Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Јас заборавив да пишам.
Јазикот кога е сменет на Англиски или Српски, Facebook работи, а кога е на Македонски не работи.
Исто така откако ќе смените јазик мора комплетно да ја исклучите апликацијата за да ја подигне одново.
Се на се, глупости :D

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Ми спомнаа дека со декодирање на поскапи модели на телефони не се губи гаранција. Конкретно за Huawei Ascend P6 прашувам, зошто колку што знам само во т-мобајл го има и е заклучен.

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Јас заборавив да пишам.
Јазикот кога е сменет на Англиски или Српски, Facebook работи, а кога е на Македонски не работи.
Исто така откако ќе смените јазик мора комплетно да ја исклучите апликацијата за да ја подигне одново.
Се на се, глупости :D

Тоа иди како диксриминација на македоскиот јазик. Пуу бе,

Andrej732

read-only
20 октомври 2012
46
7
ако има некој искуство и е заинтересиран да напрајме ром или пак да портниме ром за ZTE Blade III Pro секако јас ќе сум тестерот :) нека пиши

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Подобро ке биде да најдеш друг телефон, моја препорака. :)

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Имаше исто договарање за да се направи ром за некој телефон, ама слабо ни еден програмер не се нафати...

Викса

lurker
12 март 2011
574
691
Еве за 4Г-то

"" Заврши промотивниот период за пристап на 4G мрежа за сите корисници на T-Mobile.
Отсега пристап на 4G мрежа ќе биде достапен само за:
1. Припејд корисниците кои имаат активен пакет за интернет: Mobile Surf Premium
2. Постпејд - сите нови и постојни корисници на тарифните модели:
• Приватни корисници на: Play XL*, Play Total, iPhone L, iPhone XL*, iPhone Total, i-Partner*
• Бизнис корисници на: Business Smart XL, Business Smart XXL, Team Smart ХХХL, Business i3.199, Business iPartner
• Корисници на тарифниот модел Mobile Surf Premium. ""

Копачи!!

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
682
972
Ми се појави горе кај нотификациите една чудна икона
неможам моментално да сликам но е како за брзинометар има стрелка која нели како на брзинометар.. како да го тргнам ова
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT2VapSPwZUg23JKze6BjLQEVMP6xHkD-83YJcfHJPdDNxJrYag вакво слилно
Провери последно која апликација си ја инсталирал, најверојатно од тоа е.

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Дај те линк за некој добар програм за правење бекап на СМС пораки. Ми треба да префрлам од еден телефон на друг. Со HTC Sync има некој проблем не го појавува телефонот. Најдов некои други и за бекап на СМС потребна е регистрација. Па некој бесплатен софтвер ако знаете?

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Дај те линк за некој добар програм за правење бекап на СМС пораки. Ми треба да префрлам од еден телефон на друг. Со HTC Sync има некој проблем не го појавува телефонот. Најдов некои други и за бекап на СМС потребна е регистрација. Па некој бесплатен софтвер ако знаете?

Со MyPhoneExplorer имаш опција да направиш бекап на пораките директно на компјутер, после тоа можеш со 2 клика да си ги вратиш на телефон (или да ги префрлиш на друг).

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Не знам што е проблемот со HTC Sync, еве направив и апдејт и не го јавува телефонот, односно на мобилниот пишува дека HTC Sync не може да се пронајде на компјутерот?

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Titanium Backup - не само за смс, туку за буквално се'. (со претпоставка дека си рутиран)

sasko1411

read-only
19 мај 2009
1
0
После декодирање на Htc sensation 3г-то не ми работи на ONE мрежа односно работи само на 2г. Иначе APN сетинзите се подесени.Со истата сим картица на друг телефон работи 3г.Инаку телефонот е купен од мк.На Vip мрежа 3г-то си работи добро.Ако знае некој нека пише, ми иде да го акнам од земја телефонот.Се префлив на ONE само заради интерентот а сега тој ме заебава.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Има ли некој проблем со сток диалерот на Н4 ката, 4.4.2 последниот апдејт. Кога ке притиснам на коцките за да се отворат бројките не ми ги прикажува, останува само бел простор. Треба да притиснам 2 пати за да ми се прикажат.
Ова се дешава и по правење на фактори ресет. Со кастум ром(базиран на сток) го немам тој проблем.

Ivanbad

read-only
6 ноември 2012
36
1
Зошто после фабричкиот ресет на мојот андроид телефон неможам да се логирам со мојот gmail и ми бара нов а кога ќе направам нов ми вели дека е зачуван и пак ми бара нов

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Зошто после фабричкиот ресет на мојот андроид телефон неможам да се логирам со мојот gmail и ми бара нов а кога ќе направам нов ми вели дека е зачуван и пак ми бара нов
Оди на ПЦ-то и преку него логирај за андроид или одлогирај gmail-от од ПЦ-то и потоа логирај на андроидот барајте го чаре тука е решението.

Ivanbad

read-only
6 ноември 2012
36
1
Оди на ПЦ-то и преку него логирај за андроид или одлогирај gmail-от од ПЦ-то и потоа логирај на андроидот барајте го чаре тука е решението.
Направив фабрички рестарт и кога се логирав со мојот емаил пак ми бара маил, пробав со ист ми вика дека веќе е додаден и ми бара да го внесам пасфордот, после пак ме враќа на логин, ке се логирам со нов и пак ме враќа на логин. Што е проблемот?

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Направив фабрички рестарт и кога се логирав со мојот емаил пак ми бара маил, пробав со ист ми вика дека веќе е додаден и ми бара да го внесам пасфордот, после пак ме враќа на логин, ке се логирам со нов и пак ме враќа на логин. Што е проблемот?
Не знам што може да е проблемот и останува решение смени го ново име на gmail и пасвордот, а тоа старото заборави го оти можно е хакнато или си логиран од друг ПЦ на друго место???

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно