G4M3R
user
- 26 јуни 2012
- 1.091
- 1.391
Во план сум да земам афтермаркет кит зa телевизор за Ambilight ефект, но кој може да работи на било која апликација на телевизорот, без HDMI/DP sync box-ови. Пример да синхронизира ефект ако гледате Netflix, Youtube, и слични.
До сега само од една фирма - Govee најдов два модели кои можат вака да работат. Го имаат „решено“ проблемот со тоа што се поставува камера на телевизорот, се калибрира со екранот и така прави screen capture т.е да може да работи без никаков инпут од кабел.
1. Govee Envisual TV Backlight T2 (про модел со 60лед/метар и подобра камера)
2. Govee TV Backlight 3 Lite (лајт модел со 30лед и послаба камера но подобро процесирање)
Ги контактирав и ми дадоа препорака сепак да одам со Т2 како подобра варијанта.
Доколку некој исто пребарувал на тематикава, споделете инфо. Јас сеуште барам и други модели и разгледувам споредби.
До сега само од една фирма - Govee најдов два модели кои можат вака да работат. Го имаат „решено“ проблемот со тоа што се поставува камера на телевизорот, се калибрира со екранот и така прави screen capture т.е да може да работи без никаков инпут од кабел.
1. Govee Envisual TV Backlight T2 (про модел со 60лед/метар и подобра камера)
2. Govee TV Backlight 3 Lite (лајт модел со 30лед и послаба камера но подобро процесирање)
Ги контактирав и ми дадоа препорака сепак да одам со Т2 како подобра варијанта.
Доколку некој исто пребарувал на тематикава, споделете инфо. Јас сеуште барам и други модели и разгледувам споредби.