Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Arduiono [оригинал или копија]

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
Ми треба Arduino UNO, ама се мислам дали да пазарам оригнално за ~30$ или копија за 13$.

Сум слушал муабети дека со копиите наводно имале некакви проблеми, арно ама никој никаде неможе да ми објасни какви се тие проблеми. Дали уредите пристигнуваат нефункционални, дали се лошо лемени, дали имаат некоја трета мана...

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Како и сите копии, квалитетот на изработката е полош но работи.
Јас би го купил поевтиното, поготово ако ти е првпат и сакаш само да учиш.

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
Па да, првпат ке работам со ардуино.

Не ни барам некој квалитет или долограјност, само ми е малце шубе да не сработам се ко што треба а да не ми проработи на крај ради некој банален проблем со ардуиното.

DaDo|BT

hello world
21 септември 2007
258
13
dad0bt.blogspot.com
го имам 2 години веќе .. досега сум немал никаков проблем
го купив од dx.com тогаш 25 $ сега гледам е 13-15 $

протоборд го купив од Битола некој си 220 денари ( во скопје истите такви беа 500+ )

обавезно купи си жици првиот проект кој го праев беше со обични ( извадени жици од мрежен кабел ) ... нерви искинав со нив ....

ако ти требаат книги за учење и книги со проекти пиши ми пп ќе ти пратам :)

БОНУС видео ( i was drunk :blush: )

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
Како и сите копии, квалитетот на изработката е полош но работи.
Јас би го купил поевтиното, поготово ако ти е првпат и сакаш само да учиш.

Не се согласувам,

Во #хаклаб имаме повеќе различни верзии на компатибилни плочки на ардуино (дефинирани како копии, затоа што неможе да има копија, слободен хардвер ауау, да не навлегувам) и може да кажам со сигурност дека некои од компаибилците (копиите) се со многу подобар квалитет од оргиналното :)

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Добро во случајов членот под копии мислеше на фалсификат што ги продаваат, не компатибилни копии по лиценца.

zlatko.

hello world
24 јуни 2008
81
30
Ја имам поевтината варианта, или копија и не можам да се пожалам веќе една и пол год. Сепак не е лошо да се внимава при изборот и за каква копија се работи .

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно