Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Анхоч ме нападна зошто бил згрешен Сервисниот налог. Џабе си ги трошам нервите со нив. Следно ДПИ ако не превземат нешто.
Никој не те нападнал, погрешно било запишано од страна на Анхоч и си контактиран да го однесеш повторно маусот. Грешката е призната, незнам зашто беспотребно преувеличуваш работи. Мислам дека само сакаш да добиеш внимание.

Зошто не напишеш тука јавно на форумот дека си контактиран и дека грешката е призната?

Туку пишуваш дека само стикерот ти останал спомен...

Па уште групирање спомнува :) Собра ли некое лајк4е?

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Никој не те нападнал, погрешно било запишано од страна на Анхоч и си контактиран да го однесеш повторно маусот. Грешката е призната, незнам зашто беспотребно преувеличуваш работи. Мислам дека само сакаш да добиеш внимание.

Зошто не напишеш тука јавно на форумот дека си контактиран и дека грешката е призната?

Туку пишуваш дека само стикерот ти останал спомен...

Па уште групирање спомнува :) Собра ли некое лајк4е?
Зошто 2 дена никој не ми креваше?
Зошто повеќе од 2 месеци ќе бидам без производ за кој сум платил?
Зошто не добијам надоместок или било што за нивната грешка?
И да многу ми значат лајковите, оти вие имате маус да можите да кликате. Тоа што техничка поддршка мене ми се испонаша и ме правеше луд од почеток си кажва на крајот каква фирма се. Бидими поздравен.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.720
Коконата од (НЕ)Грижа за корисници ми се дереше на телефон, ѝ спуштив зашто неколку пати ѝ реков дека ме прекинува а она со храна во уста викаше. Анхоч веќе не ми е прв избор за ништо. Дури ни за УСБ хабчиња.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Да не треба Атлантис да му однесам за тоа што маусот повторно го враќам на сервис? Стварно не те разбирам. Како нивни долгогодишен клиент, вакво нешто не смејат да си дозволат, не па да го враќаат маусот со ќутенката. Лесно е да се прајш паметен.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Коконата од (НЕ)Грижа за корисници ми се дереше на телефон, ѝ спуштив зашто неколку пати ѝ реков дека ме прекинува а она со храна во уста викаше. Анхоч веќе не ми е прв избор за ништо. Дури ни за УСБ хабчиња.
Значи и вас ви се испонаша како што мене ме нападна дека сум го згрешил сервисниот налог. Smart move Anhoch.

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 14400F & Noctua NH-U12S redux
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
Gigabyte P750GM Real Power, 80Plus GOLD, Modular
RAM
Kingston 3200MHz DDR4 CL16 Fury Renegade Black (2x16GB)
Video card
ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Glorious GMMK 3 PRO HE 100% Wireless
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro
Анхоч и мене ме разочараа со сервисот пред некој месец иако сум муштерија уште од пред 20-ина години. Откако за матична со „дефектен мемориски слот“ кој никогаш не беше користен (стара нецели 4 месеци) ме обвинија мене и ми ја поништија гаранцијата, ми продадоа и RGB куќиште со фан со дефектна диода.

@outsider @steam и сите други што го имате проблемот со squeaky LMB/RMB/wheel - проверете го ова видео. Според фидбекот, ова може да е трајно решение, единствено пазете при расклопување на глувчето да не ги оштетите skates-от. Само вадете ги полека и би требало да може без проблем повторно да се нанесат (ова се' доколку нема поента повеќе да се расправате со Анхоч).

Последна промена:

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
708
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Анхоч е новиот Сетек

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.154
16.244
Анхоч е новиот Сетек
ЛОЛ, Анхоч и Сетек се поистоветуваат? Ни за милион години.

@Nightwalker да ми ја дадеш плочата да ја погледнам.... ќе ти дадам заменска ако ја користиш. Како тоа дефектен слот? Тоа лесно се проверува дали ти си ја оштетил или не.

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
323
713
Скопје
Анхоч е новиот Сетек

Така некако ќе дојде :D

Од Сетек иам земено само рам меморија и монитор. Да чукнам во дрво нема никаков проблем.
Сервисот и на нив им е ужас, поготово кога треба да се склопи конфигурација пошто само еден човек го прави тоа.

Update:
Иначе дури вчера ми стигнаа пораките за да си го подигнам маусот (кој е веќе подигнат) :ROFLMAO:

Screenshot_20210708-140942_Messages.png

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје

Од Сетек иам земено само рам меморија и монитор. Да чукнам во дрво нема никаков проблем.
Сервисот и на нив им е ужас, поготово кога треба да се склопи конфигурација пошто само еден човек го прави тоа.

Update:
Иначе дури вчера ми стигнаа пораките за да си го подигнам маусот (кој е веќе подигнат) :ROFLMAO:

оди земи си го :D

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com

Update:

Ова го немаме во Битола :(

Janev

hello world
16 јуни 2018
54
55
Просто да не му се верува на човек. Анхоч секогаш биле коректни со мене. Баш ми е чудно зашто не ви го враќаат

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.743
Скопје
www.facebook.com
Имав неколку рикнати рам мемории купени од Анхоч. Без проблем ми ги заменија со нови уште откако му ги однесов рикнатите. Ме прашаа само дали сум ги тестирал на други матични за да се уверам дека биле фалични. Инаку ги користев сигурно 5-6 месеца откако беа купени нови.
Со дечките од Анхоч отсекогаш сум имал најјпозитивни искуства.
А и да барем све што досеа сум зимал било неотпакувано и со непипната лепенка. Дури и процесорите си беа сите со кулери и со оние плавине кутии со бојата на Интел !
Сетек најјчесто зимам напојувања и матични. Да чукнам у напојувањево, досеа сите биле неотпакувани и исправни. Така и од нив сум прилично задоволен.
Сеуште не сум имал некој дел рикнат под гаранција за да ги испробам и нив како ке се испонашаат.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Сетек најјчесто зимам напојувања и матични. Да чукнам у напојувањево, досеа сите биле неотпакувани и исправни. Така и од нив сум прилично задоволен.
Пане, седи не си играј така. Во дрво се чука, не во метал, поише влече струја...

Последна промена:

1zzy_st

read-only
21 февруари 2016
37
26
Скопје
1zzy_st's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X
Motherboard
Gigabyte B550 AORUS PRO AC
Storage
Samsung 980 1TB (NVMe) + TOSHIBA P300 3TB (SATA)
PSU
Cooler Master MasterWatt 750
RAM
16GB DDR4 3600MHz
Video card
RTX 3070 8GB
Case
BeQuiet! Pure Base 500DX
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
G.Skill KM360
Audio
Sound Blaster Creative X-FI HD
Monitor
ASUS TUF VG249Q
OS
Windows 10 Pro
Среќа сум имал до сеа што не требало ништо да носам под гаранција.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Јас сум носел и тоа повеќе пати напојување, графичка, монитор и не сум имал никаков проблем.

А и да барем све што досеа сум зимал било неотпакувано и со непипната лепенка. Дури и процесорите си беа сите со кулери и со оние плавине кутии со бојата на Интел !

Уште не можеш да се помириш дека по твоја вина од Нексио си купи TRAY, а? :D
Пази нешто вакво да не го купиш од Анхоч инаку и со нив ќе ја расипеш калимерата.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.743
Скопје
www.facebook.com
Јас сум носел и тоа повеќе пати напојување, графичка, монитор и не сум имал никаков проблем.

Уште не можеш да се помириш дека по твоја вина од Нексио си купи TRAY, а? :D
Пази нешто вакво да не го купиш од Анхоч инаку и со нив ќе ја расипеш калимерата.
IMG_20210710_154043.jpg

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв