Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

pecko95

hello world
5 април 2018
217
176
Во план ми е во многу скоро време да склопувавм десктоп конфигурација, и идејата ми беше сите делови да ги земам од Анхоч (освен графичка секако). Вкупната цена на деловите изнесува околу 100к, дали има шанса да се добие некаков попуст, и ако да, колкав би бил, дали има некој информации?

Бидејќи ако нема никаков попуст, тогаш можеби и некои од деловите да ги земам од други продавници. Пример RAM плочки, не знам зошто, ама во Анхоч нема 2х8 GB DDR5-ки (има само 2х16GB ама немам потреба од тоа) а на Gjirafa има. Или мониторите што ги гледав, во Сетек имаат добра цена Asus ROG 27'' QHD, а во Анхоч нема ништо ROG.

Па чисто дали има некој попуст што би направил разлика сите делови од Анхоч да ги земам, бидејќи ако нема или е некој занемарлив попуст, тогаш не ми менува од кај би ги склопил деловите, цената исто би ме фатила, па барем да земам што ми прави повеќе мерак :D

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.154
16.247
Земи си што ти прави повеќе мерак. Кога веќе даваш толку многу пари, не си за жалење за уште неколку иљадарки.

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Во план ми е во многу скоро време да склопувавм десктоп конфигурација, и идејата ми беше сите делови да ги земам од Анхоч (освен графичка секако). Вкупната цена на деловите изнесува околу 100к, дали има шанса да се добие некаков попуст, и ако да, колкав би бил, дали има некој информации?

Бидејќи ако нема никаков попуст, тогаш можеби и некои од деловите да ги земам од други продавници. Пример RAM плочки, не знам зошто, ама во Анхоч нема 2х8 GB DDR5-ки (има само 2х16GB ама немам потреба од тоа) а на Gjirafa има. Или мониторите што ги гледав, во Сетек имаат добра цена Asus ROG 27'' QHD, а во Анхоч нема ништо ROG.

Па чисто дали има некој попуст што би направил разлика сите делови од Анхоч да ги земам, бидејќи ако нема или е некој занемарлив попуст, тогаш не ми менува од кај би ги склопил деловите, цената исто би ме фатила, па барем да земам што ми прави повеќе мерак :D
И да има, би бил занемарлив, освен ако немаш некој што работи во Анхоч на добра позиција па да ти ги земе по дилерски цени.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io

А што не влезеш во било кој Анхоч - да го поставиш ова прашање на вработените - па ќе се консултираат со шефот - па штом е за поголема сума има големи шанси да добиеш попуст ! Најрегуларно прашај си - не дека ако имаш познат би одело по некој друг тек - исто е !
Па ваков симпатичен дечко Брусли - кој би се осмелил да не му даде попус :cool:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Порано имаше попуст само не ми текнува колку, јас 70к кеш им дадов и добив некој попуст. Сум запамтил зашто од Анхоч одев до банкомат специјално за да извадам пари, па се вратив да им платам во готово. Сега не знам како е, прашај ги директно нив.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.235
2.670
Ѓорче е технички, после кружниот тек во новите згради, ќе има и техномаркет до него како што видов.

FatCat

hello world
4 март 2022
196
120
Ѓорче е технички, после кружниот тек во новите згради, ќе има и техномаркет до него како што видов.

веќе има отворено е од пред некоја недела,

Ѓорче е тоа реално, немам ништо против луѓе од другите градови ама може тој/таа што го крстил/а Влае не е од Скопје.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.154
16.247
Изгледа дека тоа е Влае бе дечки. Таа сивата зграда што се изгради зад зградата на анхоч и таа до неа ги градеше дедото мој, памтам дека проектот се викаше Влае, така се води и во катастар.

1671199789266.png

mkdboy

hello world
16 септември 2010
177
56
Изгледа дека тоа е Влае бе дечки. Таа сивата зграда што се изгради зад зградата на анхоч и таа до неа ги градеше дедото мој, памтам дека проектот се викаше Влае, така се води и во катастар.

Погледнете го атачментот 120245
Мислењето е автоматски споено:

Abe kakvo vlae kakvi bakraci toa e gjorce nemoze vlae da bide neverovatna rabota....

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Ја решивме дилемава изгледа и тоа професионално решена. Со парцели со катастари. Ама ова само Ѓорчевци ги боли.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.235
2.670
Не знам дали е до мене, али скупјаниве имаат многу предрасуди по Ѓорче и ѓорчевци, не не сметаат за свои. Влае за нив е Скопје, но Ѓорче не било.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Не знам дали е до мене, али скупјаниве имаат многу предрасуди по Ѓорче и ѓорчевци, не не сметаат за свои. Влае за нив е Скопје, но Ѓорче не било.
Делумно го делам твоето мислење, но името на салонот нема никаква врска со предрасуди. Како што пиша и Астро, салонот може да се пише и Влае и Ѓорче, нема да биде погрешно.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Северно Влае

• лол
Реакции: Avid

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно