Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

ri4airo

hello world
17 септември 2017
66
43
@ri4airo
Welcome то д клаб ;)
Ништо чудно/страшно или тешко, ептен е едноставно(после 10-15 мучкања, стануваш "експерт" за тие манџи што ќе ти се бендисаат-после 10.мучкања станува рутина) .
Си купуваш ВГ/ПГ/Арома и Никотин, наоѓаш рецепта по вкус и си мучкаш манџа ;)

@zoki977
За манџи, пиши им ПП на Kjosmofon, на Mihajlo Micho и на MikickoHC.
Сигурен сум дека колегите парачи од работа ќе најдат соодветна манџа од нашиве форумски манџа миксолоџисти ;)

@All
Нов Fasttech купон за Halloween

Купон = PUMPKIN

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Кај купуваш вг пг и ароми?

Испратено од GT-I9305 преку IT.mk форум апликација

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@ri4airo

Секаде :)

Скоро сите сајтови Метузалем ги има линкано у индекс, али еве ќе пишам неколку ќе ти се најдат ;)

Inawera.com
Inawera.de(од овие две претежно тутунски ароми и ВГ и ПГ)

VapeMolin.com(од тука ВГ и ПГ или готова база со Никотин такозвана ВПГ)

thechosenfew.com(такозвани Бугарчо)

e-aromashop.com (од тука тутунски ароми инавера и ВГ ПГ)

Chefsflavours.co.uk (од тука ароми и концентрати... Концентрат е микс од повеќе ароми, такозвана рецепта :) )

pink-mule.com (од тука чист/јак Никотин 100.mg per 100.ml)

Liquidbarn.com(од тука чист/јак никотин 100мг per 120.мл)

Ако париш тутунски, од Инавера
Нарачај си VPG 50/50 со 6.мг никотин или 12.мг,зависно колку Никотин париш ,(Препорачувам 6.мг на тенкови на кои сами си моткаме греачи... На Стапчиња или Endura може и 9.мг),
нарачај си ја аромата Dromedary(порано беше s'camel)

На 97.ml готова VPG база ставаш 3.мл арома и имаш готоца течност.

Едит:
За добро да ги "осетиш"
е-цигариве и парењево генерално,
Охрабри се, собери 60-70.евра,
нарачај си убав Мод
(eLeaf Pico, Joyetech eVic VTC Mini, Joyetech Primo Mini или слично)
Нарачај/купи си бар две 18650 батерии за да можеш да го користиш модот нормално :)

Нарачај/купи си Kayfun Lite(клон нормално) или Kayfun Mini V3(клон нормално)
Жица+памук

На овој начин ем ќе имаш занимација/хоби ем страствено ќе се посветиш и се надевам успешно ќе откажеш аналогни.
(можда и веќе успешно си откажал аналогни, но колку што разбрав, се мачиш со Стапчињава, ти прскаат ти горат греачи итн итн)

(Јас така почнав од прв ден,
Мод+Кајфун лајт+рачно моткани греачи, сам смучкав течност од првиот ден...
И еве, 2.години и 2 месеца не сум погледнал "назад" нити ми текнало на аналогна)

Последна промена:

ri4airo

hello world
17 септември 2017
66
43
@ri4airo

Секаде :)

Скоро сите сајтови Метузалем ги има линкано у индекс, али еве ќе пишам неколку ќе ти се најдат ;)

Inawera.com
Inawera.de(од овие две претежно тутунски ароми и ВГ и ПГ)

VapeMolin.com(од тука ВГ и ПГ или готова база со Никотин такозвана ВПГ)

thechosenfew.com(такозвани Бугарчо)

e-aromashop.com (од тука тутунски ароми инавера и ВГ ПГ)

Chefsflavours.co.uk (од тука ароми и концентрати... Концентрат е микс од повеќе ароми, такизвана рецепта :) )

pink-mule.com (од тука чист/јак Никотин 100.mg per 100.ml)

Liquidbarn.com(од тука чист/јак никотин 100мг per 120.мл)

Фала

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Се погоди денов ептен мераклиски.
Кој е за стара жолта, бујрум!
stara zolta1.jpg

Нееее, сепак не ви ја препорачувам баш оваа.
stara zolta2.jpg
Ете и вакво шише да се потрефи од Молин. После десетина "нормални", меѓу кои имаше и по некое лимонлија, налетав на ова ептен узреано (оксидирано). ПГ-34 е, не е мешaнец и има добар рок.
stara zolta3.jpg
Да биде поинтересно, не мириса на бибер, мибер, всушност нема никаков мирис. :)
Детето во мене не ми дава да го ектисам, па решив да направам за проба една мала доза (100 мл :hay:), да видам што ќе каже. Иста арома, процент и сооднос ПГ/ВГ направив минатата недела, па ќе имам со што да споредувам.

Белки нема да биде 'curiosity killed the Chicco'. :crazy:

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
Ај, наздравје. Ти се погодила бојата, исто ко мојава. Само што мојава е три години зреена во дабово буре :).
9dd8843e8d8bb8b42f6c1562893bda36.jpg

Испратено од WAS-LX1 преку IT.mk форум апликација

28 јануари 2017
2.083
4.793
Ресен
Се погоди денов ептен мераклиски.
Кој е за стара жолта, бујрум!
Погледнете го атачментот 59029

Нееее, сепак не ви ја препорачувам баш оваа.
Погледнете го атачментот 59030
Ете и вакво шише да се потрефи од Молин. После десетина "нормални", меѓу кои имаше и по некое лимонлија, налетав на ова ептен узреано (оксидирано). ПГ-34 е, не е мешaнец и има добар рок.
Погледнете го атачментот 59031
Да биде поинтересно, не мириса на бибер, мибер, всушност нема никаков мирис. :)
Детето во мене не ми дава да го ектисам, па решив да направам за проба една мала доза (100 мл :hay:), да видам што ќе каже. Иста арома, процент и сооднос ПГ/ВГ направив минатата недела, па ќе имам со што да споредувам.

Белки нема да биде 'curiosity killed the Chicco'. :crazy:

100ка никотин од магарето никогаш не ми има стигнато проѕирен, нијанса можда посветла боја од оваа.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
100mg Никотин мислам дека НЕМОЖЕ да биде "бел"/светол/проѕирен.
Едноставно преголем е процентот на Никотин и нормално е да има жолтеникава Боја од природна оксидација.

Најсветол ми има стасано од Cyprus 100.мг растворен во VG, ама и тој, за 11.месеци колку што го користев/потрошив, си доби жолтеникава(amber) боја.

Од EcigExpress,LiquidBarn,Pink-mule 100-ките сите растворени во ПГ стигаат со благо-жолтеникава Боја.

VPG(бази) 6мг,18мг,24мг,36мг од Инавера/Молин се скоро секогаш проѕирни, скоро сум сигурен дека е така ради релативно понискиот процент на Никотин.

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Почнаа да ми се собираат работи кои не стигаат да бидат користени. Па викам доколку сака некој нешто слободно нека ми прати приватна порака, има простор за договор.
Crown 3 ( ни 100мл не се поминати низ него)
Crown 1( клон во оргинал кутија со РБА дек )
Полнач, 4 батерии ( 2*30Q, 2*VTC6)
Eleaf iStick 120watts, Ijoy Tornado T4 deck.

22450482_10210082875777492_35686632_o.jpg

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Maxx Blend - Flavour Art
Maxx Blend.jpg
Според рекламите и многу искуства на нет, очекував суров тутунец...
Што добив?
Прво точење во Ammit 22 (тој ко за беља знае од секоја арома да извлече нешто блашко)...
Камилица all the way. :)
Тоа ми е еден од омилените чаеви, али како оваа арома доловува, немам зборови - 'erste klasse'!
Има и некое рафаело блашко во позадина, ама камилицава убија.
Муќкано 2.5% арома на 70% ВГ база, чмаено 30 дена.

Ако берате 'hard core' тутунска арома, продолжете да барате. Ако сте за добра камилица, ова е вистинското. :)
Да се оградам, примероков е купен од наша Умрела. Ако нивната бабушка ги смешала казаните, јас не сум крив!

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Chicco69

Ете, уште еднаш се докажува дека сите различно доживуваме и толкуваме вкус/арома :)

Имам спомнато повеќе пати,
кај иста арома,смучкана од ист човек или ист производител,
да ја пробаат двајца во исто време, различни импресии и забелешки ќе имаат.

За MaxxBlend на Српскиот форум, еден корисник имаше пишано дека има чоколадна нота и рум во позадина :)

Дефинитивно сите сме различни ;)

Едит:
Еве и @zoki977 ја потврдува Камилицата, така да, можно е Србинот да побркал нешто.

Како и да е, сакам да ја пробам, не сум пробал Чај нота во ниеден микс :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Цветна е, колку што се сеќавам (а слабо се сеќавам). :hay:

Nistrix-

hello world
18 февруари 2017
106
199
What... ? Мора со paypal или bitcoin да се плаќа од сега или што е работата? Не ми е проблем со paypal да плаќам ама не ми дозволува ни тоа...

Screenshot_3.png

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
Мора да се пофалам. Денеска парам микс RY4 (Molinberry) + AshCigarr (Molinberry) + 555 (INW). За размер не прашувајте, бидејки споив се што имав од минатата тура и додадов 555 (околу 3%), ама аромата е фантастична. Ќе ги уживам овие 60 ml, до наредна. Се надевам денеска чичко поштар ќе ми донесе нова база од молин и ќе измучкам чисти 3x100ml 6 mg/ml (555, golden ducat и 7 flowers na inw).

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
@Nistrix- За Aspire производи на ФТ е така. Мислам дека ќе ти заврши работа да купиш Gift Certificates и со тоа да го купиш производот. Поискусните на форумов можат да потврдат дали брка работа оваа "заобиколка".

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@Nistrix- За Aspire производи на ФТ е така. Мислам дека ќе ти заврши работа да купиш Gift Certificates и со тоа да го купиш производот. Поискусните на форумов можат да потврдат дали брка работа оваа "заобиколка".
Три мода Aspire имам порачано како и се друго од ФТ

Sent from my C6603 using Tapatalk

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
Логиката вели, го внесуваш бројот на GS кој претходно си го купил и лозинка на ФТ. Секако почекај некој кој веќе купил Authentic Aspire со GS, пред да купиш GS.

Едит: GS можеш да купиш преку мобилната верзија на ФТ.

Последна промена:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Логиката вели, го внесуваш бројот на GS кој претходно си го купил и лозинка на ФТ. Секако почекај некој кој веќе купил Authentic Aspire со GS, пред да купиш GS.
Зборам за пред една година,а и тогаш може било вака,Ама дека плаќам со pay pal не сум приметил

Sent from my C6603 using Tapatalk

ri4airo

hello world
17 септември 2017
66
43
Мора да се пофалам. Денеска парам микс RY4 (Molinberry) + AshCigarr (Molinberry) + 555 (INW). За размер не прашувајте, бидејки споив се што имав од минатата тура и додадов 555 (околу 3%), ама аромата е фантастична. Ќе ги уживам овие 60 ml, до наредна. Се надевам денеска чичко поштар ќе ми донесе нова база од молин и ќе измучкам чисти 3x100ml 6 mg/ml (555, golden ducat и 7 flowers na inw).
Daj da probame , ne bidi cicija

ri4airo

hello world
17 септември 2017
66
43
What... ? Мора со paypal или bitcoin да се плаќа од сега или што е работата? Не ми е проблем со paypal да плаќам ама не ми дозволува ни тоа...

Погледнете го атачментот 59066
Кажи му на онлајн сапортот..тој ќе ти заврши работа

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Nistrix- Ако не го реши досега, за Gift Certificate гледаш овде - Gift Certificate Code е самиот сертификат, долга бројка, што ја внесуваш таму каде што покажа со стрелката; Expiry е датум кога истекува; Face Value е номиналната вредност (колку имал кога бил тазе; можеш да потрошиш и само делче од него); Available е колку имаш од него сега (и тоа е најважната бројка); Message е од што ти е добиен.

Можеш да купиш на овој линк, ако ти го дава (на многу не им го дава, дали нови членови, премалку пари оставиле :hay: или според ИП адреса).

Втора финта е да купиш нешто што нема ограничувања во иста (или малку поголема) вредност од тоа што го планираш, да го откажеш, и тогаш моментално добиваш Gift Certificate и можеш да си го користиш. Ова само со PayPal, со кредитна картичка враќа пари на неа (демек, поради евентуално перење пари).

Пресметај добро како ќе те фатат двете варијанти, да не ги заборавиш купоните country5 или pumpkin.

Трето е, ете, од мобилен, тоа не сум го пробувал.

И да, поради Aspire-то е. Не го сакаат Фастек и го блокирале во ПејПал.

И тогаш не се изјаснив за Speeder-от, ако чекаше и од мене: да, добро модче е и вреди да се земе. :)

Последна промена:
Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно