Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Далечинско за Android Box (KODI)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Ве молам за предлог за далечинско за Android Box со KODI по можност од лично искуство.
Од ebay или amazon.de

Преферирам да има полнива батерија, беклајт и тач маус. Air mouse може но и не мора.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.509
7.816
Скопје
www.facebook.com
Зашто не идеш на бежична тастатура и маус во комплет на еден трансмитер ? Јас така правам на таблетиве кога ги поврзувам со тв.

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.048
1.112
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Ве молам за предлог за далечинско за Android Box со KODI по можност од лично искуство.
Од ebay или amazon.de

Преферирам да има полнива батерија, беклајт и тач маус. Air mouse може но и не мора.

А апликацијата за телефон ја проба? :)

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.605
5.568
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Не сум сам дома и не го користам само јас.
Иначе, да. Ги пробав апликациите односно далечинските и супер се.

Hanzo

hello world
27 септември 2017
66
77
Претпоставувам дека Android Box-от ти е поврзан со телевизорот преку HDMI (да бидам прав не ми ни текнува друг начин како едноставно би се поврзале овие два уреди). Ако ти е малку понов/подобар телевизорот најверојатно поддржува HDMI-CEC (а би требало и Android Box-от да поддржува). Кај мене на телевизорот (Philips) по default го имаше пуштено ова, а Android Box-от не, ама лесно се пали во опциите на кутијата. KODI има поддршка за истото, па ако и телевизорот и Android Box-от имаат поддршка и ако го пуштиш на двете тогаш би требало да можеш KODI (а и цел Android Box) да го контролираш со далечинското од телевизорот.

IMG_20171206_181323.jpg
Кај мене на Android Box-от во опции личи вака

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје
Него, еден друг пристап на темата... Да не знаете некоја апликација за таблет/смартфон за преку телефонот/таблетот да се команда даљински Андроид бокс?

Имам и даљинско (со боксот дојде, ИР даљинско) и аир маус, и обичен маус, ама тапа ми се сите нешто. Апликација од телефон мислам дека би била полн погодок.
Предлози?

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.819
Него, еден друг пристап на темата... Да не знаете некоја апликација за таблет/смартфон за преку телефонот/таблетот да се команда даљински Андроид бокс?

Имам и даљинско (со боксот дојде, ИР даљинско) и аир маус, и обичен маус, ама тапа ми се сите нешто. Апликација од телефон мислам дека би била полн погодок.
Предлози?
Ако имаш среќа да работи - инсталирај го TeamViewer Host – Android-Apps auf Google Play и пробуричкај дали ќе ти работи. Или Inkwire Screen Share + Assist – Android-Apps auf Google Play или нешто слично.
Yatse: Kodi Fernbedienung und Cast – Android-Apps auf Google Play ти е само за Коди.

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје
Ако имаш среќа да работи - инсталирај го TeamViewer Host – Android-Apps auf Google Play и пробуричкај дали ќе ти работи. Или Inkwire Screen Share + Assist – Android-Apps auf Google Play или нешто слично.
Yatse: Kodi Fernbedienung und Cast – Android-Apps auf Google Play ти е само за Коди.
Баш ќе си поиграм... не сум си играл до сега со андроид даљински апликации, ако ми легне нешто, ќе се пофалам :)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно