TylerMkD
poweruser
- 7 ноември 2014
- 4.765
- 10.098
Нормално без пари е за Андроид, таму треба да те плаќаат да го користиш тој оперативен систем...
Не е без пари, само тогаш беше на акција. Според датумот Божиќ бил повод. Чинам и за иос беше акцијата.Нормално без пари е за Андроид, таму треба да те плаќаат да го користиш тој оперативен систем...
Не е без пари, само тогаш беше на акција. Според датумот Божиќ бил повод. Чинам и за иос беше акцијата.
Да се самоцитирам после скоро 2 недели.
Како што очекував, преоѓањето од Андроид на iOS нема да ми е лесно. Некои работи ми се допаѓаат, некои па ми пречат.
Батеријата мене ми е многу голем апгрејд. На Ноут 9, веќе ни пола ден не ми држеше. На ајфонов маста му ја вадам по цели денови, го полнам на ден ипол или секоја 2 вечер. Вчера од 100% падна на 72, а во позадина спотифај работеше цели 16 саати + гугл мапс. Зависник сум од игрици на телефон, губам по саат-два дневно батеријата ни 3-4% не симнува.
Целосниот софтвер, во споредба со Андроид ми е малку чуден. Од една страна многу работи се попрости за извршување, а некои па се искомплицирани непотребно. Не можам и не можам да разберам зошто нотификации при свајп на лево ми отвара clear и options. Никогаш не можам да фатам убав свајп за да ги избрише нотификациите. Кој курац ќе ми е options тука. На Андроид нотификациите сметам дека се подобро организирани и не се толку нападни. Овде се многу агресивни и пола и ги пропуштам ако имам сајлент мод. Хаотични ми се, ќе ми треба време да се навикнам.
Немав време детално да расчепкам, веројатно и се надевам дека ајфонов има опција да го сменам алармот. Кај Андорид имаше рилекс музика и си добивав временска прогноза, ова коа ќе засвири од памет ме вади.
Apple pay vs Google pay. Океј, имам картички што не се поддржани од овие сервиси, но... кога правам купување на Андроид имам опција да искористам картичка што не е поддржана од Гугл Пеј, овде на iOS нема таква опција. Д фак?
Сафари за мене е дефинитивно подобар браусер отколку Самсунг. Никогаш не користам на телефон Хром/Фајрфокс и немам потреба од тие букмарци.
Да напоменам дека телефонот највеќе го купив ради камерата. Не би рекол дека сум професионален фотограф, ама ретко искачам од дома без DSLR и неколку објективи.
Видеото е предобро! 4к + ProRes + стабилизација. НЕНОРМАЛНО добри резултати дава. Секако и просторот го јаде инстантно. Буквално немам никаква замерка. Фото камерата како што очекував има проблем со боите т.е. малку се мртви. Ништо што не можам да го средам со 2 минути во snapseed/lightroom. Со контраст не гледам никаков проблем, супер си е. Ноќна фотографија како што кажав ретко сликам, поготово па со телефон па не можам да дадам реални коментари тука.
Од она што највеќе се разочарав е макро модот. Не дека имав којзнае какви очекувања, ама веројатно ова е некоја тест фаза за овој мод. Не верувам дека ова е нешто што може софтверски да се реши, ама во некоја наредна верзија на ајфон сигурно ќе биде подобро решено. Макро модот е функционален само доколку телефонот е на трипод или субјектот е статичен. Имав неколку неуспешни обиди да фотографирам цвеќиња, сите слики се матни. Невозможно е да се извади кристално јасна слика ако нема трипод. И како да ми фали некој додаток на камерата за да можам да се оддалечам доволно, вака треба телефонот да се залепи до цвеќето за да се види некој детал. На игнор ќе иде модов, неупотреблив ми е.
Гејм центарот на Андроид е дефинитивно нешто што ми фали тука, ама се живее и без него. И до сега не најдов опција да ги изгасам Favourites и Recent фолдерите од Photos. Многу ме нервираат, а кога креирам нов фолдер и преместам некои слики, сеуште ги има во Recent и во новиот како дупликати се. Не знам можеби сум нуб, треба да прочепкам.
Горе доле тоа е се што имам да кажам за телефонов. Генерално гледано сум презадоволен од него и ми беше топ апгрејд. Реков дека Андроид ќе го чувам како бекап некој период ама не, го изгасив после 2 дена користење на ајфонов. Ми останува уште да најдам чаре за алармот епл пеј и галеријата другото си е супер.
На ваков дисплеј јас мислам дека секаков би бил подобар. Види кај ти е најевитно и смени си. Од форумов има дечки што работат, еден таков супер момак е @Torte Mobile.Здраво, ме интересира дали некој има менувано дисплеј на Ајфон и каде? Телефонов, 8 плус, генерално е во супер состојба, ОСВЕН стаклото и дисплејот што се крш (слика прикачена), тачот одлично функционира и на местата каде што е црно...го користам и вака веќе со месеци ама се шират дамкиве и не можам да читамне знам по мобилариве какви дисплеи ставаат, дали вреди да го менувам за фејк дисплеј бидејќи слушам дека не биле нај нај, а во iStyle промена на дисплеј е 16к. Искуства?
Имам и копија, како и целосно оргинален изваден од телефон со тоа што треба да се смени стакло (црно/бело) зависно од телефонотЗдраво, ме интересира дали некој има менувано дисплеј на Ајфон и каде? Телефонов, 8 плус, генерално е во супер состојба, ОСВЕН стаклото и дисплејот што се крш (слика прикачена), тачот одлично функционира и на местата каде што е црно...го користам и вака веќе со месеци ама се шират дамкиве и не можам да читамне знам по мобилариве какви дисплеи ставаат, дали вреди да го менувам за фејк дисплеј бидејќи слушам дека не биле нај нај, а во iStyle промена на дисплеј е 16к. Искуства?
Која е реалната цена за сочуван iPhone 8 Plus 64GB, прв сопственик со батерија 80 %?
Светска криза со ковид ама секој има пари за ајфонче. Ај нек се угоде.БррРРрееиии ... како вака?
Очекував шајоми некое буџетарче да е у топ 3 ама ова е покољ.
![]()
[source]
![]()
Apple had 7 of the 10 best selling phones in 2021
Samsung and Xiaomi were the only two makers that contributed to the list. Counterpoint Research released its top-10 best-selling phones list for 2021 and...www.gsmarena.com
![]()
Counterpoint
www.counterpointresearch.com
БррРРрееиии ... како вака?
Очекував шајоми некое буџетарче да е у топ 3 ама ова е покољ.
![]()
[source]
![]()
Apple had 7 of the 10 best selling phones in 2021
Samsung and Xiaomi were the only two makers that contributed to the list. Counterpoint Research released its top-10 best-selling phones list for 2021 and...www.gsmarena.com
![]()
Counterpoint
www.counterpointresearch.com
Тука негде се Ејпл и Семсунг, Жаоми им дише у врат ... кога се гледа глобалната продажба (сите модели)Не користам ни ајфон ни шаоми.
Можеби повеќе ќе ти има логика сликата ако земеш во предвид тоа што шаоми имаат 1000 различни модели.
Да, само мал проблем во статијата.Како беше муабетот, што ги кошта Епл да стават полнач со телефонот?
![]()
Apple Made an Additional $6.5 Billion USD by No Longer Providing Accessories With New iPhones
The tech giant made the move to cut waste two years ago, removing chargers and earphones.hypebeast.com
Да, само мал проблем во статијата.
Колку пари ги чини Епл полначот и колку го продаваат?
Да не се разбереме погрешнп, сумата е голема, но далеку од тие 6.5 милијарди кои се цитирани. Ако имаа муда, ќе ја донираа/ивестираа заштедата во проекти за енергетски развој, али ги заболе таквото
Не е ни битно колку ги кошта да направат полнач:
Ако претходно полначот го продавале за 0 долари, сега направиле 6.5 милијарди, тогаш се во добивка 6.5 милијарди во секој случај, независно колку ги кошта да го направат.
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден