Pero
hello world
- 28 декември 2010
- 51
- 55
linux-от неупотреблив...тука многу грешиш. најверојатно (претпоставувам) си видел линукс, не си го разбрал цел еко систем, како функционира, не си склон на промена и ти се видел како нешто бљак, али ставот од тебе за ова прашање повеќе ignorance неко здраво резонирање. не треба да си хакер (LMGTFY) за да користиш линукс, доволно се напредни и јузер френдли за работа. неупотреблив за нормален јузер е ако инсталираш линукс сервер.
секурити е супериорен? хихи, само ќе те потсетам на последните неколку големи утки - the fappening, да влезеш како рут јузер ако икс пати кликниш на бекспејс при логин скрин, итн итн итн ...
Линукс = незнам, сварно ќе згрешам, зборам од впечаток... кој користи нека каже не сум бил мотивиран да го користам...
за ПЦ и МАК ... имам доволно искуство
Имале проблеми и едните и другите за секурите.. последниве 6 години сум на МЕК фул.. пред тоа 15-17 ПЦ.. од Пентиум 2ка .. навака, сам ги склапам расклапам.. хекс едитирам.. од заебанција хакинтош си склопив.. едно време на оглас им праев на луѓе за пари...хакинтош ме преобрати полека...како му навлагав
Си купив имак, па мак лаптоп... па све после апле... пц више само по казна на работа... каква сака конфигурација нека е... после некое време сваќаш дека виндовс е лоша копија на макинтошш... многучекори е понапред аппле има визија на секоја промена за наредни 10 години..тоа може да го видиш или ако многу се разбираш или ако ич не се разбираш... по мое гледање... може грешам...али вреди секој денар.. држи цена да го препродадеш...
апликации за Видео едитинг, за аудио... слики... камера.. нема конкуренција... Виндовс предничи во Геминг сектор.. оффисот е исто алатка предност на виндовс ама ја имаш и за мек...пакетот на мек оффис станува се подобар, ќе видиме дали ќе го помине офис.. за сега уште не го поминал.. Всушност прв производ на Микрософт е оффисе по нарачка на аппле... се понатака е копија нивна..
секурити...едно време тоа правев тестирав вируси У ВМ на пц... тројанци, чернобил се заебав биос ми еба.. ехее пред 15 години и више може... со мек брат абе едноствно функционира и вади макс продуктивност од тебе..нема ерор, нема блу скрин, нема дривер, тоа е мое искуство дечки.. почитувам различни мислења али..
за ифон .. купив и самсунг галакси и ксиаоми 3 месеци ги користев само да тестирам да не пропуштам нешто... тој навидум опен пристап "слобода" навидум за мене е само замарање за 5-10 долари апликација која може да ме кошта многу повеќе.. ги шитнав и наредни 5 години не планирам да тестирам пак. За екранот држи апле направија грешна проценка тука и се забавија.. оваа година најавуваат поголеми екрани.. тука веќе следат , не водат
на страна елитизмот и хејтерството .. има повеќе од тоа