Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Негативно искуство со СЕТ

Статус
Затворена за нови мислења.

alumen :)

user
6 јануари 2012
1.122
594
Скопје
Јас имам во Сет оставено тастатура на сервис на ден 28.09.2015. Ги нема ни смс да ми пуштат ни ништо, во понеделник се прават точно 30 работни, односно 42 дена, што значи дека ако не е готова ќе можам да си земам нова, доколку не е поправена.
Како и да е, пошто незнаев дека до 5 работи сервисот, претходната недела отидов во 6 на Рузвелтова, и другарче ме чекаше надвор додека јас отидов во сервисот.. но пошто не работи, се вратив назад, и другарчево ми кажа дека 3-4 батки седеле надвор пред СЕТ и некој од нив сакал да се тепа со некој од вработените внатре... Се прашувам зошто. Иако беа Роми, како што видов, сигурно не била расправата “ он мене, нема да ми дава да крадам.. ма ќе му е*ам матер!“ :D
Малку off topic
Не беше 30 дена (не работни, него денови со си сабота и недела)?

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Малку off topic
Не беше 30 дена (не работни, него денови со си сабота и недела)?
Па некој вели така, некој вели работни. Јас не сум баш сигурен. Логички ако на нив им требаат според закон максимум 30 дена да го средат она што е на сервис, не би требало тоа да ги опфаќа и викендите, пошто се неработни, и сервисот неможе да прави нешто во период кога не се работи. Знам операториве порано ги сметаа само работните денови, е сега ако има измени со некој понов закон....

alumen :)

user
6 јануари 2012
1.122
594
Скопје
Па некој вели така, некој вели работни. Јас не сум баш сигурен. Логички ако на нив им требаат според закон максимум 30 дена да го средат она што е на сервис, не би требало тоа да ги опфаќа и викендите, пошто се неработни, и сервисот неможе да прави нешто во период кога не се работи. Знам операториве порано ги сметаа само работните денови, е сега ако има измени со некој понов закон....
Како што знам во законот пишува 30 дена само.

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Keyboard
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Како што знам во законот пишува 30 дена само.
Може ако знае да потврди сигурно, и да ми даде линк до тој законик, за да знам да не ме заебат на некој начин пак кога ќе отидам.

goce03

user
20 јануари 2015
1.600
3.212
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus z97-A
Storage
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Во закоников нема ништо корисно.. Никаде не пишувс дека трговецот е должен за 30 дена да го поправи производот или доколку не успее дс го замени со нов. Туку само дека производот смее најмногу 3 пати да се сервисира а послетоа мора да се замени со нов, или да се вратат парите на потрошувачот.
Нема конкретни информации околу она што го барам, барем не во делот " Сервисирање и гаранција".

kirev

senior
31 мај 2010
9.143
7.823
Во закоников нема ништо корисно.. Никаде не пишувс дека трговецот е должен за 30 дена да го поправи производот или доколку не успее дс го замени со нов. Туку само дека производот смее најмногу 3 пати да се сервисира а послетоа мора да се замени со нов, или да се вратат парите на потрошувачот.
Нема конкретни информации околу она што го барам, барем не во делот " Сервисирање и гаранција".
Дa не гo читaш стaриoт

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus z97-A
Storage
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Дa не гo читaш стaриoт
Па ги симнав и измените од 2015, и таму само ги има надополнувањата. И го симнав она најпрвото кое е и најсимнувано, претпоставувам тоа е корегираното. И читам сеа 2004та, пишува.. Зар треба сите измени да ги симнам и таму да читам ? Пошто некако безвезе се напишани измените..
Едит. Ги симнав и измените и пак нема ништо конкретно околу членот 22, кој се однесува на гаранцијата и сервисирањето.
По се изгледа треба да барам од сет услови за сервисирање, бидејќи тоа што го пишува таму, тоа е тоа... Законот бара од трговецот само да ги соопшти условите околу тоа.. Барем како што сфатив,при брзото читање.

Последна промена:

bxxxn

user
11 март 2011
1.664
1.817
Член 48

Недостатоците кои се откриени од страна на потрошувачот, трговецот мора да ги отстрани во рок од 30 дена од моментот на поднесување на барањето ...

Според законот е календарски денови, не работни, инаку од 2004 до 2007 било 20 дена :)

- Закон за заштита на потрошувачи
Сл.весник на РМ бр.38/04,
http://www.slvesnik.com.mk/Issues/661D4654A88AD3468EE785CD8B82232D.pdf

- Закон за изменување и дополнување на законот за заштита на потрошувачите
Сл.весник на РМ бр. 77/07
http://www.slvesnik.com.mk/Issues/253BC3D3F3B3A24D8F32ECD2374874AD.pdf

- Закон за изменување и дополнување на законот за заштита на потрошувачите
Сл.весник на РМ бр.103/08
http://www.slvesnik.com.mk/Issues/CC8C2B64EFCA844282EC7B48E165DF29.pdf

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Кога сме на темава, јас до сега сум бил максимално третиран и поштован во СЕТ. Од таму имам испазарено десетици иљади евра роба и до сега сум немал никаков проблем за било што.

salamander

hello world
16 ноември 2011
208
237
Кочани
salamander's setup  
Processor & Cooler
3770K, NH-D14
Motherboard
Sapphire Pure Platinum z77
Storage
850EVO 500GB + 6+TB
PSU
Antec HCP-1000
RAM
32GB Corsair Dominator
Video card
980
Case
Cosmos II
Mouse
Logitech G700s, MX518
Monitor
Philips 22' 16:10
OS
64bit Win10
Кога сме на темава, јас до сега сум бил максимално третиран и поштован во СЕТ. Од таму имам испазарено десетици иљади евра роба и до сега сум немал никаков проблем за било што.

Vidi i mene tuka ubavo me tretiraat, usluga na nivo u Kocani, ama ova desavkite od Skopje ni gi pravat.
Sea dali za strafce da zemam kako sto treba da e da moram da odam do Skopje... Pa zasto ste se macele da otvorate salon nadvor od Skopje ako go tretirate kako nekoj tret reseller???
Da poracav od nekoj sto sorabotuva so set po ke imase sansa da pristigne mislam, ne filmovi da si pravat od magacin ili golemoprodazba...
Znaci tuka vo Kocani bea krajno usluzlivi i se bese ok od nivna strana, pisav pred mene mi gi pravea porackite, a vo Skopje sto se desava toa e drugo 20...
Bare da ni kazea nema ne se samaraj ili da si gi trgnea od stranata deka gi nemaat na lager nemase ni 2 nedeli da se zamaram ni tema za ruganje ke imase nisto, site srekjni i veseli, ama sea toa e.

zz gn

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Јас со СЕТ имам досега само едно искуство за шопинг и поправка кое помина одлично. Пред некоја година купив прилично скап лаптоп Асус (48к денари) и во дуќан (на Рузвелтова) иако имаше гужва бев услужен одлично (ваљда ради цената).

Лаптопов имаше гаранција 2 години, ама на мене после 1 година почна да ме зеза џек-от за полнење. Го однесов сосе гаранцијата во дуќан и ме препратија малце подоле во сервисот. Таму бев услужен ОК и за 7 дена ми се јавија да дојдам да си го земам. Малце чудно ми стана дека на сервисниот лист пишуваше дека е заменета матичната (WTF) кога тој проблем обично се решавал со лемење на нов џек (барем како што читав на нет, немам искуство за тие работи), али не се замарав да се распрашувам.

Лаптопов од тогаш ни да писне и за тоа секоја им чест.

едит - сега ми текна дека и рутеров Асус ми е од таму т.е од ГТЦ. Немам замерки и при купување на истиот.

НО.. имам случка како дечково од првиот пост, но со факинг НЕПТУН. Во Штип одам да порачувам LG од 40 илјади. Ја потенцирам ценава пошто сметам дека со сериозни цени треба да се однесуваат посериозно, не купувам Quart од 9000. ОК, го немале на залиха, го имале во Тетово, ќе го прателе. Стига телевизоров за 7 дена (WTF!!!) и ме викаат во дуќан да проверам на лице место дали е се ОК. Отворам и гледам дека фали обичното далинско. Им реков дека ја телевизоров не го вадам од дуќан додека не ми се донесе исто (пошто сум гик и кога купувам нешто знам до детал што следува). Го донесоа за 5-6 дена. Едно обично ебено купување на телевизор се растргна скоро 2 недели и тоа на ПЛАТЕН телевизор уште при порачување. Само јас сум глуп, истиот модел после го ставиле на попуст во Техномаркет, али тука веќе ми беше платено.

Последна промена:

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10
Колку малку фали на човек да се отвори да си ги каже маките што му лежат на срце ама тоа е тоа , во недостиг на сериозна конкуренција уште бааги време ќе си играат пинг понг со нас.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.222
16.377
Set na Ruzveltova mi e uspat. Poveke pati sum vlegol tamu i vo site slucai sum imal vpecatok deka lugjeto se mutavi i neseriozni.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
^ А на чуварот му смрдеа чорапите?

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Ја потенцирам ценава пошто сметам дека со сериозни цени треба да се однесуваат посериозно, не купувам Quart од 9000.

Како го кажа ова како да ако купиш Кварт од 9000 треба да очекуваш и нормално да е да не работи како што треба.
Абе и ако купам нешто од 50 денари сакам и треба тоа да работи како што треба, затоа сум го купил.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.388
12.039
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Како го кажа ова како да ако купиш Кварт од 9000 треба да очекуваш и нормално да е да не работи како што треба.
Абе и ако купам нешто од 50 денари сакам и треба тоа да работи како што треба, затоа сум го купил.

Многу јасно, не е ова битпазар па цената да игра улога во услугата.

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593

Не е проблемот дали работи или не, не мешај баби и жаби. Прво прочитај ми го постот, не цитирај глупости.

Во нашите дуќани претежно различно се однесуваат со купецот. Оди интересирај се за ОЛЕД од 250000 и за Кварт од 9000 дали исто ќе ти ги чешаат мудата.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Од каде знаеш дека му смрдат? Да не се соблечувал пред тебе хехехх
Не знам, ама претпоставувам дека и тоа ќе го додадат како негативно искуство покрај тоа што вработените на некому му изгледале мутаво и несериозно....

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Не е проблемот дали работи или не, не мешај баби и жаби. Прво прочитај ми го постот, не цитирај глупости.

Во нашите дуќани претежно различно се однесуваат со купецот. Оди интересирај се за ОЛЕД од 250000 и за Кварт од 9000 дали исто ќе ти ги чешаат мудата.
Ти сам кажа дека со поголеми цени сметаш дека треба да се однесуваат посериозно, јас не сметам така.
Со мене исто се однесувале и кога купував монитор и кога купував микро усб кабел од сет Штип.
Додуша еднаш кога купував кабел сигурен сум дека едниот дечко и девојката не ни знаеа што е микро усб кабел па гледајќи ме бледо одма ме откачија со "немаме", за среќа дојде другиот дечко и одма најде еден закачен на рафтот.
Така да не е што купуваш туку зависи кој ќе се најде да те услужи.

E

emet_

Гостин
ова мислење е надвор од темата... па на што личи ова?

ние тука ќе мрчиме против СЕТ, а тој се „распиштолил“ со 10.000 евра промет.
демек има нешто што вреди да се купи од СЕТ, тоа ли сака да каже? ајде нека признае тука пред цела јавност, а не да се крие! каде отиде веков?

погоре моето мислење за шкрипење врата има две допаѓања, а неговото ниту едно! :noonecare:
епа така е кога не се држите и до темата! :D

***********************************************************************************
@gOJDO извини ама ми дојде преку глава да читам фрустрации затоа што на некој вработен не му била испеглана кошулата. колку сме само тоа ние „педантни“ во темава! :crazy:

goce03

user
20 јануари 2015
1.600
3.212
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Ја прочитав цела тема, и ако сумирам од напишанато до сега, како и од други теми каде се пишува за искуството од СЕТ, заклучив е дека при купување од СЕТ, искуството е лутрија, кој ќе ти се погоди на смета. Сепак, забележав дека позитивно (нормално) искуство имале оние кои во најголем дел имаат деловна соработка со СЕТ или набавки за свои потреби ама во значителни суми.
Па по мое мислење и лично искуство со СЕТ освен ако немаш деловна соработа(на што очиледно внимаваат) и не си Big spender, можеш да очекуваш секакви заебанции( заебанции со резервација на производи, достава до други деловни простории, да платиш за еден производ да добиеш друг, да ти шитнат употребуван производ како нов, расипан производ, и special feature на СЕТ да добиеш бесплатно тестирање на нервниот систем во сервисот на СЕТ.
Се на се, што се однесува до мене ќе ги избегнувам се додека имам друга алтернатива, ма какви сакале понуди да имаат и нека биле увозници на ASUS или кој и да било бренд.
Бонус : Не ги одржуваат деловните простории и неводат сметка за хигиена на вработените. :p

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно