Затоа одвреме навреме ме утепуваат со CAPTCHA десетици сајтови. :-/...немаат доволно ipV4 адреси па вршат натирање (една јавна ип адреса ја имаат повеќе корисници)
Јбг, замоли ги комшиите у маало да не прават илегални активностиЗатоа одвреме навреме ме утепуваат со CAPTCHA десетици сајтови. :-/
Затоа овој пакет веќе не се продава како 150/5 туку 100/5 баш поради овакви ситуации не достигнува секаде 150/5, е сега за вас кои што сте потпишале веќе договор тоа не е фер, но тоа зависи од локацијата, кај мене достигнува до 149/4.5 мбпс ДЛ/УП кога сум сам повржан преку кабел и 135+/4+ мбпс ДЛ/УП кога има 3-4 повржани уреди постојано. Во договорот има минимум брзина која треба да ја испорачаат, прочитај види што пишува бидејки имаат за право да го менуваат тоа од време на време.
Ептен се така за пари, немаат доволно ipV4 адреси па вршат натирање (една јавна ип адреса ја имаат повеќе корисници) и посебна "услуга" со која ти доделуваат јавна статичка ип адреса само за тебе за 300денари месечно.
Постари луѓе се на оптичкиот нод, гарант РС-ијата им се инфицирани зомби. Којзнае што се дешава преку нив...Јбг, замоли ги комшиите у маало да не прават илегални активности![]()
Да, ама им е напишано локации кајде што постои техничка можност. Постов ми беше за цел Штип дека не е покриен, а од информација од прва рака нема ни да се смени ништо во следните неколку години.
Тоа се прашува у салон на лице место, јас прашав уште пред да го склучам договорот за 2 локации и ми рекоа дека ке има максималната брзина откако се консултираа, исто така прашајте си и за bandwidth лимит пред да склучите да не бидете изненадени кога ке ви успори.Да, ама им е напишано локации кајде што постои техничка можност. Постов ми беше за цел Штип дека не е покриен, а од информација од прва рака нема ни да се смени ништо во следните неколку години.
Ова треба да се издвои како одделна тема.Пријавувајте дека имате проблем со кепча, уште пред неколку месеци имам пишано за ова во неколку наврати. Сериозен проблем е натирањето што го прават. Желете се. Наместо да прејдат на ипв6 они се решија да натираат. И да нема малициозни ликови во маало кај тебе, сепак голем дел од сервисите, најголем дел хостирани на Клауд Флер ке детектираат голем број на риквести од иста ајпи ке блокираат.
Вака сега, често пати ми се дешава на телефонот да губам конекција те. да ми искача „No SIM card detected." Со мојата СИМ картичка ова ми се дешава често пати, со други не, така да не е до телефонот. Дали може да побарам нова картичка (на постпејд сум) и колку кошта тоа?
250den na smetkata ke ti naplatat.Вака сега, често пати ми се дешава на телефонот да губам конекција те. да ми искача „No SIM card detected." Со мојата СИМ картичка ова ми се дешава често пати, со други не, така да не е до телефонот. Дали може да побарам нова картичка (на постпејд сум) и колку кошта тоа?
Вака сега, често пати ми се дешава на телефонот да губам конекција те. да ми искача „No SIM card detected." Со мојата СИМ картичка ова ми се дешава често пати, со други не, така да не е до телефонот. Дали може да побарам нова картичка (на постпејд сум) и колку кошта тоа?
Ноп, симнував пред 4 дена, 12.1 MB/s.Ме интересира дали некој има проблем со брзината при симнување на торенти? Имам 100Mbps пакет од Вип, ама кога симнувам торенти (со неколку различни имам пробано), брзината не надминува 5Mb/s. На speedtest си вади 99Mbps, а на steam оди до кај 12Mb/s. Го немам приметено проблемов порано, да не удрија и овие по брзините при симнување на торенти или utorrent не го бива?
Има врска колку сидери има торентот. Нормално е да не иде секогаш со максимум брзина.Ме интересира дали некој има проблем со брзината при симнување на торенти? Имам 100Mbps пакет од Вип, ама кога симнувам торенти (со неколку различни имам пробано), брзината не надминува 5Mb/s. На speedtest си вади 99Mbps, а на steam оди до кај 12Mb/s. Го немам приметено проблемов порано, да не удрија и овие по брзините при симнување на торенти или utorrent не го бива?
1mb/s = 8mbpsМе интересира дали некој има проблем со брзината при симнување на торенти? Имам 100Mbps пакет од Вип, ама кога симнувам торенти (со неколку различни имам пробано), брзината не надминува 5Mb/s. На speedtest си вади 99Mbps, а на steam оди до кај 12Mb/s. Го немам приметено проблемов порано, да не удрија и овие по брзините при симнување на торенти или utorrent не го бива?
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK MILITARY TACTICAL TRAVEL SCHOOL BACKPACK 30L - MIL665, MILITARY GREEN
1.000,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 1m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5680-10
180,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден
Бесплатна достава
NET RANGE EXTENDER RE300 CUDY Wi-Fi, 2.4GHz, 2xAntennas, RE300
940,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 0.5m Gray Secomp, 21.99.0100-250
48,00 ден