Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Сепак да не заборавиме дека Епл имал најдобри апликации..

Грешка си нешто, Епл нема најдобри апликации. Епл има најдобар Апп Стор, а не можеш да ги обвиниш Епл за апликациски багови во никој случај, Фејсбук си се одговорни и сите други девелопери кои пуштаат апликации таму и прават апдејти.

Ова е како да речеш дека Виндоус има најдобри апликации, ама ете Фотошопот не ти работи/има багови.

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Не можеш да ги обвиниш Епл за апликациски багови во никој случај, Фејсбук си се одговорни и сите други девелопери кои пуштаат апликации таму и прават апдејти.

Никаде не ги обвинувам Епл, само си пријавувам баг кој што го имам при секојдневно користење на телефонот.
Поентата на тоа што го цитираше е тоа што одредени членови го величеа маркетот на Епл, дека апликациите на маркетот биле 3 пати подобри од тој на Андроид, а јас мака мачам со овој баг од кога го имам телефонот. Зборев конкретно за квалитетот на маркетот, а не дека Епл се виновни мене што пораките не ми искачаат..

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Никаде не ги обвинувам Епл, само си пријавувам баг кој што го имам при секојдневно користење на телефонот.
Поентата на тоа што го цитираше е тоа што одредени членови го величеа маркетот на Епл, дека апликациите на маркетот биле 3 пати подобри од тој на Андроид, а јас мака мачам со овој баг од кога го имам телефонот. Зборев конкретно за квалитетот на маркетот, а не дека Епл се виновни мене што пораките не ми искачаат..

Се вртиме во круг.

Во твојов случај (ако навистина е апликациски баг) ниту Епл е крив, ниту Епл Стор, ниту иОС, ниту твојот телефон, туку исклучиво Фејсбук и неговите девелопери.

П.С Пробај логирај друг акаунт на Фејсбук и користи го некој период, дали ќе го прави истото.

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Се вртиме во круг.

Во твојов случај (ако навистина е апликациски баг) ниту Епл е крив, ниту Епл Стор, ниту иОС, ниту твојот телефон, туку исклучиво Фејсбук и неговите девелопери.

П.С Пробај логирај друг акаунт на Фејсбук и користи го некој период, дали ќе го прави истото.

Е се вртиме да :)
Инаку во план ми е да направам Restore како што ме советуваа тука, па ќе видиме тогаш.
2 акаунти користам паралелно, проблемот го имав и кај двата.. :)

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
За ова време можеше restore да направиш... :D

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Се вртиме во круг.

А кај андроид крив е андроид или апликациите?

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
A бе нека направат Dfu ристор и ќе видат дали има краш на апликации...
Да земам половен телефон и да не му направам Ристор е рамно на Лудило...

Повеќе маани имал Ајфонот од с7 едгето ама не го менувам :).
Оти ?
Онака хахах...
А бе небо и земја е затоа...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Зошто ми е избришан коментарот во оваа тема, прв мој пост во оваа тема и избришан, серизни сте???, некого загрози тој коментар??, па вратете се назад во темата имате толку небулози и глупости да пола тема треба да избришете.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
source.gif

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
A бе нека направат Dfu ристор и ќе видат дали има краш на апликации...
Да земам половен телефон и да не му направам Ристор е рамно на Лудило...

Повеќе маани имал Ајфонот од с7 едгето ама не го менувам :).
Оти ?
Онака хахах...
А бе небо и земја е затоа...

Далеку од тоа дека е небо и земја :)

Моето искуство е тоа, не знам како не разбираш дека вакви багови не сум имал на Андроид. Јас ги пишувам од лично искуство, освен ако не си вработен у Епл не знам зошто толку те боли кога некој ќе напише некое лошо искуство со iPhone. Башка ја викам дека сум генерално задоволен од уредот и дека овие се неколку багови кои што сум ги сретнал при користење на телефонот. Членот погоре предложи да направам Restore, па при прва прилика ќе направам.

Секој што ќе пише нешто дека има багови со iPhone ги добива истиве одговори како овој. Исто беше и на GSM кога пишав за мааните на iPhone 6 Plus.
Ама нека ви биде, немам намера да се убедувам.

Инаку не го менувам од една проста причина. Немам за што да го сменам. С7 Еџот го користев и ми здосади веќе, па не би се вратил на нешто што сум користел, подобро да чекам С8, а бар за мене нема некој друг телефон моментално што би го земал. Конкуренцијата спадна на Самсунг и Епл за разлика од порано кога во игра беа многу повеќе фирми.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Далеку од тоа дека е небо и земја :)

Моето искуство е тоа, не знам како не разбираш дека вакви багови не сум имал на Андроид. Јас ги пишувам од лично искуство, освен ако не си вработен у Епл не знам зошто толку те боли кога некој ќе напише некое лошо искуство со iPhone. Башка ја викам дека сум генерално задоволен од уредот и дека овие се неколку багови кои што сум ги сретнал при користење на телефонот. Членот погоре предложи да направам Restore, па при прва прилика ќе направам.

Секој што ќе пише нешто дека има багови со iPhone ги добива истиве одговори како овој. Исто беше и на GSM кога пишав за мааните на iPhone 6 Plus.
Ама нека ви биде, немам намера да се убедувам.

Инаку не го менувам од една проста причина. Немам за што да го сменам. С7 Еџот го користев и ми здосади веќе, па не би се вратил на нешто што сум користел, подобро да чекам С8, а бар за мене нема некој друг телефон моментално што би го земал. Конкуренцијата спадна на Самсунг и Епл за разлика од порано кога во игра беа многу повеќе фирми.

Цаки направи рестор...
Тие проблеми не ПОСТОЈАТ...

Затоа и добиваш такви одговори...

Или прогуглај ќе видеш дека тие проблеми ги нема... краш на Маил хммм никогаш до сега...

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Цаки направи рестор...
Тие проблеми не ПОСТОЈАТ...

Затоа и добиваш такви одговори...

Или прогуглај ќе видеш дека тие проблеми ги нема... краш на Маил хммм никогаш до сега...

Како што реков Restore во прва прилика. А еве веќе кога сакаш да гуглаш баш прогуглај за краш на Mail апликација на iOS :)

• ми се допаѓа
Реакции: voah

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
А еве веќе кога сакаш да гуглаш баш прогуглај за краш на Mail апликација на iOS :)
Фејк се тие, АНДРОИДЏИИ ги постираат...

На @voah и неговиот голем број на познајници со иПхони никогаш не им се случило.
Исто како што кажа дека никој од неговите познајници немал проблеми со батеријата, а рече и дека никој немал ни на форумот, само што после 5-6 саати се јавија 7-8 луѓе со проблем.
Ама голема е веројатноста и тие да се фејк проблеми, монтирано прилепени од андроидџии...

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Ами ги постираат типови што исто така отишле со неколку апдејти без ристор и го имаат проблемот...
Камерата ми имаше замрзнато ТОЧНО ама маилот да крашне никогаш...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
Што е сега тоа ристор, апдејт, дфу... нели се купуваше иПхон за премиум искуство, пали и вози?
Ајфон е ќе го цитирам еден респектиран Член на ГСМ Гајче ... Пали - Вози...
Очигледно просторот помеѓу пали и вози е исполнет со многу други работи.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Фејк се тие, АНДРОИДЏИИ ги постираат...

На @voah и неговиот голем број на познајници со иПхони никогаш не им се случило.
Исто како што кажа дека никој од неговите познајници немал проблеми со батеријата, а рече и дека никој немал ни на форумот, само што после 5-6 саати се јавија 7-8 луѓе со проблем.
Ама голема е веројатноста и тие да се фејк проблеми, монтирано прилепени од андроидџии...

Најбитно од се е пријателе дека сите скокачи Тука поминаа на Ајфон...
Но од пусти Срам затоа што знаат што збореле сега глумат наивност демек еве му најдов маани на ајфонот...
Ами што не го сменат?
Поефина е с7 а и подобар е...
Пази изговор ми досади после 1 месец користење... ха ха...

Не заебавај?

Таков народ сме ние немаме Јајца да признаеме...
Јас бев плукач на Ајфон но кога го пробав сватив дека не сум во право...
А не ќе глумам види месинџерот на Фб не ми е добар нечине ајфонот...
А бе по цел ден го користам максимум знам дали е добар или не... а знам и колку е добар еден андроид уред...

Останете да глумете ама користете си Ајфон... така демек сте пореални хахахах

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Што е сега тоа ристор, апдејт, дфу... нели се купуваше иПхон за премиум искуство, пали и вози?

Па и така е...

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731

Андроид корисник не смее да се замара со чистење на кеш.. Како некој што е обичен корисник ќе исчисти кеш? Ама DFU Restore треба да знае или ако не знае нека не замара со багови, тоа му е :)
Најбитно од се е пријателе дека сите скокачи Тука поминаа на Ајфон...
Но од пусти Срам затоа што знаат што збореле сега глумат наивност демек еве му најдов маани на ајфонот...
Ами што не го сменат?
Поефина е с7 а и подобар е...
Пази изговор ми досади после 1 месец користење... ха ха...

Не заебавај?

Таков народ сме ние немаме Јајца да признаеме...
Јас бев плукач на Ајфон но кога го пробав сватив дека не сум во право...
А не ќе глумам види месинџерот на Фб не ми е добар нечине ајфонот...
А бе по цел ден го користам максимум знам дали е добар или не... а знам и колку е добар еден андроид уред...

Останете да глумете ама користете си Ајфон... така демек сте пореални хахахах

Срам ? Глумење наивност? Немање јајца?
Друже телефон е, се надевам не си сериозен со муабетиве.

Го купувам, го користам и кога ќе ми здосади го менувам.
Башка ја стварно не знам што не сфаќаш кога кажувам дека сум задоволен од Ајфонот и дека тоа се некои багови на кои што сум наишол при користење.
Уосталом ти реков прогуглај и ти, па види дали постојат баговите. Поготово за Mail апликацијата после 10.2 Update. Ма да можеби и тие багови не постојат, лажат луѓето бидејќи користеле Андроид претходно, па сега им е срам да признаат.. Страшно..

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Андроид корисник не смее да се замара со чистење на кеш.. Како некој што е обичен корисник ќе исчисти кеш? Ама DFU Restore треба да знае или ако не знае нека не замара со багови, тоа му е :)

Срам ? Глумење наивност? Немање јајца?
Друже телефон е, се надевам не си сериозен со муабетиве.

Го купувам, го користам и кога ќе ми здосади го менувам.
Башка ја стварно не знам што не сфаќаш кога кажувам дека сум задоволен од Ајфонот и дека тоа се некои багови на кои што сум наишол при користење.
Уосталом ти реков прогуглај и ти, па види дали постојат баговите. Поготово за Mail апликацијата после 10.2 Update. Ма да можеби и тие багови не постојат, лажат луѓето бидејќи користеле Андроид претходно, па сега им е срам да признаат.. Страшно..

У право Си...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Сериозен е, и другите се. Нема дијалог тука, затоа или зезај се тука или ако стварно ти треба помош за телефон барај си на Редит.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Во право сте полош е Иос и апликациите за него...

Среќа што Поголемиот дел од светот што знае што е добро не се согласува со вашиот став... т.с на овој форум...
Најжалосно е тоа што тие кои најмногу го плукаа Ајфонот сега го користат истиот...
Пример цаки имаше 6 плус не му функционирал некој си Впн таму катастрофа бил итн и зема с7 ама му досадил ... ај Цаки од кога така брзо ти досадуваат кога лумијата ја користеше 1 година ако не и повеќе... не ги менуваше така често телефоните ....па зема ајфон 7 ...
Да бе брат сериозен сум оти се правиш наудрен што викаше за ајфонот... и не си реален јбг тие багови не постојат...
Барем не ги дезинформирајте луѓето...
Можеби од човекот што си го земал имал ЏБ па го апдејтувал после тоа и има проблеми...направи Рестор па давај мислења за багови...
И еден друг член што зема 6с каде е да се јаве за проблеми со апликации или со ИОС и сл а претходно ни ги направи Јајцата како на НОЈ...
Џабе пробувате да се правите демек правилно судите...
Ете продајте ги ајфоните и земете си го тоа што според ВАС Е НАЈДОБРО...
Или останете да користете Ајфон и не мудрувајте многу...
Јбг ама мораше вака за вас...
Ќе дојде човек на формот и ако почне да чита ќе со земе самсунг Ј5 пред ајфон 7.
Ете до толку врска немаат некои мислења за Ајфонот...

Едит...
Зошто едноставно не ги наброите позитивните страни на Ајфонот кој го користите ...
Што е тоа што ве натерало да останете да го користите...
А не ќе дебатираме 10 страни за некои 3 багови кај 5 членови.
Ај почнете да ги набројувате добрите страни или немате толку време?

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно