TheMarshal
user
- 3 јануари 2019
- 1.759
- 2.770
Јас сметам за некои работи постои објективност во сите категории наброени.
Аудио и објективност не идат во иста реченица според мене. Па макар и да мислиш дека си објективен. И ја мислев дека сум објективен. Затоа велам, поентата на ова хоби е да сфатиш дека во него си да уживаш во музиката, а не во опремата.
На крајот на денот околу овој дел ти се слагам дека тука има голем маркетиншки пуш и продавање муда за бубрези, фак ако следиш дел од продуцентите, они кажуваат “иди слушај spotify и не го дркај многу многу“,а тука имаш и физички фаткор - твоето уво итн итн.
Не се согласувам. Spotify е наменето за слушање од мобилен, не е прозивод наменет за "аудиофили", па една од неговите предности е штедење на data transfer, па компресијата на Spotify е многу лоша. Јас го користам Spotify само додека сум во движење и поради добриот алгоритам за наоѓање нова музика. Но да, помеѓу добро MP3 и FLAC разликата би требало да не е толку осетна за просечното уво (како моето на пример).
Ја тврдам дека Tidal звучи многу подобро од Spotify, но дека некогаш официјалните MP3 изданија на одредени албуми (симнати со кодовите што идат со грамофонските плочи) звучат сосема добро.
Ова е нешто ново од AKG K371-BT | Over-ear, closed-back, foldable studio headphones with Bluetooth
Идеата е поагресивен влез во wireless маркетот, со веќе големо аудиофилско име како нив. Цената и на овие е одлична, дури 2 good 2 be true, затоа има не толку добар build quality и според мене најголем минус за тоа што го бркаат со овој продукт, no noise cancelling.
Не е нешто ново. Од чиста радозналост ги купив K371, ова е една од слушалките што добро личат на хартија и на мерења, но во суштина само се премногу хајпнат производ. DT770 се класи над нејзе, а се иста цена.