Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Starlink проект - Сателитски интернет (powered by SpaceX)

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
пред 2-3 години беше странска IP адреса т.е. starlink адреса.. Си имаат pool и те препознаваат сите портали како whatismyip итн итн

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.215
2.644
па цениве и не им се толку лоши, да си некаде ремоте вреди да си земеш еден за беспари и после да плаќаш месечно.

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола
Со моменталната понуда на официјалната страна, со самото нарачување ти пуштаат (не знам од каде) бесплатен кит кој го ренташ за времетраењето на сервисот, и освен месечната претплата други трошоци нема?

Ова е истиот тој кит кој се продаваше по 20к, па 16к итн.?

Слика за референца:
1774993199447.png

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Со моменталната понуда на официјалната страна, со самото нарачување ти пуштаат (не знам од каде) бесплатен кит кој го ренташ за времетраењето на сервисот, и освен месечната претплата други трошоци нема?

Ова е истиот тој кит кој се продаваше по 20к, па 16к итн.?

Слика за референца:
Погледнете го атачментот 160182
Така звучи, јас го имам купено китот. Претпоставувам дека ќе ти кажат да одиш од Нептун или некоја друга локација да го земеш.

Инаку сетапот е прилично едноставен, го местиш и потоа добиваш 1 час бесплатен интернет за да го сетираш акаунтот со платежни методи. Единствено внимавајте ако сте во стан, 50% покриеност кон небо (пример од балкон) не ви е доволно - имате Starlink апликација која може да ја симнете и да проверите како ќе ви биде покриеноста.

Кај мене во куќа, првично стоеше на еден од балконите и со 65% покриеност имав константно паѓање на конекција, пример на секоја минута по 5-10 секунди.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Така звучи, јас го имам купено китот. Претпоставувам дека ќе ти кажат да одиш од Нептун или некоја друга локација да го земеш.

Инаку сетапот е прилично едноставен, го местиш и потоа добиваш 1 час бесплатен интернет за да го сетираш акаунтот со платежни методи. Единствено внимавајте ако сте во стан, 50% покриеност кон небо (пример од балкон) не ви е доволно - имате Starlink апликација која може да ја симнете и да проверите како ќе ви биде покриеноста.

Кај мене во куќа, првично стоеше на еден од балконите и со 65% покриеност имав константно паѓање на конекција, пример на секоја минута по 5-10 секунди.
Мислам дека прават испорака они, бидејќи плаќаш 1380 денари за испорака.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.405
1.639
Мислам дека прават испорака они, бидејќи плаќаш 1380 денари за испорака.
Испораката дали знае од каде се врши? Вика 1-2 недели достава..
Гледам во Authorized resellers за МК нема ништо, а има за Косово, Бугарија, Грција....

Знаејки ги нашиве неандерталци во царина сигурно ќе сакат да си лапнат царина/ддв или шо и да е.. па ќе треба објаснување со нив дека НЕ го купуваш уредот туку го ренташ....

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
Ова е за рентање на уредот по цена од 1380 денари или за купување на истиот ?

За купување.
Како и да е, имаат правно лице регистрирано во Македонија, во Скопје - Центар и до сега се функционирало како подмачкано.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Да не знае некој што се случува ако уредот е изнајмен, а паузираш со претплата неколку месеци?

Дали треба да се врати?

Ts011

user
31 март 2020
1.421
1.072

Kako e so stabilnost i brzina sega?

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
f6272c80633347bd0075a0524e1bde80.jpg

dd1838724ab77b1dd37ad6ebdc94d532.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
Има лимити за политика на фер користење? На колку гигабајти е cap-от? Што се случува кога ќе се потоши.
Имам читано ToS одамна, и мрзелив сум да барам на страната на Starlink, признавам.
Неограничен трафик е мислам..

Туку знае некој зошто кога внесам адреса или град каде што сакам да го користам интернетот, автоматски ми го одбира најскапиот пакет, и ми додава 22к за опрема. Нели беше бесплатна опремата ако ја ренташ?

Атачменти

• Screenshot_20260406_144119_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20260406_144119_Samsung Internet.jpg
    372,1 KB · Прегледи: 43
Последна промена:

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Неограничен трафик е мислам..

Туку знае некој зошто кога внесам адреса или град каде што сакам да го користам интернетот, автоматски ми го одбира најскапиот пакет, и ми додава 22к за опрема. Нели беше бесплатна опремата ако ја ренташ?
IMG_6444.png

Еве кај мене како дава

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
Да де кога внесам Неколку градови од источна македонија не ми дава да бирам кој пакет го сакам туку директно ми го одбера најсилниот пакет и ми додава 22К за опрема. Кој знае зошо е тоа така. Во некои градови ми дава да бидам пакет.

P.S: Во мојата општина не ми дава да изберат пакет, т.е секогаш ми го одбира најсилниот и најскапиот до дифолт без можност да бирам и ми додава плус пари за опремата. Ако одберам соседна општина (20-тина км) од мене ми дава да бирам пакет, како кај вас и нема додаттни трошоци. Чудно !

Последна промена:

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Да де кога внесам Неколку градови од источна македонија не ми дава да бирам кој пакет го сакам туку директно ми го одбера најсилниот пакет и ми додава 22К за опрема. Кој знае зошо е тоа така. Во некои градови ми дава да бидам пакет.

P.S: Во мојата општина не ми дава да изберат пакет, т.е секогаш ми го одбира најсилниот и најскапиот до дифолт без можност да бирам и ми додава плус пари за опремата. Ако одберам соседна општина (20-тина км) од мене ми дава да бирам пакет, како кај вас и нема додаттни трошоци. Чудно !
Да, сеа баш пробував и така дава, стварно не ми е јасно зашто така. Не знам што би било ако регистрираш за Скопје и да порачаш ако си решен да земаш, не ми се верува дека би направило проблем

AleksandarT

hello world
24 февруари 2011
193
378
Poracav Starlink i sakam da go montiram na terasata ili na krovot - nekoj da znae kaj nas kade se prodava drzac/stojka?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно