Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Најдобар бренд на Хард-Дискови

Најдобар бренд на Хард-Драјвови

• Western Digital

Гласови: 103 76,3%
  • Samsung

Гласови: 10 7,4%
  • Seagate

Гласови: 7 5,2%
  • Maxtor

Гласови: 3 2,2%
  • Hitachi

Гласови: 12 8,9%

• Вкупно гласале
    135

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Статистички WD до сега имале најдобри дискови. Сепак, како и сите останати и тие имаат утки од време на време и цели серии со проблем.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Никава корист од гаранцијата ако ти рикнат податоците или ако треба да се заеб*ваш со преинсталации. На времето имаше една ѓубре серија од Макстор дискови 80GB SATA кои рикаа по неколку месеци. Кое фајде ако имав две години гаранција на нив кога за 1 година 5 пати враќав 2 диска. На крај, фала богу, ги снема на лагер па ги заменив со друг бренд.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Никава корист од гаранцијата ако ти рикнат податоците или ако треба да се заеб*ваш со преинсталации. На времето имаше една ѓубре серија од Макстор дискови 80GB SATA кои рикаа по неколку месеци. Кое фајде ако имав две години гаранција на нив кога за 1 година 5 пати враќав 2 диска. На крај, фала богу, ги снема на лагер па ги заменив со друг бренд.

Повеќе мислев на тоа кој дава 5 години гаранција знае зошто ја дава. Например Апацер алал им вера никад проблем со мемориите барем до сега. Иначе у право си нема фајде од гаранција ако нечини серијата.

BateVane

hello world
22 февруари 2011
62
28
Koga sme veke kaj hard dikovive imam eden problem so eden od niv.Maxtor 2,5' 320gb, kupen e od USA.Kaj mene doma raboti perfektno (PC i LED TV) no problemot se javuva koga toj ke bide priklucen na nekoj drug (bilo koj PC, LapTop...).Pojavuva nekoj ERROR go blokira komp. i mora da se otsteka od komp. za da istiot prodolzi so normalna rabota (so prathodno restartiranje).Hardot ponatamu vo najdobar slucaj ako veke mojot komp.go prepoznae mnogu tesko ako nesto spasam so e vo nego i mora da se formatira ili pak vo polos slucaj voopsto ne go prepoznava i se so e na nego ISCURUVA....:plachko2::plachko2::plachko2:

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Незнам што марка е на пентиум 2-на што е на татко ми 8.4 гига и 20 гигра се раскапа од работење :)

Сега имам хитачи месец дена веке се покажал ок, жив е па за него ке гласам :p

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
Definitivno glasam za WD ,od licno iskustvo dosega nieden WD disk me nema razocarano duri doma imam od 100mb sto rabotat .
Dosega imam promeneto edno 20 Maxtor diskovi od razlicni golemini 10 ,20 ,40 i 80 gb i site katastrofa rezultati posle godina -dve koristenje ,iskacaat bed sektori ,glavata prestanuva da cita ,elektronikata zeza itn.

everest

hello world
24 март 2009
293
28
ExcelStor го нема на листата. Вредат нешто, или се тежок шкарт што треба да се избегнува? :ermm:

Speedy

lurker
21 август 2010
627
204
Имал ли некој WD од AAKS серијата односно 6400AAKS, хардов е ѕвер како што читам по странскиве форуми, баш ми е време да се подновам со еден нов 2platter тивок драјв, и ке може ли некој да ми препорача добар дистрибутер/фирма која увезува широк појас на WD драјвови, само DDCom гледам дека има на ценовник доста избор но незнам какви се кога станува збор за купување на лагер.
Anyone ?

Speedy

lurker
21 август 2010
627
204
Имал ли некој WD од AAKS серијата односно 6400AAKS, хардов е ѕвер како што читам по странскиве форуми, баш ми е време да се подновам со еден нов 2platter тивок драјв, и ке може ли некој да ми препорача добар дистрибутер/фирма која увезува широк појас на WD драјвови, само DDCom гледам дека има на ценовник доста избор но незнам какви се кога станува збор за купување на лагер.
Anyone ?

Goran123

lurker
25 јуни 2010
954
160
само DDCom гледам дека има на ценовник доста избор но незнам какви се кога станува збор за купување на лагер.
Anyone ?

Моја препорака е прво да се јавиш на тел. и да прашаш. Ако нема на лагер, ќе ти кажат за колку дена би имало, доколку си заинтересиран. Јас стално така правам, и до сега сум немал апсолутно никаков проблем со нив, ни со купување, ни со искористување на гаранцијата. :bravo:

maci

poweruser
2 април 2008
3.383
972
Anyone ?

јас го има овој хард диск,го купив од мебиус.сега гледам дека го нема во новиот ценовник.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572

Имаше една таква серија пред 2 години од Seagate Barracuda 1TB, major head pain.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Гласав за WD планирам да купам некој блу во скоро време. Сум имал Макстор и Екселстор, екселот се расипа за 2-3 месеци :S, од максторот сум презадоволен, сум ја избегнал лошата серија :D

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
И јас би играл на WD, евентуално Hitachi, Fujitsu, и Toshiba можеби, со Samsung сум немал некое искуство од новиве модели а гледам многу ги фалат, а за останатите немам коментар...Односно имам коментар: Seagate беше одличен бренд додека не подпадна под Maxtor. Со нив сум имал многу проблеми, дефинитивно...Nikimi, Excelstor, се нискобуџетни дискови и мислам дека не треба да се коментираат...Ако ти се погоди ке тера со години, во спротивно си имал лоша среќа :D

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
ExcelStor го нема на листата. Вредат нешто, или се тежок шкарт што треба да се избегнува? :ermm:

Избегнувај највеќе што можеш... Не ги бива, година ипол и канта. Зависи од одржување може да ти потрае некој месец повеке али редовно бекап на податоците !!

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно