Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Добре дојде на темава, @viewp0int . Со Пико + Мело од огласи имаше лоши искуства (барај го болдираното во индексот). Не дека сите се лоши или дека е превара, но најмногу дека не одговара за почетници.

Голем дел од членовите (меѓу кои и јас) мислиме дека Ендура е најдобра за одвикнување од цигари. Не дека имаме финансиски интерес или нешто слично, туку сме пробале (и сме упатувале други да пробаат) разни работи и најмалку поплаки и најодговарало за почеток Ендура.

Тогаш и овој пост би важел за тебе.

Откако ќе почнеш и ќе користиш Ендура некое време, ќе знаеш што сакаш и ќе можеш да се префрлиш на нешто друго ако ти треба (самото ќе ти се каже).

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.102
14.219
Најдов на реклама 5 некој тип од Аеродром-СК има што мислите за ова
iStick Pico:
Dimenzii: 45mm*23mm*70.5mm
Thread type: 510 thread
Baterija: Visokokvalitetna 18650 baterija, jacina 3000mA 30A
Output mode: VW/Bypass/TC(Ni,Ti,SS,TCR-M1,M2,M3) mode
Izlezna moknost : podesuvanje od 1 do 75Wati
Opseg na Otpor : 0.05-1.5ohm (TC modes)
Resistance range:0.1-3.5ohm (VW/Bypass mode)
Opseg na Temperatura : 100-315℃/200-600℉ (TC modes)

Dostapna Boja: Crna, Bela, Srebrena, Siva

MELO III Mini:
Diameter: 22mm
Length: 55mm
Kapacitet: 2ml
Thread type: 510 thread
Material: 304 nergjosuvacki celik
Boja: Srebrena

Vo paketot sleduva:
1×iStick Pico
1x LiON Baterija 3000mA
1×MELO III Mini Atomizer
1×EC 0.3ohm glava
1×EC 0.5ohm glava
2×rezervni gumicki
1×USB kabel
2×Upatstvo za Upotreba

И уште едно многу побитно прашање за течности каде да е обратам? Сакам некој ментол вкус (пушам Лаку со ментол вкус и црвено малборо) ќе ми требаат слични на тоа и со повеќе никотин претпоставувам

Пикото е клон т.е. не е оригинал. Не го земај и воопшто не купувај од пазар3 / реклама 5. Или некој проверен познавач на форумов, или во Ubmrella продавниците во Македонија или на fasttech на интернет.

Јас како доскорешен пушач можам да ти потврдам дека претходно пробав со Joyetech AIO цигара и не успеав. Се вратив на обични цигари. После овде дознав за Ендура, ја купив и конечно најдов соодветна замена. Веќе немам запалено аналогна и за воља на вистината сеуште кризирам. Ама Ендура знае да ми го задоволи гладот па ме одвраќа од регуларна.

BTW за познавачите на форумов да не се прашуваат зошто толку директно за пикото настапив ќе кажам дека јас го купив. Ама кога го врзав на УСБ за проверка на фирмвер цврц милојко.

И само уште зошто ендурата: има тесен отвор за воздух и е многу блиска на обична цигара. Прави многу слично чад а вкусот е супер. Други цигари се отворени и даваат повеќе воздух со што многу ќе ти дојде различно т.е. нема да ти биде како цигара па може да те влече пак на обично цигарче да запалиш.

За жал очигледно ја нема кај нас па нарачај си ја од fasttech.

$26.63 Authentic Innokin Endura T18 1000mAh Starter Kit - 2.5ml / 1.5ohm at FastTech - Worldwide Free Shipping

$25.68 Authentic Innokin Endura T18 1000mAh Starter Kit - 2.5ml / 1.5ohm at FastTech - Worldwide Free Shipping

Има и други бои.

viewp0int

read-only
6 март 2018
40
33
Ви благодарам на сите, @Sharlovski има пушено 7 месеци нешто од амбрела беше но се испијанив на октобер фест запалив пура и потоа за жал цигара и продолжив, жена како жена :) Сакам пак да пробам мислам дека ќе успеам овој пат затоа што работам речиси по 20 часа на ден и пушам две кутии

28 јануари 2017
2.083
4.791
Ресен
Предлозите од @gokica се супер, воопшто не би размислил и би ја зел. Обавезно ке провериш дали ја имаат на залиха пред да ја купиш и ако сакаш да стигни побрзо ќе одбериш Холандска пошта која за жал се доплаќа плус од Сингапурската (бесплатна).

Сега проверив, само сребрената е на залиха.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Немаат и двете (Т18/Т22), не им ни треба затоа што се идеално наштелувани за танкот (Призма од комплетот, односно неговите глави).

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Не ти треба променлива јачина за ендура, оптимизирана е електрониката баш за неа.

Jobel

read-only
20 февруари 2017
38
34
Ако размислуваш за т22 од фастек, моментално нема на лагер ама треба црната варијанта да ја има за 3 дена (така велат), а другите бои за 7 дена. Сепак не е сигурно и ова, еве јас чекам од 10ти, ако не ти се чека и сакаш одма да ја испратат, оди со т18 која ја имаат.

Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Според мене Т22 е подобар (поскап) избор за разлика од Т18, некако е покомпактен за разлика од стапчестата форма на Т18.

btw ... Мора да имате трпение за нарачките, и јас на почеток бев таков нетрпелив, кога ќе пратат, колку ќе патува, ќе го отворат ли чичковците овде и.т.н.... Сигурен сум дека со тек на време ќе си легните на брашното и дека после секоја нарачка ќе си се ладеде додека истата да дојде :) Само трпение, не купувај нешто друго заради тоа што тоа што ти се свиѓало го немало моментално на лагер!

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
... но се испијанив на октобер фест запалив пура и потоа за жал цигара и продолжив, жена како жена :) Сакам пак да пробам мислам дека ќе успеам овој пат затоа што работам речиси по 20 часа на ден и пушам две кутии

Ова мене ми е дежаву - издржав година и пол без тутун и тоа само со ЕгоЦ стапчиња, додека сам не истресов едно шише Димпл и пак почнав да чурам како тутунска локомотива. Сега сум по втор пат само на електрична пареа и тоа успешно. Кога јас можев да се откажам после 3 децении пушачки стаж, ќе можеш и ти!

Ќе мораш да апстинираш малку барем во почетокот, бидејќи алкохолот обавезно влече и тутун, колку и да имаш јака воља.

На Форумов имаш јака екипа за сапорт, слободно обрати се за помош во било кое време.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Kолеги на голема раскрсница сум барајќи Атомизер и некако нема нешто што ми падна во очи. Дајте некој предлог. И кажете што мислитњ за чудово со меш
5e89099025a26d43fe1c65a4fe75a8c2.jpg

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

viewp0int

read-only
6 март 2018
40
33
Ова мене ми е дежаву - издржав година и пол без тутун и тоа само со ЕгоЦ стапчиња, додека сам не истресов едно шише Димпл и пак почнав да чурам како тутунска локомотива. Сега сум по втор пат само на електрична пареа и тоа успешно. Кога јас можев да се откажам после 3 децении пушачки стаж, ќе можеш и ти!

Ќе мораш да апстинираш малку барем во почетокот, бидејќи алкохолот обавезно влече и тутун, колку и да имаш јака воља.

На Форумов имаш јака екипа за сапорт, слободно обрати се за помош во било кое време.

Да да баш сум изненадена колку корисници има во овој дел од форумов. Ќе издржам се надевам доста ми е од цигарите.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Поздрав до новиот член @viewp0int и од мене.
Ендурите ви се најевтини во Hotecig. Ги има сите бои.
Endura T22.JPG
Вчера ве потсетив на ДНА75 дроидот колку добра зделка е, а денеска гледам му ја симнале цената за уште $4.5!
SBody VapeDroid C2D1-P DNA75 new.JPG
За тие што не нарачувале до сега од Hotecig, треба да знаат дека не се баш брзи, испорачуваат со холандска пошта што е една од најспорите, ако не и најспора. Важно е дека пакетчињата се добро заштитени (не баш како кај колибаши) и сите стигнувале до сега.

Моментално чекам три пратки и сите се шипнати и си патуваат, мада споро (кривецот е легендарната холандска пошта). :(

viewp0int

read-only
6 март 2018
40
33
Поздрав до новиот член @viewp0int и од мене.
Ендурите ви се најевтини во Hotecig. Ги има сите бои.
Погледнете го атачментот 63015
Вчера ве потсетив на ДНА75 дроидот колку добра зделка е, а денеска гледам му ја симнале цената за уште $4.5!
Погледнете го атачментот 63016
За тие што не нарачувале до сега од Hotecig, треба да знаат дека не се баш брзи, испорачуваат со холандска пошта што е една од најспорите, ако не и најспора. Важно е дека пакетчињата се добро заштитени (не баш како кај колибаши) и сите стигнувале до сега.

Моментално чекам три пратки и сите се шипнати и си патуваат, мада споро (кривецот е легендарната холандска пошта). :(

Ти благодарам на поздравот, топли поздрави и од мене.

Ме интересира веродостојна е странава за порачки и од прилика колку време е испораката?

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Вјупоинт прво добредојде.
На 738 страна имаш три предлози за ароми од Метузаем.
Сараевското малборо ништо не го мењава... Ментол имаш во умрела(умбрела, ама ние така си ја викаме) и може да си ја комбинираш и 1/10 да е менто се осеќа доволно. Од тукашниве може уса микс али тобако голд да ти се допадне.
Како почетник на почетник би ти рекол дхл да пробаш доколку си во могучност.
Инаку да, поддршката е над нивоу.
Мики не знам кој ден, ама јас ќе земам меш :)
Мислам дека ќе треба често да се чисти и ете бил смотан за местење памук, ама некако би го прифатил тој предизвик :)
Том Форд, флаша димпле/чивас/столичнаја си повлеквит многу работи, не иде електрична со ними...
Али па никој не пие по флаша жестоко секој ден...
Е не потсети крема, пуриште од кога нема запалено, али сега да запалам може и јако да ми дојде. Тоа ко ќе повлечиш до петици ко ќе ти сњ замаглат алвеолите па ко ќе почне да штипка чадот на плуќа... Мераци, ама па ептен затинаат, пури алкохоли сабајлето плуќата за на 90 во веш машина. Имаше едни цигарчиња како пури, 25 ден беа комад навремето, и тие беа добри, држеа ситос 5-6 саати.
Инаку читав за шиша, тоа да ми ти било нешто како наргиле, али со течност од цигари и жичан греач, може и од кокос жар, али со треачов е најчист чадот, само што не радбрав баш што е како е, али интересно. Нешто како електрично наргиле како што разбрав. Е и тоа мераци...

viewp0int

read-only
6 март 2018
40
33
Вјупоинт прво добредојде.
На 738 страна имаш три предлози за ароми од Метузаем.
Сараевското малборо ништо не го мењава... Ментол имаш во умрела(умбрела, ама ние така си ја викаме) и може да си ја комбинираш и 1/10 да е менто се осеќа доволно. Од тукашниве може уса микс али тобако голд да ти се допадне.
Како почетник на почетник би ти рекол дхл да пробаш доколку си во могучност.
Инаку да, поддршката е над нивоу.
Мики не знам кој ден, ама јас ќе земам меш :)
Мислам дека ќе треба често да се чисти и ете бил смотан за местење памук, ама некако би го прифатил тој предизвик :)
Том Форд, флаша димпле/чивас/столичнаја си повлеквит многу работи, не иде електрична со ними...
Али па никој не пие по флаша жестоко секој ден...
Е не потсети крема, пуриште од кога нема запалено, али сега да запалам може и јако да ми дојде. Тоа ко ќе повлечиш до петици ко ќе ти сњ замаглат алвеолите па ко ќе почне да штипка чадот на плуќа... Мераци, ама па ептен затинаат, пури алкохоли сабајлето плуќата за на 90 во веш машина. Имаше едни цигарчиња како пури, 25 ден беа комад навремето, и тие беа добри, држеа ситос 5-6 саати.
Инаку читав за шиша, тоа да ми ти било нешто како наргиле, али со течност од цигари и жичан греач, може и од кокос жар, али со треачов е најчист чадот, само што не радбрав баш што е како е, али интересно. Нешто како електрично наргиле како што разбрав. Е и тоа мераци...

Ти благодарам на поздравот, се надевам еден ден и јас ќе можам да помогнам на некој :) сега за сега ќе мора да ме трпите.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.102
14.219
Ти благодарам на поздравот, се надевам еден ден и јас ќе можам да помогнам на некој :) сега за сега ќе мора да ме трпите.

Endura T22 има поголема автономија т.е. подолго трае батеријата. Т18 е покомпактна и помалку забележителна на јавни места. Полесно се носи во џеб споредено со Т22. Т22 е поисплатлива инвестиција но се си има свое.

Променлива ватажа од фабрика a да имаш ендура и без потреба да го адаптираш танкот ти е оваа:

$38.39 Authentic Innokin iTaste SD20 VW Mod w/ Prism T22 Clearomizer Kit - 4.5ml / 1.5ohm / 5-20W / 2-6.3V / stainless steel + glass at FastTech - Worldwide Free Shipping

Последнава е помалку исплатлива но нема замарање. Негативно е тоа што ако сакаш да ставаш други танкови во иднина на таа батерија ќе те ограничи. (страната за држење со костурски глави може да ја замениш со клод плочка без никакви гравури која ти доаѓа во пакетот).

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Ти благодарам на поздравот, топли поздрави и од мене.

Ме интересира веродостојна е странава за порачки и од прилика колку време е испораката?
Hotecig се малку лефтерни. :)
Имаа скоро одредени проблеми (серверите им беа напаѓани со денови), но тоа го средија и сега си функционираат ок. Страната им е малку хаотична, има и багови (за наша среќа :hay:). Најважно од се, што сме нарачале - стигнало. Мада освен јас и Метузалем не знам дали некој друг нарачувал од кај нив.

За колку време би стигнало?
Тоа за жал никој неможе да предвиди. Нивно е да ја шипнат пратката, а натаму е до поштите. Како што пишав погоре, холандската е супер спора, а овие ја користат токму неа...
Како што пишал и @krema (уште) погоре, само трпение. :hay:

Адресата ја зима од PP? Пошто не најдов во акаунтот каде да ја запишам, малку ме буни ова!
Мора да е од Пејпал адресата, баш сега проверував, нема каде да се внесе. Абе лефтерни се. :D
Пејпал дозволува да се плати со една, а да стигне на друга адреса (ако е неопходно), така да не би требало да има проблеми.

~~~~~
Уште еден совет за Хотециг.
Порано даваше $3.00 за учленување (код), не го заборавајте да го искористите (ако го имате)! Јас го имав избришано тој мејл со кодот, им пишав и ми пратија нов. ;)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Мене уште ме трпат ;) И јас сум прилично нов овде. Има итересни и пред се корисни работи, многу несебично споделени искуства. Со тек на време ќе научиш многу "марифети" и многу други корисни работи.
Најбитно од се е поддршката, мислам дека крема најмногу ме "наошка" да пробам како е без цигари. Па не било лошо :)
Со лесно подвигот ! :)
П.с. Како што разбрав фт(Home) ти е нај ок, со тоа што може да се деси да нема работи што ги има на хотцег, али сепак изборот е солиден.
Најдобро од се (според мене) е тоа што ти кажува произбжводот дали е оригинал(аутентик) али копија(стајлед).
И мене гуру Метузалем ми ги опули очте пред да ми ги отвори некој кинез :)
П.п.с. (еден ум...)
Чичо69
Од кај аромашите ми стигнаа зарзаватите без проблем со ралични адреси, од фт се испорачани, ваљда ќе стигнат, не направија проблем , од кај али исто така ли имаат стигано други продукти што сум порачувал.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.102
14.219
Дизајнот ми е пред се повеќе од пола живот но сакам и да го погодам стартниот мод какво мислење имате за овој во споредба со Т22 - Authentic Aspire Zelos 50W 2500mAh VV VW TC APV Mod Kit баш ми изгледа како за мене :)

Ако те бендисува и сметаш дека и дизајнот е тој кој ќе придонесе да се откажеш од пушење земај. Мене најбитен ми беше цугот сличен на цигара. Тенка да ме асоцира исто на цигара. Но сигурен сум дека и зелос може да заврши работа. Зависи до човекот нели.

viewp0int

read-only
6 март 2018
40
33
Ако те бендисува и сметаш дека и дизајнот е тој кој ќе придонесе да се откажеш од пушење земај. Мене најбитен ми беше цугот сличен на цигара. Тенка да ме асоцира исто на цигара. Но сигурен сум дека и зелос може да заврши работа. Зависи до човекот нели.
Па и мене цугот ми е важен да е сличен на цигара значи да си одам со Т22

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нема преголема разлика, особено за почетник. И тој би требало да биде доволен, не е ептен отворен. Тоа „отвореноста“ се одразува и на потрошувачка на течност, поотворен повеќе троши, но меѓу овие нема толку голема разлика, повеќе има кај дробните.

Само што Aspire производи на Fasttech не можат да се купат со Paypal или картичка, туку само со bitcoin или Gift Certificate. Како се работи со сертификат: 1 2

Тоа ќе важи и за главите, кои ќе треба да се земат во иднина, а добро би било и сега.

Купонот Livin5 важи, а на 1 април можеби ќе има поубав.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно