Ile bocev
hello world
- 15 ноември 2015
- 354
- 294
Знам дека не е баш според темава ама ај вака да образложам.
Идеш да купеш лаптоп кој чини 25 000 ден идеш во продавница ти го објаснуваат услужуваат бараш гратис еве ти и глувче и сето тоа поминува супер. Одиш дома пробуваш не те бендисува и се враќаш сакаш да ти го заменат зашто не си задоволен од него. Е сега е моментот фирмата го купиле 23 000 ден тој производ а го продава 25 000 и има одвај 2000 ден заработка на него, ако се одбијат сите други трошоци и гратис и слично таа броја е далеку под 2000 ден ама еве да речеме дека е 2000. Колку лаптопи се протребни да се продадат за да се покрие цената на еден ?!
Е сега проблем број 1 е кажи ми која цена сега треба да е за некој друг да го купи "користен" лаптопот зашто нели сакаш исклучиво нов неотпакуван производ ?
Проблем број 2 е што на тој што му го замениле и вториот не го бендисува и го враќа ако не пазарна инспекција е на SPEED DIAL ( пошо тука советите се такви ). Па и со тетиот лаптоп исто, итн.. што значи една единствена будала може да пропадне цела фирма. Каде е тука заштитата за фирмите ?
Бидејќи многу клиенти ги злоупотребуваат овие работи повеќе или помалку нормално е фирмите да пробуваат да се заштитат и да си ги бараат своите права. Право на фирмата е да бара гарантен лист/документ и нема тука што да се бунеме ако го немаш викни слободно пазарна па ке се докажуваме.
2000 денари земаат сет само. Леле за жалење се.Да им помогнеме ако треба,
Абе помафија фирма каде што се е фамилијарно вработено немам видено.
Сет може да опстои само во држава како нашата.
Секаде на друго место одамна би ја затвориле.
За период од 3 години
Живеев во Италија,Германија и Австрија.
Имав асус лаптоп
и ми падна виндоусот тогаш нешто. Беше купен од Дрезден Германија. Го однесов во Алба Италија каде што престојував кога се расипа. Луѓето го средија и наредниот ден си го земав и тоа потполно за безпари.
Замисли на запад да не платиш нешто. Да напоменам се што однесов со мене е лаптопот и чантата. НИкаков документ или било што друго.
Зарем на нив им се исплати, а на Сетек тука не.
Значи увезуваат роба од 100 класа како овие СТ шпорети,клими и телевизори.
Не д*пи во здрав мозок и ти сакаш да ми кажеш дека се греота.
Сет не почитува ни половина од законите во Европа.
Што мислиш таму не се враќа роба. Одам не ми се допаѓа ќе ми го заменат за друг модел.
Сум платил и во право сум.
Они го издале производот и треба да одговараат за него. Кој го купил и како, не треба да ги интересира.
Ама они си го прават она сељачкото
Еј слушај сега ако дојде некој и има цртка на лаптопот нема да му ја признаете гаранцијата. Ако дојде некој без документ исто нема да му ја признаете. Половина луѓе ќе ги мамите дека им паднало вода на лаптопот или телефонот
Абе ова се сељачизми невидени и кражба и тоа сељачка кражба
Така да ако има некој што најмалку почитува муштерија тоа се убедливо СЕТЕК.
Ќе ги молам за да им дадам пари.
Вака едно време правеа АМЦ па видовме дека луѓето изгубија доверба.
Сега вака си практикува Сет и како што кажуваат членовите само договорите со администрација ги држи на нозе.
Да дадам пари и после да си молам за мои пари море ќе му *бам и газда и цела фамилија негова.