Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Џабе зборам ја у опште. Пак они по нивно.
Океј, трошете пари на глупости, whatever.

Не знам дали да се заозбилувам и да пишувам сериозно или да продолжам како останатите само свое мислење поткрепено со никакви факти.

Еве ти еден, без разлика колку се тешите, Iphone xs моделите кои се 2, во првата недела има продадено преку 9 милиона уреди кај нив дома во уса.
69a0fd3b48848d783b6c86ac2afc8907.jpg

Самсунг со својата note 9 серија која е моментален флегшип има продадено 1 милијон уреди за фантастични 54 дена, околу 2 месеца, кај нив на нивно тло кај што се произведувааат, хоум маркет.
8f97c0326fd162f17b2bcb373be9553b.jpg

И тука 2-3 члена ми кажуваат џабе фрламе пари за телефон многу малку сме добивале.

Мислам не продава ЕПЛ временски и количинско земено до 30 пати повеќе модел специфичен телефон од Самсунг, оти не чинат.

И сигурно Самсунг нема да се мачи да продаде едвај милион уред за 2 месеца на нивно тло кај нив дома, сигурно по преполовени цени за уред.

Многу е јасно.

Другата работа спомна некој сајдлоад на апк?
Да тоа беше супер работа во 2012 но сега сме 2019.

Зошто има потреба од сајдлоад апк?
Која е таа апк што ја немаш на апп сторот или на гоогле плеј сторот.

Затоа велам самсунг продава супер телефон за во 2012 година. Но сега сме 2019.

Sent from my iPhone using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.103
14.221
И јас се согласувам дека е доста со војни меѓу самсунг и епл фановите. Постот дека џабе купувате ајфони е избришан а членот кој го напиша веќе почна многу да претерува и може да биде санкциониран.

7 февруари 2013
950
1.088
Денес го видов iPad Pro новиот модел во iStyle. Многу ми се допадна секако, ќе кажам за да го купам јас му фали мекОС, вака не ми е корисен немам потреба. И фактот што се витка многу лесно, не сум до толку нежен со моите уреди, би преферирал да биде подебел со поголема батерија, ептен е тенок, за некој предност, за мене неигра улога. Просечна тетратка е подебела.
И пенкалцето требале гратис.... да не се доплаќа

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Денес го видов iPad Pro новиот модел во iStyle. Многу ми се допадна секако, ќе кажам за да го купам јас му фали мекОС, вака не ми е корисен немам потреба. И фактот што се витка многу лесно, не сум до толку нежен со моите уреди, би преферирал да биде подебел со поголема батерија, ептен е тенок, за некој предност, за мене неигра улога. Просечна тетратка е подебела.

Ама да не зборувам цената на ајпад про па подобро со уште малку да се лаптоп мекбук аир или про зависи од потреби и најважното МекОС

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135

Linus убаво долови во рецензијата за iPad Pro дека не е за секого и дека ќе им се допадне само на одредени типови на корисници, но мислам дека требаше повеќе да биде критичен во ова...

Јасно ни е за сите дека не може еден уред да биде за секој, но Apple секогаш целеле кон тоа да биде што е можно поуниверзален. На пример, iPhone може да го користи тинејџер или може 50 годишен директор на компанија, функционалноста е тука за двајцата. Од друга страна, iPad Pro има толку специфична публика и бара од вас да се приспособувате за да го користите - односно според мене не е вистински производ во духот на Apple.

На пример, се зборува дека е за графички дизајнери, но во моментот кога ќе ви треба фотошоп и ќе сфатите дека нема поддршка за маус, веднаш пропаѓа целата замисла. Утнат производ според мене, не смее да постои MacBook Air и iPad Pro истовремено, треба да се фузионира во 1 производ. Проблемот е Тим Кук, сигурен сум дека финансиски за компанијата е поисплатливо да ги има двата - иако може да продава barebones iPad и потоа додатоци (тестатура, маус) посебно и да се врати голем дел од профитот.

28 јануари 2017
2.084
4.798
Ресен
3 поста едно по друго а не е спомната Андроид варијанта и колку едните се појаки од другите, мило ми е што натаму одат работите, се надевам ќе се држиме на ова за да не мора ради реда да ја отварам(е) темава.

Тој шо ќе спомнит нешто друго освен Ејпл овде (и обратно во друите теми), ректална пенетрација со голема доза на фрикција.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Користам ipad pro 10.5 ...

Уредот е перверзија ... нема врска ни со Mac ни со ајфон.

Уредот кога ќе почниш да го користш ќе сватиш дека скоро за ништо не ти треба Пц или Маc.
А да не речам дека е побрз од секој лаптоп до сега што сум користел a сум користел мноогу.
И со неговата големина , брзина и Страшна батерија е незаменливо нешто.
Има само една недозволива маана на apple.
Уредот лесно се витка.
Еден ми сменија и ми дадоа нов во истајл.
Еве и вториот после 1 месец пак е малку свиткан :( . А го внимавам мах.
А ова што направија со новиот ipad pro 11 apple се надминаа себе си во перформанси на мобилен чипсет...3 години над конкуренцијата.
Но проблемот со виткањето си остана.
Го препорачувам на секој кој после 1 недела користење ќе свати дека го користи повеќе од мобилниот.
Едит.
Замерка уште една до Apple забегаа со цените!!!
Но тоа е затоа што конкуренцијата искрено стана катастрофална.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Последна промена:

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Користам ipad pro 10.5 ...

Уредот е перверзија ... нема врска ни со Mac ни со ајфон.

Уредот кога ќе почниш да го користш ќе сватиш дека скоро за ништо не ти треба Пц или Маc.
А да не речам дека е побрз од секој лаптоп до сега што сум користел a сум користел мноогу.
И со неговата големина , брзина и Страшна батерија е незаменливо нешто.
Има само една недозволива маана на apple.
Уредот лесно се витка.
Еден ми сменија и ми дадоа нов во истајл.
Еве и вториот после 1 месец пак е малку свиткан :( . А го внимавам мах.
А ова што направија со новиот ipad pro 11 apple се надминаа себе си во перформанси на мобилен чипсет...3 години над конкуренцијата.
Но проблемот со виткањето си остана.
Го препорачувам на секој кој после 1 недела користење ќе свати дека го користи повеќе од мобилниот.
Едит.
Замерка уште една до Apple забегаа со цените!!!
Но тоа е затоа што конкуренцијата искрено стана катастрофална.

Стај слики од тоа како е свиткан. И прашање - до кога ти подлежи под гаранција за виткање? Шо ако истече гаранцијата и после се свитка? Има некои „маски“ или нешто да му закачиш да го чува да не се витка?

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Виткањето е далеку од тоа на сликите што се постираат на нет.
Се забележува само кога таблетот ќе го ставиш на рамна подлога.
Јас го забележав со тоа што на едната страна кога ќе стиснев имаше мал звук на клик , клик а уствари со виткањето малку се одлепува дисплејот.
Гаранција на свиткан уред нема.
Но дечките од истајл испаднаа фер и ми направија замена а можеа да ме одј...т.
Таблетот се користи од сурфање на интернет,youtbe, гледање на филмови во кревет со фантастичен стерео звук од 4 звучници,( ги земам преку мрежа филмовите што ми се на екстерен хдд со infuse app), графиката е ц ц ц -играње на некои игрици кои на телефон би изгледале смешно,(vainglory пример), маилови за работа,читање на книги и сето тоа на еден страшно добар дисплеј со 120 hz и такво смоот искуство што со телефон не е ни приближно исто а да не споредувам недај боже со некој Андроид уред или па windows лаптоп.

Ios за таблет сооред мене со 11-12 е мноогу добро оптимизиран за таблет со одличен мултитаскинг незамисливо на Пц.
Фотошоп не работам но колку што гледав е целосно оптимизиран за таблет и Ios.
Не реков дека за работа е најдобро решение но за се останато е фантастичен уред на Аппле.
Конкуренцијата е 10 класи подоле во секој поглед.

Батеријата е врвот на се!
11-12 часа мин Сот.

Маана е што се многу нежни.
Го користам со оргиналната футрола на Аппле нема заштита добра со неа но затоа е најпрактична и се одлучив на практичност и многу внимавање(џабе е се витка).
Ipad pro 11 ви гарантирам дека е подобар од 80% од лаптопите на пазарот , скап е многу но не и премногу за тоа што го нуди.
Футрола за него само Thule :).

Позз ако ве интересира друго можам да ви пишам.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Шо знам од тоа шо кажаа на Linus Tech Tips, стварно за мал дел на луѓе е идеален. Не е за мене, ама ме интересираше околу виткањево колку е покриено со гаранција и разочарувачки е шо не е. Можда ќе извадат втора серија со поцврсти материјали шо нема да се витка и тогаш би било кул да нудат бесплатна замена, или замена со мала доплата на стариве серии.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Не постои гаранција за механичко оштетување никаде.
Но не го оправдувам Аппле што не го направат поцврст како Уред.
Може јас сум во тие малку луѓе за кој што е идеален уредот.
Врвно парче хардвер!

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Дали може да се врзат тастатура и мауд на него и да се користи како macbook?
Пошо ако не може мислам дека iphone xs max е и повеќе од доволен за сите работи што ги спомна ти. Некако со фаблетите не гледам потреба за таблет. А може и да грешам се додека не пробам не би знаел.

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје
Пошо ако не може мислам дека iphone xs max е и повеќе од доволен за сите работи што ги спомна ти. Некако со фаблетите не гледам потреба за таблет. А може и да грешам се додека не пробам не би знаел.

Тастатура да, маус мислам не. Предноста кај таблетов е пенкалото и тастатурата според мене и големината на екранот. Колку и да е голем телефонот не е споредлив ни со да речеме 11 инчен (помалиот) ајпад за консумирање медиа и до некаде креирање на истата (иако си ограничен околу ова). За по дома за лајт работа може да замени лаптоп, додека за било што посериозно ограничен си од iOS напстори Windows или macOS.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165

Кога ќе пробаш , за сите работи погоре што ги набројав нема да користиш ни лаптоп ни телефон.

Побрз за сурфање е од што и да си пробал до сега.

Мултитаскинг бр 1.

Итн.

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје
Кога ќе пробаш , за сите работи погоре што ги набројав нема да користиш ни лаптоп ни телефон.

Побрз за сурфање е од што и да си пробал до сега.

Мултитаскинг бр 1.

Итн.

Побрз за сурфање? Што и да значи ова...
Мултитаскинг бр 1 друг пат, можеби во следната итерација кога сите апликации би биле подржани. Сега за сега само десктоп оперативен систем има "вистински" мултитаскинг, iOS како што кажав можеби у иднина кога ќе направат некој микс со macOS..

пс. Ме интересира зашто ова го пишуваш од ајфон а не од ајпад? :innocent:

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Побрз за сурфање? Што и да значи ова...
Мултитаскинг бр 1 друг пат, можеби во следната итерација кога сите апликации би биле подржани. Сега за сега само десктоп оперативен систем има "вистински" мултитаскинг, iOS како што кажав можеби у иднина кога ќе направат некој микс со macOS..

пс. Ме интересира зашто ова го пишуваш од ајфон а не од ајпад? :innocent:

Пробав да ви објаснам но тука се исклучувам.
Неморате да верувате тоа е.
Оди во истајл пробај го ... и ако си видел помазно искуство на уред до сега Пиши :)

П.с
Иначе пишувам од ајфон затоа што !
IMG_0385.JPG
Плескам и ме убија кога сликав :)

7 февруари 2013
950
1.088
Гаранција на свиткан уред нема.
Но дечките од истајл испаднаа фер и ми направија замена а можеа да ме одј...т.
Несмее да те одјебат, признаен е проблемот од Епл и кажано е дека ги заменуваат уредите, има многу случаеви кај што сервиси места како иСтајл одбиле и тогаш треба епл директно да се контактира.
ПС Пошто ова веќе не е механички проблем настанат од твоја страна туку самиот иПад со тек на време од топло ладно се криви ти ништо да не му правиш. -информацијава од епл директно

Исто LTЕ моделот повеќе се витка бидејки има дел со пластика за антените додека обичниот нема

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје
Пробав да ви објаснам но тука се исклучувам.
Неморате да верувате тоа е.
Оди во истајл пробај го ... и ако си видел помазно искуство на уред до сега Пиши :)

Ги прочитав сите пораки но уште не гледам кај си пробал да објасниш. Ајде ќе те прашам директно, што значи "побрз за сурфање од што и да си пробал до сега"? Побрзо лоуда страни? Ептен му е јак процесорот и има побрз браузер? Не сфаќам.. Зашто треба да верувам у било што, поткрепи нешто со факти докази слично.
Ќе те цитирам од предходна порака околу мултитаскингот
Ios за таблет сооред мене со 11-12 е мноогу добро оптимизиран за таблет со одличен мултитаскинг незамисливо на Пц.
Што значи незамисливо на Пц? Немам сплит скрин на Windows?

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Ги прочитав сите пораки но уште не гледам кај си пробал да објасниш. Ајде ќе те прашам директно, што значи "побрз за сурфање од што и да си пробал до сега"? Побрзо лоуда страни? Ептен му е јак процесорот и има побрз браузер? Не сфаќам.. Зашто треба да верувам у било што, поткрепи нешто со факти докази слично.
Ќе те цитирам од предходна порака околу мултитаскингот

Што значи незамисливо на Пц? Немам сплит скрин на Windows?

Така е во Право си .

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Апле ат итс бест.
Шо бе бате ај кларифицирај за шо станвит збор. Не беше доволно шо добиваш оригинал батерија на секој уред за 2000 денари од овластен сервисер? Или само да се постирало нешто?

R

Roncic

Гостин
Абе ако не си способен да разбериш енглески не сум јас крив.
Накратко за оние кои не разбираат енглески , апле со исфрлање на нов телефон , при првиот апдејт на постарите модели ја намалува фреквенцијата на работа на чиповите . Тоа пред да се разбере дека го прават тоа , а сега демек ти даваат опција . Што не е јасно тука .

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Абе ако не си способен да разбериш енглески не сум јас крив.
Накратко за оние кои не разбираат енглески , апле со исфрлање на нов телефон , при првиот апдејт на постарите модели ја намалува фреквенцијата на работа на чиповите . Тоа пред да се разбере дека го прават тоа , а сега демек ти даваат опција . Што не е јасно тука .
Јас ја преферирам таа варијанта одколку батеријава да умира дупло побрзо како што е на сите андроид телефони, и сега шо?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно