значи стандард како и за било која нарачка што би ја отвириле на царинаЈас до сега за нарачки <45евра (со шипинг) не сум плаќал допунски трошоци (освен чат пат царински преглед ~200ден)
Конктретно од Молин беше цело пактекче само течности (42евра), ми стигна на врата за 5 дена(недела вечер нарачано, во петок сабаље на врата), без никакви трошкови.значи стандард како и за било која нарачка што би ја отвириле на царина
ако ми стигне писмо за проверка
им го праќам invoice-то
и после они решаваат дали треба
да платам царина/данок на основа на фактурата и тоа што е нарачано
или ако не треба да се царини,само поштенски/административно царински трошоци
плус превоз од Железничка до населба кај мене
(убаво да се знаат и вакви податоци,фала ти)
Се` ти кажа, браво, уште еден стручњак.
ај ти,Ќе ми ѕврцнеш или јас да ти ѕврцнам?
метузалем ќе спасуваАко е од фасттек,Стигна ајстикот, да не пиувам рецензија, сите добро го познавамеСо двојна намотка на мутацијата на 0.5Оми и 33 вати ме извади од чорапи, или пак заборавив како е белодробно подомско пареење после две недели пауза
Знам само дека 0.4мм жица нема да врши работа, ќе треба нешто подебело за да фати поголема површина намотката, иако и вака е супер. Да го истерам меракот со овој сетап, па ќе пишам за клаптон жицата која што долгро време седи и чека да биде пробана.
ај некој да ми каже од каде и каква ел. цигара да си купам? 6 дена не пушам и ме маваат кризи и ке почнам пак кај и да е, вака барем малку да се залажувам. ама да купам нешто што има кај нас, бидејки ја гледав темава и многу бе стручни израви, вакви накви воа ноа.... нишо не разбрав, па си викам ај овака да прашам, на нашки. али и да биде по квалитетно, нека биде и по скапо, не правам за кеш проблем.
значи да отидам у продавница/аптека и да им речам дајте ми тоа и тоа и да ми дадат и да си платам и да си одам дома. + и некоја течност ако може да ми препорачате уше поарно, инаце пушев винстон црвено у случај ако ве интереси за јачина на течност да ми кажете и сл.
п.с. не сум од скопје така да нешто шо се наога глобално у аптеки зегин едно друго ако може да ми препорачате ке да е најдобро
фала
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден