Дечки почнаа ли на ладново да ви се гасат телефоните?Прашувам без шали,зашто ајфон 6 и 6с се гасеа,ова од искуство го кажувам прошлата зима се случуваше,па затоа сега прашувам,дали проблемот сеуште си постои.
Пред 1 месец,кога фати ладново,имав ајфон 6 од еден пријател,телефонот се гассеше а осети ладно,смени и батерија(мислевме дека е до батеријата),џабе пак исто правеше,вчера другар има ајфон 6с,бевме искочени од 80% батеријата падна на 20,а дома на топло нема никаков проблем со батеријата,зашто хелт му е на 90% го зема нов пред некое време.Во фамилија имам 8+, гасење уште не, ама значително послабо држи батерија.
Бев на Водно денес и на другаров му се изгаси. Тоа е вика, Епл си имаат проблем на ладно. Си имаат. И после ме замоли да направел панорама со мојот кинески Шаоми телефон.Дечки почнаа ли на ладново да ви се гасат телефоните?Прашувам без шали,зашто ајфон 6 и 6с се гасеа,ова од искуство го кажувам прошлата зима се случуваше,па затоа сега прашувам,дали проблемот сеуште си постои.
Набрзина то шо изгуглав велит вака:
Apple designed the iPhone to turn off under extreme conditions, such as very cold or very hot weather. This actually helps protect your iPhone from malfunctioning as a result of low voltage from the battery. Apple recommends that you only use your iPhone (and other iOS devices) when the temperature is between 0-35 degrees to avoid temperature-related issues.
Да проблемот е само кај нив,ем без бибрег,ем нема моб на ладноКако само на ајфони да се дешава ама ај![]()
Чаре - ќе потрошиш макс 100 денари за бензин до Apple Store и на лице место без прашање нов ќе ти дадат во нова неотворена кутија.
Почетна цена ти е 700 евра, не знам од кај ги доби тие 1000.
Како само на ајфони да се дешава ама ај![]()
Треба да се провери што се десило, ново само ајстајл 15к со нов екран.Се поправа хоум копче на ип7?
Имам две прашања:
1. Какви се Ајфоните што Ајстајл ги менува од тие што ќе ви се расипат, бидејќи имам информација дека на некои корисници им ги менувале за нови кога не можеле да им ги поправат?
2. Што се случи со претходниот официјален застапник за Ајфон, Дуна? Продавница за телефони им е просторијата во ГТЦ или чајџилница/кафетерија? И зошто им ја одземаа лиценцата?
Генерално за секој поголем проблем со телефонот, ти даваат нов. Кај нас немаат овластен сервис во полн ефект, односно имаат дијагностика и промена на батерија, за се друго го праќаат телефонот и ти даваат нов, заменски.
јас имав проблем со третиот микрофон (да, има три различни во iPhone 7 Plus) кој престана да работи, па ми дадоа нов по 10 дена чекање. Единствениот проблем тука е заверата на @psyside дека не ти даваат нов, него refurbished телефон, во кое и јас се сомневам...
Пријател доби заменски и после 2 месеци му се расипа камерата, така што можно е дека ги вртат само телефониве - кога ќе ти се расипе тебе ти даваат друг (наводно нов), а тој е веќе поправен. Потоа твојот поправен го даваат на друг човек итн.
Мојот нов телефон што го добив беше целосно нов надворешно, односно немаше ниту една гребка или пак знаци на користење, батеријата беше на 100%, така што оваа завера ми е малку веројатна.
Of course it's fair as it is exactly what Apple promised under the terms of your warranty. Read the terms of the warranty for the product you purchased. If you did not like or agree with those warranty terms, you should not have bought the device. Nothing in the warranty guarantees you a retail new product