"The Redmi Note 4’s internal storage performance is rather poor. Sequential reads fail to break the 100 MB/s mark—less than half the performance of the older Redmi Note 3 Pro—and its sequential write and random I/O performance are hardly any better"
"It appears Xiaomi decided to save some money on the NAND in order to make room in the budget for a faster SoC, because storage performance is lower than expected, at least for smaller I/O transactions. Realistically, hitting a low price target requires some compromises, and in this case the benefits of the faster SoC outweigh the slower NAND, which was not really noticeable in everyday use"
Не е купен од МК продавница, ништо од тоа, малку ме разочара со ова така да .....Ако ти е уште под гаранција зошто не го однесеш да го средат?
Самиот кажуваш дека немаш менувано ромови, значи гаранцијата ти е валидна....
јас сум на 7.2.16 , ја вака петочки уште не стигнал никаков апдејт, че си почекам8.1.1.0 РН3Про. Не ми дава апдејт ОТА. Мејкер, ти си крив!
Има да ти направам едно СЈО за тебе само! (или да ти пратам некоја од сјо да ти вика отвориии отвориииии)
neznam.![]()
Android 6.0 можеби?
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
neznam.![]()
Taa vo koja sto se naogas. Nema nekoja vrska toa.Го подигнав телефонот денеска, која држава да изберам за регион
Нема Македонија затоа и прашувамTaa vo koja sto se naogas. Nema nekoja vrska toa.
Било кој регион да одбереш исто ти се фаќа,ионака ќе го возиш најверојатно на English јазик,така да регионот не мења многу-многу.Нема Македонија затоа и прашувам![]()
Немат.добил денес некој апдејт за ноте 3 про шо е на dev weekly?
Има и 7.2.16. Не знам зашто не ти го дава да го инсталираш.Немат.
![]()
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Нема везе дека се заклучил, преку Ми Флеш можеш и така со фастбут ром да го флешнеш.Луѓе помагајте. Пробав да инсталирам глобал верзија на мојов Редми 3 и си направив беља. Телефонот се заглави во Bootloop и единствено што можам е да влезам во Fastboot. Пробував некако преку Miflash да го средам, ама ми дава device locked, претпоставувам пак се заклучил. Некој да каже лек?
TUTORIAL - Инсталирајте фабрички софтвер со Mi Phone апликацијата!Луѓе помагајте. Пробав да инсталирам глобал верзија на мојов Редми 3 и си направив беља. Телефонот се заглави во Bootloop и единствено што можам е да влезам во Fastboot. Пробував некако преку Miflash да го средам, ама ми дава device locked, претпоставувам пак се заклучил. Некој да каже лек?
Бесплатна достава
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7 WHITE, w/bluetooth, 30000 DPI, 8K Poling rate, M7-A24
4.870,00 ден
Бесплатна достава
PROJECTOR WANBO VALI 1 PRO Android TV 14, 900Ansi, 3000:1 FHD (1920x1080), HDR10, HDMI 2.1, USB 2.0, AUX, WIFI 6, w/speakers, Beige
17.660,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BROWN Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D3
8.100,00 ден