Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Facebook лажен сајт на кој што има повеќе од 18.000 кориснички имиња и лозинки. Претежно македонски!

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Notebook Lenovo Legion S7
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
15.6" FullHD 1090x1080 LED
OS
Windows 11
Update на ситуацијата.
откупен е нов сервер за испраќање на маиловите. серверот се конфигурира и тестира. Наскоро започнува акцијата. Доколку е потребно ќе бидат активирани уште неколку сервери. MetalGear e мајсторот :) па со среќа :)

bobson

lurker
29 јануари 2009
816
444
Orgrimmar
bobson's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X | BeQuiet! DRP4
Motherboard
ASUS Prime X470 Pro
Storage
970 Evo+ 500Gb, 870 QVO 1TB, WD5000AAVS, WD10EZEX
PSU
Antec HCG850M
RAM
G.Skill Ripjaws V 4x8Gb @ 3600 Mhz
Video card
Red Devil Radeon RX 6800XT 16GB
Case
Deepcool Tesseract White
Mouse
Logitech G502 Lightspeed | QCK+
Keyboard
Ripjaws KM570 RGB MX Brown
Audio
Realtek® S1220A | Sennheiser GSP300
Monitor
ASUS VG32VQ
OS
Windows 10 Pro
Браво за акцијата, само незнам колку тие корисници кој се на таа листа ќе го ценат ова. Искрено незнам дали и фала ќе ви кажат.

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11
Браво за акцијата, само незнам колку тие корисници кој се на таа листа ќе го ценат ова. Искрено незнам дали и фала ќе ви кажат.

Мак какво фала по 500 денари на сите имам да им земам :).

шала на страна, не ссе работи за фала или не. Зборувам за мене а верувам дека со ист став се и останатите од екипата, за мене е ова начин да се покаже добронамерност и човечност, безразлика дали ќе ми каже некој фала или не јас ќе се чуствувам многу поубаво кога ќе заспијам вечер знаејќи дека на неколкмина сум им помогнал да си ги ззаштитат своите податоци. Некој можеби го има facebook на шала но некој има доверливи информации на него.
Поздраво до Daniel од odgovori.mk без чија помош немаше да знаеме за злонамерниот обид.

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11

S

pwnz0r1lla
8 март 2007
1.550
52
www.it.com.mk
Боље вака него да ја објавевме јавно листата...

Последиците замислете си ги.

Good job everyone!

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Браво за скриптичето Стефан.. Само што, некако не работи. Пробав десеттина пати ама не ми се појавува формата за внесување на mail, туку едноставно има празна страна..

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11
Најјакиот маил односно домен на светот.
Значи одкога обезбедивме сервер а маил почнаме да играме со него и заглавивме. Она што ни требаше многу време синоќа ( поготово на MetalGear ) утрово свежи одман го најдивме проблемчето.
Скриптата е тестирана функционира, знае некој маил да забега во junk ама се надеваме дека барем ќе пристигнуваат и ќе добијат иззвестување сите оние кои неуспеале да да ја проверат својата маил адреса со скриптаата на it.com.mk.

Па чекаме да се расони уште маил дел од екипата, последни консултации и пукаме :)

/BRAINIAC\

Баниран/a
12 август 2009
447
7
Не верувам дека ни 50% ќе го прочитаат е-мејлот. А исто така и дека 50% од тие што ќе го прочитат ќе поверуваат дека вистина се жртва на измамата.

Го пратив линкот со статијата од Стефан каде што е и скрипата, и сите велее, „ова ќе се користи за спам“, „сакаш да ми го дознаеш пассвордот“, „хаха, не сум будала“.

Со среќа, добра акција само што македонскиот народ не е навикнат некој да направи добра работа, и очекува нешто лошо да му направи.

Sylvester

lurker
24 март 2009
500
74
Скопје
Не верувам дека ни 50% ќе го прочитаат е-мејлот. А исто така и дека 50% од тие што ќе го прочитат ќе поверуваат дека вистина се жртва на измамата.

Го пратив линкот со статијата од Стефан каде што е и скрипата, и сите велее, „ова ќе се користи за спам“, „сакаш да ми го дознаеш пассвордот“, „хаха, не сум будала“.

Со среќа, добра акција само што македонскиот народ не е навикнат некој да направи добра работа, и очекува нешто лошо да му направи.

Абе сега кој сака нека си го свати сериозно кој не немора , па сам нека му ја мисли. Битно дечкиве се потрудија и секоја чест! :bravo:

goodboy

lurker
12 јануари 2008
849
21
Абе хакеру, кој ти отвора тој мејл, мислиш сите се ко тебе.
Ништо од оваа акција, треба да се распространи сигнал по македонскиов фејсбук, кој ќе предупредува. Друго ништо не спасува.
20 лица што ги имам на месенџер веќе ја имаат листата со мејлови и пасворди. Скоро пола од пасвордите се фаќаат и на мејлот. Нема никаква претпазливост. Веројатно не мислат на последиците од тие додавања на пријатели со провокативни слики и тагирањето на нив.
Кој не пазел, ќе одева сега. Тоа е, нема друго. :ua:

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине
Секогаш е така goodboy им кажувам на некој што ги имам на месенџер ми вика сакаш да дознаеш пасворд да ни мениш нешто.Али ако нека мислат што сакаат.Како си постелиле така ке легнат.Ке им текне кога ке останат без фејсбук и кога ке ме бараат да им помогнам.Само касно ке е:ua:

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Ние се обидуваме да им помогнеме. Тие што ќе ја прочитаат пораката, ок. Тие што нема, тоа е тоа сега. Ние направивме најмногу што можевме.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
Најјакиот маил односно домен на светот.
Значи одкога обезбедивме сервер а маил почнаме да играме со него и заглавивме. Она што ни требаше многу време синоќа ( поготово на MetalGear ) утрово свежи одман го најдивме проблемчето.

е ајде де кога све гледав дупло и една / ми избегала
али добро е се реши

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11
Акцијата почна се праќаат маилови.
Некој ќе ги прочитаат некој не. Сепак Македонски се маиловите и многумина веруваат во македонскиот spam. Нема линк нема ништо туку само упатство како да ја променете лозинката. Некој нема да поверува некој некој ќе ја промени, важно многумина ќе ги известеме. Па се надеваме дека нема да има потреба другпат истото да се прави. И дека сите ќе си ги ззаштитат личните податоци.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно