Тастатура додека лежам в кревет?Зашто не идеш на бежична тастатура и маус во комплет на еден трансмитер ? Јас така правам на таблетиве кога ги поврзувам со тв.
Ве молам за предлог за далечинско за Android Box со KODI по можност од лично искуство.
Од ebay или amazon.de
Преферирам да има полнива батерија, беклајт и тач маус. Air mouse може но и не мора.
Ако имаш среќа да работи - инсталирај го TeamViewer Host – Android-Apps auf Google Play и пробуричкај дали ќе ти работи. Или Inkwire Screen Share + Assist – Android-Apps auf Google Play или нешто слично.Него, еден друг пристап на темата... Да не знаете некоја апликација за таблет/смартфон за преку телефонот/таблетот да се команда даљински Андроид бокс?
Имам и даљинско (со боксот дојде, ИР даљинско) и аир маус, и обичен маус, ама тапа ми се сите нешто. Апликација од телефон мислам дека би била полн погодок.
Предлози?
Баш ќе си поиграм... не сум си играл до сега со андроид даљински апликации, ако ми легне нешто, ќе се пофаламАко имаш среќа да работи - инсталирај го TeamViewer Host – Android-Apps auf Google Play и пробуричкај дали ќе ти работи. Или Inkwire Screen Share + Assist – Android-Apps auf Google Play или нешто слично.
Yatse: Kodi Fernbedienung und Cast – Android-Apps auf Google Play ти е само за Коди.