Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi Note 2 & Mi MIX

Дали би го купиле новиот Mi Note 2

• Да, без размислување, лудило е човече

• Да, доколку цената биде макс 40.000 ден (најјакиот)

• Да, доколку цената биде макс 35.000 ден (најјакиот)

• Да, доколку цената биде макс 30.000 ден (најјакиот)

• Не, ќе си купам Samsung и iPhone

• Кој ноде ?

Резултатите ќе бидат видливи по гласање.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.770
10.101
Изгледа го немаш видено новиот интефрејс на touchwiz, или сток Nougat, 2 класи над се на изглед - со темна тема.

Доста бе, фанбој! :D

Инаку последен пат користев MIUI пред година и пол, за мене е најдобар Android што постои - секоја додадена апликација има смисла, а интерфејсот е чист и јасен - како што треба.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Лелеле, браво за Ми, браво за идеите, напредокот и трудот.. Секоја чест за MIX, кој не го видел ќе постирам после, но тој е тој телефон со цело тело од керамика, а дизајниран од Филип Старк. Ќе иде на продажба од Ноември.. Уфффф :) :)

Погледнете го атачментот 48958
Ау... перверзија.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
Случајно налетав на Elephone s7 тотална копија на mi note 2 и s7 edge
Elephone_S7_09.jpg

Последна промена:
E

emet_

Гостин
Ахаха, и мене сега ми се пријаде.
Туку, ќе има и бело чоколадо изгледа

Sent from my MI 5
Ама остај сеа, мене прв ми текна. А исто после 15-ти и за белото, а!?
После „миксон“ подобро сите да ги фрлиме телефоните во канта и да дојдеме кај тебе на по некое „чоколадо“? Знаеш како е, првиот ред за мене. :D

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Ама остај сеа, мене прв ми текна. А исто после 15-ти и за белото, а!?
После „миксон“ подобро сите да ги фрлиме телефоните во канта и да дојдеме кај тебе на по некое „чоколадо“? Знаеш како е, првиот ред за мене. :D
Море голем е да му се сневиди, ама пак подобра иновација немало, барем не толку комплетна, така да "пенил се не пенил ќе го јадам" :)

e537f27c430ec22f1f5812b87379123d.jpg

Sent from my MI 5

chemioftw

hello world
26 март 2015
362
217
увек у движење
chemioftw's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7 8750H
Storage
1TB
PSU
72W
RAM
16GB DDR4 2666MHz (Samsung/Geil)
Video card
GTX1050 4GB DDR5
Case
HP Omen
Mouse
Genesis
Monitor
15.6" IPS
OS
Windows 10
Малку чудно изгледа во бело..

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Море голем е да му се сневиди, ама пак подобра иновација немало, барем не толку комплетна, така да "пенил се не пенил ќе го јадам" :)

Sent from my MI 5
Ако милка чоколада ти е мала тогаш и телефоно е мал.

Закочок : Малечок е.

P.S : Белата чоколадо не е убава.

E

emet_

Гостин

Sent from my MI 5
Ама немој сега со сила да го „јадеш“, не така. :D
Па и не е голем де до толку. Колку е голема Nokia 3310, колку се големи паметниве телефони? Тогаш не ви правеше разлика, сега ви прави? Абе ај... нека ми го дај некој мене и нема да кажам дека ми е голем, еве чесен титов пионерски збор. :D

Па и белово не е лошо, башка све иде на бело. ;) :p

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Јас имам само една замерка.

Според мене зарем не би изгледало подобро ако камерата ја ставиле горе во средина и барем уште малку би ги намалиле базелите?

123.jpg

E

emet_

Гостин
Епа место сликата да ја ротираш, ќе го изротираш телефонот и камерата е повторно горе. Тоа е поентата со ваквиот "minimal" дизајн претпоставувам. ;)
Во средина и нема да потреба да биде, барем мене не ми менува ништо посебно.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Јас имам само една замерка.

Според мене зарем не би изгледало подобро ако камерата ја ставиле горе во средина и барем уште малку би ги намалиле базелите?

Погледнете го атачментот 49036
Неможеш, горе слушаш, а таа комбинација за генерирање за звук незнам дали би и сметала таму камерата. Мислам дека е за тоа, но пак кога ќе го фатиш, го вртиш и камерата слика од било која страна. Само така фати го и сликај, исто ќе ти биде..

Искрено, како што повеќе ми легнуваат импресии и инфо, така се повеќе знам дека е нова ера на други, трети лични уреди, кои ќе го заменат и веќе застарениот израз PDA/Smartphone. Сега е некој тип на Personal Device со можности за зборење. Вака и ќе доумрат лаптопи за општа употреба, таблети за општа употреба и слично. Само што за најдобро да биде, и една БТ слушалка за зборење, барем во кола или канцеларија/работа. Јас така го гледам, а со оглед дека Ми Ноте Про беше 5.7'' не е страшно искрено..

Така да идемо мало апгрејд на мислење out of the box, и затоа Ми никогаш не престанале да ме импресионираат сиве овие 5 години.

Sent from my MI 5

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Неможеш, горе слушаш, а таа комбинација за генерирање за звук незнам дали би и сметала таму камерата. Мислам дека е за тоа, но пак кога ќе го фатиш, го вртиш и камерата слика од било која страна. Само така фати го и сликај, исто ќе ти биде..

Искрено, како што повеќе ми легнуваат импресии и инфо, така се повеќе знам дека е нова ера на други, трети лични уреди, кои ќе го заменат и веќе застарениот израз PDA/Smartphone. Сега е некој тип на Personal Device со можности за зборење. Вака и ќе доумрат лаптопи за општа употреба, таблети за општа употреба и слично. Само што за најдобро да биде, и една БТ слушалка за зборење, барем во кола или канцеларија/работа. Јас така го гледам, а со оглед дека Ми Ноте Про беше 5.7'' не е страшно искрено..

Така да идемо мало апгрејд на мислење out of the box, и затоа Ми никогаш не престанале да ме импресионираат сиве овие 5 години.

Sent from my MI 5
Јас од првин не забележав дека е 6 инчен па и реално не се познава поради тенките рамки. Уметност, прекрасен дизајн посветен до секој детал. Секоја чест за Шиоми и се надевам дека секоја година ќе се трудат да нудат секогаш нешто ново на пазарот.

Bezel-less е иднината на се.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.707
12.588
Skopje
www.wemaxa.com
Edge led lit или зонско-позадинско осветлување е екранот? Не изгледа многу светол вака на видеа. Инаку вака, без да читам што хардвер носи изгледа многу убаво, но доколку екранот не вади над 500nits ќе биде голем пропуст.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Edge led lit или зонско-позадинско осветлување е екранот? Не изгледа многу светол вака на видеа. Инаку вака, без да читам што хардвер носи изгледа многу убаво, но доколку екранот не вади над 500nits ќе биде голем пропуст.
Врвен харфвер е, а за екранот осветлување ќе видам па ќе пишам.

Само незнам зошто нит Ми Ноте 2 нит овој MIX немаат ирис скенер. А требаше барем првиот да има. Тоа не го ни спомнаа, за друг пат изгледа. Но доволно новости ни припремија во секој случај.

Sent from my MI 5

chemioftw

hello world
26 март 2015
362
217
увек у движење
chemioftw's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7 8750H
Storage
1TB