Постои
испратено преку nokia 3310
Кога тоа го кажав пред 10 страни сеуште имаше дискусија. 10 страни подоцна се се сведе на тролање и споредби со пи*ки коли и се остало.
Ако банирам така ќе треба да ве остаам само два тројца кои ќе си го величите телефончето без да има кој да контрира аргументирано.
Со темата е завршено. Твојот предлог може а и се спроведува во други случаи. Во таа тема се е јасно.
испратено преку nokia 3310
Веќе дискуираме на темата да се забранат/наплатат комерцијаните постови/огласи/членови. Со тоа ќе се направи и селекција на темите и на членовите.Мој предлог е темите за телефоните да се сведат на ниво на темата со електронските цигари, да не се појавува во Нови Мислења и во Нови Теми. Зошто е овој предлог, да образложам. Очигледно е дека има членови што се појавуваат само кога излегуваат нови модели на премиум мобилни телефони и го "заразуваат" форумот со ширење невистини и објаснување нелогичности само за да привлечат внимание. Јас тоа го разбирам како реклама и ме интересира како би се однесувала администрацијата доколку се појават 2-3 вработени од некоја македонска компанија и почнат да го величаат брендот кој тие го застапуваат во одреден сегмент на нивната лепеза на производи. Пример, Asus или Gigabyte графички картички, се велича еден бренд и се понижуваат на секаков начин останатите брендови, дури и со лаги и без аргументи.
Ваквото однесување ги оддалечува останатите членови да пишуваат во било која тема, барем кај мене така делува, и се занемаруваат сите останати теми, пошто се наметнува мислење и став дека само мобилните телефони се технологија во моментот и ништо друго не е битно. А всушност баш телефоните станаа како модни додатоци....
Поздрав,
Ивс.
+1Мислам дека би било во ред ако се воведе монетаризација на огласите на форумов, пошто има време кога единствена тема се огласите во двете подкатегории. Ништо превисоко, некоја минорна сума која секој ќе може да си ја доволи, а сепак ќе дава некој придонес.
Сваќам дека огласите се за членовите и јас ги користам, но мислам дека е време за истото или барем да се намали огласувањето пошто почнува форумов да станува пазар3/реклама5.
+1 и од мене.Мислам дека би било во ред ако се воведе монетаризација на огласите на форумов, пошто има време кога единствена тема се огласите во двете подкатегории. Ништо превисоко, некоја минорна сума која секој ќе може да си ја доволи, а сепак ќе дава некој придонес.
Сваќам дека огласите се за членовите и јас ги користам, но мислам дека е време за истото или барем да се намали огласувањето пошто почнува форумов да станува пазар3/реклама5.
Сељачки е да дојдеш, тазе зачленет, без апсолутно никаков придонес на форумов и да пробаш да смениш правило кое опстојува со години. И зошто? За да можеш да огласиш нешто.сељачки ке биде
јас би дал можност за да може да прати оглас секој кој има валиден акаунт на форумов без разлика на..... незнам на што.... Постови, искуство на форумов?! (ми иде тука да пишам што продавам ама сељачки ке биде))
Господ простува.... ние не простуваме.Пиши се де, ќе ти простиме прв пат ти е.