтирам.

Имате моја целосна поддршка.
Урнебес Хост

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11
ОК одприлика че најдам начин да обезбедам сервер ( VPS ) ќе го спонзорирам јас комплетно.
Само кажете ми која е минималната конфигурација која е потребно за вакво нешто да знам што да барам поточно. MetalGear како што ме информираа ќе те јаде кабаетот тебе да средиш понатаму. кажи ми кој оперативен систем го сакаш на серверот ( Linux only )

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
скриптата е нецели 2 мега

за инсталирање ке биде потребно php ftp и сг не знам кој маил сервер али ај samba ке ставимо
за линукс стави ubuntu

ке инсталирам колко толко набрзинку ке подесу али тој пермисие после такој ке оставен

еве ти скајп tomce.j

да ми дадеш инфо да се логирам преко телнет или нешто такој на сервер како рут

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11
SSH пристап ќе ти дадам. Само кажими конфигурација одприлика. И дали може да го направиш праќањето на неколку рати.
ќе те контактирам после 22:30 најрано. моментално сум во гужба а и чекам информации дополнителни. пошто планирам да нарачам offshore underground сервер бидејќи ќе ни треба само за сега се надевам :)

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
конфигурација може и мимимална
и да ке го праќаме на рати не е проблем тоа ич

само да стигнат сите маилови

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Нашиот дел од работата може да се каже дека е речиси завршен е сега останува само на фејсбук да ги фати тие кои што се зад ова :D

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
не е уште
фб ја блокира страната но работата е што лозинките може да ги види аплосутно секој и може да ги злоупотреби
е сега да ги известиме сите уште

и да се има поголема контрола од фб кога се креираат апликации и сл работи

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11
64mb рам ?
барам најефтиниот VPS сервер видејќи mail сервисите како yahoo, gmail, hotmail може да ја блокираат IP адресата и нема да стигнат пораките. па да нарачаме повеќе сервери :) па да се праќа од повеќе места на неколку пати :). пссс мене ли нема да ми текне :)

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
доволно ке се 64мега рам за тоа па по неколку циклуси ке праќаме
иначе на shared со скриптата ми стизале по некои си 300 маила а да не ја блокираат ип од yahoo gmail hotmail

али на секоја листа ке ставиме наши маилови од gmail hotmail yahoo и ке гледаме дали стиза :)

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11
Ок договорено, ај на skype некаде после 22:30 часот ќе се договориме и како да гласи пораката некој правила за spam ботовите да не не приметат.

Се читаме вечер.
П.С. MetalGear и даре додајте ме на skype да ве имам :)

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Sumi доколку твојот скајп е онохј што е наведек како контакт на урнебес хост тогаш те имам додадено!

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно