Pane24
Mariovec
Дечки моментално на кој пулови е најјисплатливо да се копа ?
Гледам тежинава за копање на Litecoin-ов оди само нагоре без осцилации, дали имате информација на што се должи тоа? Дека е нормално такво зголемување не ми се верува. Досега е зголемена тежината за околу 40% за 2 недели, а можно и уште поголемо зголемување. Дали ги стартоваа новите ASIC машини за litecoin (гледам тестови на интернет за нив) или е нешто друго...
Може линкче да ми пуштиш ?
Пробав и со оваа конфигурација, повторно вади 18-19Khash/sRAM меморија имам 2GB DDR2. Да не има некоја улога и тоа, да не треба да појачам на 4GB DDR3 барем?
ASIC за Litecoin векје се пуштени во продажба исто така и некои векје ги гимат дома и си копат со нив, но сега за сега се мали 5 до 20 мега, за кратко време ке има 1 g/hash, е тогаш се очекува LTC да качи цена 100$ +
763 стабилно
не ги форсирам многу. може и малку повеќе.
ова ми е на 1080 со 1500 и оптимизиран кернел.
дечки што се случува со blockchain.info walletot? го хакнаа??
Rest assured, your funds are safe, your wallet backups are safe, our services will soon resume without any loss other than to our pride. After this incident is over, we will conduct a full review; we will publish more information about exactly what happened and lessons learned.
Дечки знае некој кој е покровител на овој евент ?
http://www.meetup.com/Skopje-Bitcoin-Meetup/events/171621222/
Здраво момци!
Прво секоја чест до луѓето кои заработуваат од Bitkoin тука во Македонија од неодамна и јас решив да речам да се вклучам во копањето сакам да инвестирам во машините што ги има за копање на Bitkoini http://www.bitcoinx.com/bitcoin-mining-hardware/ е сега немам искуство во оваа област и би сакал ако може некој што знае повеќе околу ова да ми објасни како оди работава со овие машини што се за копање дали се исплати дали вреди да се дадат парите дали ке може да се работи на подолг период и воопшто дали и ќе има некаков ќар да се купи посебно ме интересира за оваа машина http://www.butterflylabs.com/monarch/ колкава би била заработувачката од неа ако ја купам и дали ке може некој да ми објасни повеќе околу ова.Благодарам однапред.
Поздрав
Сакаш да инвестираш кеш у нешто и некој да ти кажува прикаски за тоа? Абе момче тебе ако те мрзи да напраиш еден асален рис`рч пред да се офукаш пари , ништо 15 и одкога ќе се офукаш. Ова хоби е базирано на рис`рч енд девелопмент и ако не ти се дели од времето драгоцено за гуглање мој совет ич не се замарај, ако више свати како стојат работи кликај тука ко за старт и терај даље. Welcome to world of block`s in block-chain ,miners,coins,pools,p2ppools,multi-pools,push-pools,private-pools,wallets,wallet-stealers,exchanges,bumber`s,dumper`s,scamers,orphans, and lot`s of other stuff where your nightmare will be your own .conf file!![]()
Сакаш да инвестираш кеш у нешто и некој да ти кажува прикаски за тоа? Абе момче тебе ако те мрзи да напраиш еден асален рис`рч пред да се офукаш пари , ништо 15 и одкога ќе се офукаш. Ова хоби е базирано на рис`рч енд девелопмент и ако не ти се дели од времето драгоцено за гуглање мој совет ич не се замарај, ако више свати како стојат работи кликај тука ко за старт и терај даље. Welcome to world of block`s in block-chain ,miners,coins,pools,p2ppools,multi-pools,push-pools,private-pools,wallets,wallet-stealers,exchanges,bumber`s,dumper`s,scamers,orphans, and lot`s of other stuff where your nightmare will be your own .conf file!![]()
Па вака сега јас прашав ако има некој тука којшто се занимава со ова ако сака да каже и да помогне а ти момче не те прашав тебе да ми објаснуваш техники на пребарување на Google а инаку јас повеќе време правам рисрч одколку што ја работам работата за која е наменет рис'рчот.
Здраво момци!
Прво секоја чест до луѓето кои заработуваат од Bitkoin тука во Македонија од неодамна и јас решив да речам да се вклучам во копањето сакам да инвестирам во машините што ги има за копање на Bitkoini http://www.bitcoinx.com/bitcoin-mining-hardware/ е сега немам искуство во оваа област и би сакал ако може некој што знае повеќе околу ова да ми објасни како оди работава со овие машини што се за копање дали се исплати дали вреди да се дадат парите дали ке може да се работи на подолг период и воопшто дали и ќе има некаков ќар да се купи посебно ме интересира за оваа машина http://www.butterflylabs.com/monarch/ колкава би била заработувачката од неа ако ја купам и дали ке може некој да ми објасни повеќе околу ова.Благодарам однапред.
Поздрав
Чив кернел користиш за скрипт ?
Бате незнам колку си упатен во работиве али овде (МК) претежно се копаат некој други валути (scrypt) со графички картички, а не директно Bitcoin. Е зошто е така многу пати е кажувано низ темава (можеш да се информираш читај ги постовите од минатава есен навака - отприлика). Ако си решен да копаш само Bitcoin и да набавиш такви машини, тогаш можеби некој поединец ќе се најде да го сподели искуството на копање Bitcoin-и во денешно време.
А во однос на колку се заработува со тој hardware што го имаш линковано, можеш да побараш на интернет калкулатор за Bitcoin и таму ќе си внесеш податоци за тој hardware (колку hashrate, колку струја троши, итн.) и една друга многу важна работа за тие машини (ASIC) е кога ќе ја добиеш, претежно тие се на pre-order (не е исто сега да почнеш да ја користиш или да почнеш на крајот на август на пр. - дотогаш може да се сменат многу работи и други математики да важат).
Офтопик, деновиве ако имам време ќе направам нова тема (noob-ска) со често поставени прашања за криптовалутиве и се надевам дека ќе може да се едитира и надополнува.
Шо се копа деновиве вака ни за струја не вадам)
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден