Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

vane44

Баниран/a
26 ноември 2010
1.419
809
Гевгелија
Гледам тежинава за копање на Litecoin-ов оди само нагоре без осцилации, дали имате информација на што се должи тоа? Дека е нормално такво зголемување не ми се верува. Досега е зголемена тежината за околу 40% за 2 недели, а можно и уште поголемо зголемување. Дали ги стартоваа новите ASIC машини за litecoin (гледам тестови на интернет за нив) или е нешто друго...

еве на што се должи тоа што прашуваш
19.2MH/s....13000$
gridseed-new-19-mhs-asic-miner.jpg

Може линкче да ми пуштиш ?

повели
http://cryptomining-blog.com/1502-n...pt-and-520-ghs-sha-256-dual-mode-asic-coming/

Пробав и со оваа конфигурација, повторно вади 18-19Khash/s :( RAM меморија имам 2GB DDR2. Да не има некоја улога и тоа, да не треба да појачам на 4GB DDR3 барем?

абе брат знаеш дека со 2 гига се копа ама на линукс
обавезно 4 гига ако си на виндоус

ASIC за Litecoin векје се пуштени во продажба исто така и некои векје ги гимат дома и си копат со нив, но сега за сега се мали 5 до 20 мега, за кратко време ке има 1 g/hash, е тогаш се очекува LTC да качи цена 100$ +

100 е малку бе без 200$ ништо не правиме:D

PsyNode

read-only
27 декември 2013
44
18
Mars
thepiratebay.se
PsyNode's setup  
Processor & Cooler
i7 3770K CoolerMaster
Motherboard
Asus P8Z77 VL Deluxe
Storage
SSD Samsung 256G , Toshiba 1Gb , SG 500Gb
PSU
A Lot of them
RAM
8 Gb Patriot
Video card
R9 290, GTX 560 Ti, GTS 450
Case
CoolerMaster SilentPRO
Mouse
Giabyte
Keyboard
Generic
Audio
Onboard
Monitor
LG 20`
OS
Windows 7 Ultimate x64

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Дали амд картите имаат сензор за моментална потрошувачка? , ако имаат, во HWINFO стои под името: Total GPU Power

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Или стои под GPU VRM power/current out :)

sp1on

hello world
25 ноември 2013
152
82
дечки што се случува со blockchain.info walletot? го хакнаа??

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
дечки што се случува со blockchain.info walletot? го хакнаа??

Не.. проблем со базата.

Rest assured, your funds are safe, your wallet backups are safe, our services will soon resume without any loss other than to our pride. After this incident is over, we will conduct a full review; we will publish more information about exactly what happened and lessons learned.

PsyNode

read-only
27 декември 2013
44
18
Mars
thepiratebay.se
PsyNode's setup  
Processor & Cooler
i7 3770K CoolerMaster
Motherboard
Asus P8Z77 VL Deluxe
Storage
PSU
A Lot of them
RAM
8 Gb Patriot
Video card
Case
CoolerMaster SilentPRO
Mouse
Giabyte
Keyboard
Generic
Audio
Onboard
Monitor
LG 20`
OS
Windows 7 Ultimate x64

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

DELL55

read-only
18 март 2014
13
1
Здраво момци!

Прво секоја чест до луѓето кои заработуваат од Bitkoin тука во Македонија од неодамна и јас решив да речам да се вклучам во копањето сакам да инвестирам во машините што ги има за копање на Bitkoini http://www.bitcoinx.com/bitcoin-mining-hardware/ е сега немам искуство во оваа област и би сакал ако може некој што знае повеќе околу ова да ми објасни како оди работава со овие машини што се за копање дали се исплати дали вреди да се дадат парите дали ке може да се работи на подолг период и воопшто дали и ќе има некаков ќар да се купи посебно ме интересира за оваа машина http://www.butterflylabs.com/monarch/ колкава би била заработувачката од неа ако ја купам и дали ке може некој да ми објасни повеќе околу ова.Благодарам однапред. :)

Поздрав

PsyNode

read-only
27 декември 2013
44
18
Mars
thepiratebay.se
PsyNode's setup  
Processor & Cooler
i7 3770K CoolerMaster
Motherboard
Asus P8Z77 VL Deluxe
Storage
PSU
A Lot of them
RAM
8 Gb Patriot
Video card
Case
CoolerMaster SilentPRO
Mouse
Giabyte
Keyboard
Generic
Audio
Onboard
Monitor
LG 20`
OS
Windows 7 Ultimate x64
Здраво момци!

Прво секоја чест до луѓето кои заработуваат од Bitkoin тука во Македонија од неодамна и јас решив да речам да се вклучам во копањето сакам да инвестирам во машините што ги има за копање на Bitkoini http://www.bitcoinx.com/bitcoin-mining-hardware/ е сега немам искуство во оваа област и би сакал ако може некој што знае повеќе околу ова да ми објасни како оди работава со овие машини што се за копање дали се исплати дали вреди да се дадат парите дали ке може да се работи на подолг период и воопшто дали и ќе има некаков ќар да се купи посебно ме интересира за оваа машина http://www.butterflylabs.com/monarch/ колкава би била заработувачката од неа ако ја купам и дали ке може некој да ми објасни повеќе околу ова.Благодарам однапред. :)

Поздрав

Сакаш да инвестираш кеш у нешто и некој да ти кажува прикаски за тоа? Абе момче тебе ако те мрзи да напраиш еден асален рис`рч пред да се офукаш пари , ништо 15 и одкога ќе се офукаш. Ова хоби е базирано на рис`рч енд девелопмент и ако не ти се дели од времето драгоцено за гуглање мој совет ич не се замарај, ако више свати како стојат работи кликај тука ко за старт и терај даље. Welcome to world of block`s in block-chain ,miners,coins,pools,p2ppools,multi-pools,push-pools,private-pools,wallets,wallet-stealers,exchanges,bumber`s,dumper`s,scamers,orphans, and lot`s of other stuff where your nightmare will be your own .conf file! :)

DELL55

read-only
18 март 2014
13
1
Сакаш да инвестираш кеш у нешто и некој да ти кажува прикаски за тоа? Абе момче тебе ако те мрзи да напраиш еден асален рис`рч пред да се офукаш пари , ништо 15 и одкога ќе се офукаш. Ова хоби е базирано на рис`рч енд девелопмент и ако не ти се дели од времето драгоцено за гуглање мој совет ич не се замарај, ако више свати како стојат работи кликај тука ко за старт и терај даље. Welcome to world of block`s in block-chain ,miners,coins,pools,p2ppools,multi-pools,push-pools,private-pools,wallets,wallet-stealers,exchanges,bumber`s,dumper`s,scamers,orphans, and lot`s of other stuff where your nightmare will be your own .conf file! :)

Па вака сега јас прашав ако има некој тука којшто се занимава со ова ако сака да каже и да помогне а ти момче не те прашав тебе да ми објаснуваш техники на пребарување на Google а инаку јас повеќе време правам рисрч одколку што ја работам работата за која е наменет рис'рчот.

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Па вака сега јас прашав ако има некој тука којшто се занимава со ова ако сака да каже и да помогне а ти момче не те прашав тебе да ми објаснуваш техники на пребарување на Google а инаку јас повеќе време правам рисрч одколку што ја работам работата за која е наменет рис'рчот.

Има ли потреба од секојдневно по некој ваков коментар и потоа реплика па контрареплика па препукување, таборирање итн. Сите знаеме да бидеме мрзи, и на сокој еден му е многу полесно да постави прашање и да чека на одговор отколку да прочита како на пример во темава 80 страни и 2000 постови, ама па тоа не значи и дека треба да се ишутира... Ако не ти се одговара на прашање кое го поставил член на кое има милион одговори НЕ ОДГОВАРАЈ, а ако во случајов не те мрзи да му вратиш воопшто упати го без тоа ГУГЛ...

Dr_KleX

hello world
26 јануари 2014
65
65
Здраво момци!

Поздрав

Бате незнам колку си упатен во работиве али овде (МК) претежно се копаат некој други валути (scrypt) со графички картички, а не директно Bitcoin. Е зошто е така многу пати е кажувано низ темава (можеш да се информираш читај ги постовите од минатава есен навака - отприлика). Ако си решен да копаш само Bitcoin и да набавиш такви машини, тогаш можеби некој поединец ќе се најде да го сподели искуството на копање Bitcoin-и во денешно време.

А во однос на колку се заработува со тој hardware што го имаш линковано, можеш да побараш на интернет калкулатор за Bitcoin и таму ќе си внесеш податоци за тој hardware (колку hashrate, колку струја троши, итн.) и една друга многу важна работа за тие машини (ASIC) е кога ќе ја добиеш, претежно тие се на pre-order (не е исто сега да почнеш да ја користиш или да почнеш на крајот на август на пр. - дотогаш може да се сменат многу работи и други математики да важат).

Офтопик, деновиве ако имам време ќе направам нова тема (noob-ска :) ) со често поставени прашања за криптовалутиве и се надевам дека ќе може да се едитира и надополнува.

DELL55

read-only
18 март 2014
13
1
Бате незнам колку си упатен во работиве али овде (МК) претежно се копаат некој други валути (scrypt) со графички картички, а не директно Bitcoin. Е зошто е така многу пати е кажувано низ темава (можеш да се информираш читај ги постовите од минатава есен навака - отприлика). Ако си решен да копаш само Bitcoin и да набавиш такви машини, тогаш можеби некој поединец ќе се најде да го сподели искуството на копање Bitcoin-и во денешно време.

А во однос на колку се заработува со тој hardware што го имаш линковано, можеш да побараш на интернет калкулатор за Bitcoin и таму ќе си внесеш податоци за тој hardware (колку hashrate, колку струја троши, итн.) и една друга многу важна работа за тие машини (ASIC) е кога ќе ја добиеш, претежно тие се на pre-order (не е исто сега да почнеш да ја користиш или да почнеш на крајот на август на пр. - дотогаш може да се сменат многу работи и други математики да важат).

Офтопик, деновиве ако имам време ќе направам нова тема (noob-ска :) ) со често поставени прашања за криптовалутиве и се надевам дека ќе може да се едитира и надополнува.

Фала на одговорот :)

Поздрав.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Дечки, размислував сега неколку минутки, дека разгледувам FPGA , DSP единици, видео процесори кои ги користат во ТВ индустриите, за upscale/downscale , без интерференци, артефакти....и тоа во принцип се многу моќни процесорски единици кои коштаат 1000$+ .....се кладам еден таков ASIC, custom made, е направен од такви плочи....баш сега на јутјуб сум закачен и на гугл, барам disassamble на ASIC-ци....ако дознаам барем еден модел, ќе може и сами да си правиме....

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit

hazard_mkd

hello world
16 март 2011
101
90
Охрид
Шо се копа деновиве вака ни за струја не вадам :))

пробај копај PTS.. со 280x профитабилност ти е 110% LTC..(ако извадиш 3300-3400 cpm) а дифот ќе остане ист на PTS уште минимум месец дена.

јас разгледувам сега различни парички што ги нема на coinwarz. со различни алгоритми што не ги чепка мултипул и што не се лесно разбирливи за копање за просечниот копач.

fuguecoin пример е ептен профитабилно скоро 0.01 btc/mh(scrypt)/day , ама нема волумен за со сигурност да копаш долго време и треба соло да копаш..

али се наоѓаат и други парички... и треба многу замарање..

andreevski1983

read-only
15 август 2013
33
6
Veles
andreevski1983's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™2 Quad Processor Q6600 8M Cache, 2.40 GHz, 1066 MHz FSB
Storage
320g
PSU
Hantol 900W
RAM
4g
Video card
GTS250
OS
Windows 7 64Bit
BTC-E.com...Withdrawal of funds on the cards VISA / MasterCard issued in any country and in any currency.

Dear our valuable clients!

We are pleased to announce that for your convenience, we have implemented a new payout system that allows you to send your funds to any cards VISA / MasterCard issued in any country and in any currency.

Fee - 5%

Transfer of funds is possible only in U.S. dollars . If your card is not in USD, the money will be converted at the rate of VISA / MasterCard or your bank's rate (depending on the agreement with your bank). It takes 2-4 business days to deliver funds to your card. «Maestro» and «VISA Electron» cards are not supported by our payout system.

During the test period, our administrators have received a lot of questions. Here are the answers to the most frequently asked questions:

1 . What is displayed in the statement of my card?
Operation appears as : «affiliate payment» or «refund affiliate payment».

2 . Does it matter in which country my card is issued ?
We can fund any card (VISA/MasterCard) in any country.

3 . Is it important the type of my card: credit , debit , etc.?
Yes, it is. On some cards withdrawal is not possible, this is due to the restrictions polices of some banks. For example: you cannot withdraw money through our exchange on the cards issued by PayPal. Some credit cards that does not allow to have a positive balance cannot be funded.
If payout to your card is not possible, then we will immediately notify you and refund the money back to your account.

Zombie

hello world
2 октомври 2008
108
103
^ од сега можеш да вадиш пари директно на виза / мастеркард од било која земја / било која банка, со 5% такса :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно