Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
добро, ми помина кризата сега за сега. :) и не ме ни чуди што кај нас се е тапа.

ај сега препорака за што да си нарачам и од каде? ако може линкови ке ви бидам многу благодарен. нека биде и поскапо али сакам да е квалитетно.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако не сакаш премногу да се замараш, да трошиш пари или не си сигурен дека ова е за тебе:

https://www.fasttech.com/products/1411/10004998/1390900 + https://www.fasttech.com/products/3007/10004696/1387600

Ако сакаш подлабоко да навлезеш во ова, со мотање и триста чуда (но и драстично подобар вкус), читај го вториот дел на ова, како и од индексот.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
можеш да ми кажеш дали е подобро од ова? http://www.kamry.cc/?attachment_id=808

ова го земав од дамна кога пробав еднаш да прекинам да пушам и воопшто не ми се допадна, ете го дома така стои. така да и ова што ми го препорачуваш ти ако е како е-рол ич да не се замарам.... али ако е по добро веднаш го нарачувам.

п.с. ако го нарачам сега за колку време од прилика стигнува?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Се` е подобро од е-рол. :) Таа е „женска“ е-цигара, акцентот е удрен на изгледот (елеганцијата), нема сила.

Има во индексот: За колку време стигнува нарачката од Fasttech?

На Фасттек шипингот е бесплатен, а ако нарачката ти е над 20 долари, добиваш бесплатно тракинг бројче, ако е помала од 20 можеш да си доплатиш (препорачувам).

На пример, земеш и тутунска течност (таа е на граница да биде прејака, можеби оваа или и двете). Колку што паметам, на повеќето им се допаѓаше оваа.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.620
Скопје
можеш да ми кажеш дали е подобро од ова? http://www.kamry.cc/?attachment_id=808

ова го земав од дамна кога пробав еднаш да прекинам да пушам и воопшто не ми се допадна, ете го дома така стои. така да и ова што ми го препорачуваш ти ако е како е-рол ич да не се замарам.... али ако е по добро веднаш го нарачувам.

п.с. ако го нарачам сега за колку време од прилика стигнува?
Си го нашле местото, баш за тоа се направени ерол, за по дома да седат и да си ги гледаш колку се убави .Има такво еден пријател, и он за истото како и ти ги користи :)
Јас со моево 2 месечно искуство, би ти предложил малку понапредна варијанта во споредба со стапчињата.
Ако си авантуристички расположен и ти се дава некој денар повеќе:
1.Nemesis Mechanical Mod
2.Sigelei Variable Wattage Kick
3.Lemo Drop Atomizer . Незнам, може има и со подобар вкус атомајзери, али мене ми е петка во споредба со орхидот што претходно го користев, би рекол ептен близок вкус до магма рда.Во секој случај му се убив од радување, стварно се во право што толку го фалат.
4.Ignition V2 - Платформа за атомајзер, кик и батерија
5.Памук + кантал жица
6.Полнач и батерии. За тоа дополнително ќе имаш препораки ако се одлучиш за ваква или слична опција.

Сето тоа склопено, со 18350 батерија + кик изгледа вака:
IMG_20150822_113019.jpg

Или ,Nemesis и Ignition V2 може да се заменат со ова . Го немаат на лагер така да ќе треба малку чекање, поширок , и малку полошо лежи на рака и потежок е за 20 грама од првата опција.Како плус му е што со 18650 батерија ќе биде доста помало во споредба со Nemesis/Ignition опцијата и заштитен е целосно атомајзерот во случај да ти падне.
Со 18350 батерија + кик, изгледа вака:
IMG_20150822_113224.jpg
Како втора поефтина и поедноставна плаг енд плеј опција, ако не ти се замара многу :
1.Eleaf iStick - Ова го имам видено и пробано, така да тоа би го препорачал.Можда некој ќе препорача подобра опција, али мислам дека е најкомпактна верзија што постои од регулиран мод(батерија) и ги има сите "најмодерни" функции + имаш поголем опсег на ватажи во споредба со првата опција.Најверојатно тие ватажи нема ни да ти требаат, али не е лошо да се има за да пробаш нели. Минус е што неможеш да си носиш резервна батерија да ја смениш ако се потроши, туку мораш на полнач да го ставиш.Али би требало без проблем да можеш да истераш цел ден ако не го силуваш.
2. И пак како атомајзер Lemo Drop нормално :).
3.Памук + кантал жица

И за двете опции, ќе треба сам да си правиш намотки. Има некои финеси али воопшто не е тешко и сигурен сум дека многу брзо ќе го совладаш материјалот. Во глобала е жица + шипче(најкористени се 2-3мм) и моташ. 15-20 минути неделно за одржавање.
Ако одиш со лемо дроп атомајзер, ќе треба течности со помалку никотин.Јас од цигари со 0.6мг никотин, користам со 6мг/мл течност и мислам дури на 5 да преминам. Така да мислам дека повеќе од 9мг/мл би ти било прејако.Во секој случај треба да си пробаш, и тоа бар неколку различни варијанти дур не си ја најдеш идеалната.

Добри и наједноставни ти се и опциите од @Metuzalem , али ја сакам одма у професионалци да те ставам :p, пошто тука лежи вкусот ;)

@xnickx Конечно дочека а :), создравје да се служиш со новите играчки.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Полека @DeJaVu човекот штутоку се запознава со електронски цигари ќе го шекнеш :D За оние кои што не се упатени воопшто за е-цигари најдобри се сепак најосновните штапичи на евод, евентуално новиве стартери како Ego One, iJust 2.

Инаку да стигна опремата и сега дома е облачно со шанса за доЖ :) Во моментов сум со мутацијата со клаптон намотка од 0.5Оми. Вади вкус у пм, како да имам ставено дуал коил. Само што почна да станува прежешка пареата и затоа и е закаччен екстендерот малце да се лади, на 35 ваати е ок, на 50 пекол :D

IMAG3920.jpg

IMAG3922.jpg

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.620
Скопје
Полека @DeJaVu човекот штутоку се запознава со електронски цигари ќе го шекнеш :D За оние кои што не се упатени воопшто за е-цигари најдобри се сепак најосновните штапичи на евод, евентуално новиве стартери како Ego One, iJust 2.

Може да се шекне ако е како мене и сака све да проба/научи одма :). Ако бира од опциите што ќе му се понудат тука, за 2 дена ќе се ухода во нив.
А тие штапичи уопште не ги ни зимам во предвид ради атомајзерите што се користат на нив, ради таков штапич се откажав за помалку од месец пред 1.5 година.Нормално плус и вас ве немав за морална поддршка :).
А за спомињање ерол и слични карто опции на темава ја би казна 2 недели бан да се воведе :p

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
:hay::hay::hay:

R7B2IKn.jpg

Трагично е што повеќе се загледав во модовите него во нив.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Audio
Labtec 2.1
Monitor
OS
Windows 8.1
IPV 4 со Сабтенк мини, и ајстик 20ка со некаков си протенк 3? Чудно, обично Аса Акира е научена на поголеми “модови“ :hay:

rilly

hello world
8 јули 2015
301
252
www.facebook.com
zdr decki...
ima.li nekoj da mi prodade aroma nekoja, po moznost ovosna i nikotin vo mali kolicini ....nemise plakja postarina da naracam...
od prilika za 300ml tecnost da bide so 12mg nikotin,tolku mi treba zaeden mesec....

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Јас имам само тутунски ароми.

Готова течност имам од 6 и 7,2 мг/мл никотин (и таа тутунска), но не ми е наменета за продавање... Ако ептен немаш течност, пиши на ПП.

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Менувам начнати ароми од молин за некои други, тутунски во прв план. Овие не ми легнаа нешто, многу ми се тужни некако. Се гледа на сликите колку се потрошени. Кој ги бендисува, бујрум. 2015-08-25 00.42.24.jpg 2015-08-25 00.42.04.jpg

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Audio
Labtec 2.1
Monitor
OS
Windows 8.1
Лепотица, со здравје да ја користиш :)

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Да да,ја "продував" и едниот tank и другиот.
Топ си работат и двата,
не течат/протекуваат,
топ си е се.
Си намоткав греачи/коили од
1.5ohm на 2.4мм шипче.

Првични искуства ,
чудно ми е ептен.

Ќе треба да се најде соодветна течност со соодветен вкус/мирис кој ќе ми одговара.
Моментално имам некој Dunhill од фасттек и Liqua-cam blend ,и двете ароми не се по мој вкус,
да не речам,ама ќе речам,
ко да парам некое чудно овошје со вкус и мирис на дезодоранс.

(Не е заврканција 22.год аналогна...навикнат сум да ми горчи :)

ќе треба време за адаптација)

Ќе видиме,треба да ги подигнам утре течностиве од molinshop,па ќе смучкам нешто.
Се надевам ќе најдам нешто по мој вкус.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Крени напон (ватажа) и/или никотин, намали airflow, пробај друга течност... Тие течности не се особено познати, колку што читам... Џабе ќе бараш ист вкус како цигара, не постои. А и ти треба време да се „одзатнеш“ и да почнеш да чувствуваш вкусови. Не брзај, не се разочарувај и пиј многу вода.

cacko1

hello world
18 март 2015
338
420
1,5oмa нa кaјфунoт ти е oптимум, oд 1,2-1,8oмa греaч нa 8-12 вaти @Gajche-X , a зaменa зa цигaрa истo немa дa нaјдеш, јaс кoгa пoчнувaв кoристев дaвидoв oд декaнк и ми беше супер види прoбaј aмa сепaк зa вкусoви не се рaспрaвa

Пoздрaв и сo здрaвје дa си јa кoристиш oпремaтa

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.620
Скопје
Да да,ја "продував" и едниот tank и другиот.
Топ си работат и двата,
не течат/протекуваат,
топ си е се.
Си намоткав греачи/коили од
1.5ohm на 2.4мм шипче.

Првични искуства ,
чудно ми е ептен.

Ќе треба да се најде соодветна течност со соодветен вкус/мирис кој ќе ми одговара.
Моментално имам некој Dunhill од фасттек и Liqua-cam blend ,и двете ароми не се по мој вкус,
да не речам,ама ќе речам,
ко да парам некое чудно овошје со вкус и мирис на дезодоранс.

(Не е заврканција 22.год аналогна...навикнат сум да ми горчи :)

ќе треба време за адаптација)

Ќе видиме,треба да ги подигнам утре течностиве од molinshop,па ќе смучкам нешто.
Се надевам ќе најдам нешто по мој вкус.
Мирисот/вкусот од дезодоранс не е до адаптација., или не ги бива аромите, или ако се тазе отворени остави ги минимум 2 недели да отстојат а пожелно и 4(генерално важи за тутунски ароми, али има и други што бараат отстојување) па пробај ги после тоа.
Ако сакаш течност што може одма да се шмука земи некоја овошна, па кога ќе ти дојде блачкото, ќе заборавиш на барање тутунски ароми и горчливо :).Мене таков ми беше процесот, а верувам и на многу други што тргнале со идеја дека мора тутунска.
Ќе правиме собиранка кај и да е, само старателот го чекам :p.
Па може да си носиме од слаткото за дегустација. Се надевам ќе стане традиција, ем поновите да имаат каде да пробаат асални сокчиња/атомајзери, а и ние ветераните (со 2 месечно или повеќе искуство :p:) ) .

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Дечки фала ви ептен на сите за советиве.

Ќе се најде течност што ќе ми одговара,верувам во тоа.

(Знам дека нема шанси да го доживееш истиот филинг/вкус/мирис при парење течност како при пушење тутун)

Најдов некоја средина на 9.5 - 10 watt ,
сега за сега е ОК,
идеме полека,ден за ден :)

cacko1

hello world
18 март 2015
338
420
...
Ќе правиме собиранка кај и да е, само старателот го чекам :p.
Па може да си носиме од слаткото за дегустација. Се надевам ќе стане традиција, ем поновите да имаат каде да пробаат асални сокчиња/атомајзери, а и ние ветераните (со 2 месечно или повеќе искуство :p:) ) .

Like за ова собиранкава, ја за ова викам одамна ама никако да се собереме групно 5-10 парачи, се по 2-3-ца се собираме. Ај кога ќе се врати сенсеи може да се договориме.
Ај едно стручно прашање - се размислувам меѓу Дерингер рда или фрикшоу мини 2
или може некој друг предлог само да биде low profile и со можност за сингл коил ( велосити е топ арно ама само за дуал коил ).

Поздрав

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Audio
Labtec 2.1
Monitor
OS
Windows 8.1
Во принцип, сите малечки атомизери вадат одличен вкус, и сите имаат мал капацитет за течност, јас дрипери користам најчесто по дома и не ми е проблем да капнувам често затоа што на 40 вати дуал коил ептен брзо ја знемува течноста, а мутацијата има солиден капацитет ама џабе после 4 влечења памукот е сув барут. :D Фрикшоуто има проток на воздух од доле така да ќе мора да нанесуваш внимателно течност, не можеш баш да капнуваш затоа што ќе ти протече. Јас би одел со деринџер, и мене ми е на листа за наредна куповина :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв