Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Електро факултет

feit

lurker
12 февруари 2009
684
44
Абе ајде доста со тове смешен англиски и руски.... Ако се пиша на руски ке има уште 15 колеги со него и просеко ќе им биде 8-9. Ако се пиша англиски и незнае ќе има 6-7. Јазико на тове факултет не е важен...

Stefan.Taz

hello world
30 април 2008
285
43
Куманово
www.lookup.mk
Stefan.Taz's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-760 Processor (8M Cache, 2.80 GHz) | DeepCool GamerStorm Gabriel
Motherboard
Asus P7P55 LX
Storage
HDD
RAM
10 GB
Video card
ATI Radeon™ HD 5570 Graphics - AMD
Mouse
NEOCOM
Keyboard
China, Made by 2001
Audio
Zvucnici
Monitor
Philips
OS
Win7
Колко англиски може да те заглави не сте свесни. А колко људи на тој има залгавено па тој е чудо. Од тие 15 на руски 14 се од лани. Ако пише а не знае нема да положи (испитот е од 40 прашања под а,б,ц,д + превод текст 5,6 подугачки реченици за 60 минути) а ако не положи презапишуе и колко и да звучи смешно чудно битно е да разграничиш колко знаеш а колко не добро шо си праша дечкото :D

Ленче

read-only
22 јуни 2009
25
0
Еее..Ни отиде надолу темата..:))
Има ли тука форумџии што се запишаа оваа година?Па дајте пишете да се најдиме некои колеги на ФЕИТ,бруцоши?:LOL:

Pain

read-only
8 септември 2009
2
0
Ајде кога веќе сакате нови колеги.. :)
Јас се викам Љупчо и оваа година се запишав на етф - смер ики.Ги читнав предходниве страни и горе-доле знам што ме очекува оваа година, па нема да прашам она дали/колку/ учење е доволно пошто знам дека веке ви е тапа да ни одговарате :)...Инаку со математика и физика не стоам баш 10/10,(додуша кога учев, секоаш ги вадев 5ки ама ретко учев до 4та :)) ама планирам оваа година поозбилно да се зафатам за ова електрово :) и така... Поздрав до колегите од електро :)

virus_

read-only
27 ноември 2007
32
1
E jas da gi prasam postarive kolegi sega sum vtora god na iki i od ova izbornive neznma so da izberam. Internet programiranje ke da go biram 100% ama neznma koj drur. Dajte neso predlog .

feit

lurker
12 февруари 2009
684
44
Објектно Ориентирани Системи многу колеги го избраа во втора година...

Ленче

read-only
22 јуни 2009
25
0
Прашање до постарите колеги.
Дали за прв семестар ми е НЕОПХОДЕН лап топ?:ermm:
Ќе ве молам ако може што побрзо одговор..:D Фала

The_Darkness

hello world
17 мај 2007
103
53
Прашање до постарите колеги.
Дали за прв семестар ми е НЕОПХОДЕН лап топ?:ermm:
Ќе ве молам ако може што побрзо одговор..:D Фала

па според мое мислење, не ти е баш неопходен. повеќето предмети воопшто немаат врска со компјутер( или лап топ). само во случај на структурирано а подоцна и објектно-ориентирано програмирање би ти послужил, за да можеш да ја провериш задачата дали ти е точна. инаку воопшто не ти треба.
поздрав

feit

lurker
12 февруари 2009
684
44
Ако можеш да си дозволиш, купи си не мора да мислиш само за факултетот. Инаку за прва година ништо не се прави на компјутер...

THE_CHOSEN_ONE

read-only
14 септември 2009
17
0
Електро е преценет се учат глупости поисплатлива инвестиција е да завршиш за кувар и да отидеш во Авганистан отколку цел ден да се ѕвериш во мониторот за некои смешни 30 илјадарки.

Alexandar

poweruser
21 мај 2007
2.514
90
Електро е преценет се учат глупости поисплатлива инвестиција е да завршиш за кувар и да отидеш во Авганистан отколку цел ден да се ѕвериш во мониторот за некои смешни 30 илјадарки.

А ако со електро идеш у Авганистан? :rolleyes:

feit

lurker
12 февруари 2009
684
44

А според тебе што е добар факултет. Или ти си од тие со 3 месеци во Александрија или Семос курсевите и после се знаеш а? И ти сакаш прва плата да земеш во македонија 2 000 000 денари?

Xenor

lurker
12 март 2009
812
41
Електро е супер факс само што има професори што многу ги тепа нешо филм и шо после ко клетва ти се.

п.с на електро ќе научиш каде каде за разлика од приватен, зш матријалот што се учи е дупло поголем и повеќе вежби има.

THE_CHOSEN_ONE

read-only
14 септември 2009
17
0
А според тебе што е добар факултет. Или ти си од тие со 3 месеци во Александрија или Семос курсевите и после се знаеш а? И ти сакаш прва плата да земеш во македонија 2 000 000 денари?

Не јас сум од тие што прават пари додека ти и другарите "студирате".

Stefan.Taz

hello world
30 април 2008
285
43
Куманово
www.lookup.mk
Stefan.Taz's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-760 Processor (8M Cache, 2.80 GHz) | DeepCool GamerStorm Gabriel
Motherboard
Asus P7P55 LX
Storage
HDD
RAM
10 GB
Video card
Mouse
NEOCOM
Keyboard
China, Made by 2001
Audio
Zvucnici
Monitor
Philips
OS
Win7

А као у Авганистан примаат само кувари од Македонија, одвај чекаат да завршат за да ги земат........извини вакој ама споредба ти е малце смешна и глупа чак што више :ua:

Xenor

lurker
12 март 2009
812
41

А оти со која работа друга поврзана со компјутери не гледаш во монитор по цел ден? а уствари ми текна ќе реинсталираш компјутери и така целата работа е на цд-то од Xp.

Stefan.Taz

hello world
30 април 2008
285
43
Куманово
www.lookup.mk
Stefan.Taz's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus P7P55 LX
Storage
HDD
RAM
10 GB
Video card
Mouse
NEOCOM
Keyboard
China, Made by 2001
Audio
Zvucnici
Monitor
Philips
OS
Win7

Ленче

read-only
22 јуни 2009
25
0
Стварно да се вратиме на темата.Иначе еве кои професори ми се паднаа :
електротехника - Грчев Леонид и Петкоски Спасе, математика - Бабаче Елена и Пиперевски Боро, физика - Баснарков Ласко и Георгиева Верка и структурирано програмирање Ѓорѓевиќ Дејан.
По некое зборче за секој ако може :)

Stefan.Taz

hello world
30 април 2008
285
43
Куманово
www.lookup.mk
Stefan.Taz's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus P7P55 LX
Storage
HDD
RAM
10 GB
Video card
Mouse
NEOCOM
Keyboard
China, Made by 2001
Audio
Zvucnici
Monitor
Philips
OS
Win7
електротехника - Грчев Леонид и Петкоски Спасе, математика - Бабаче Елена и Пиперевски Боро, физика - Баснарков Ласко и Георгиева Верка и структурирано програмирање Ѓорѓевиќ Дејан.

По некое зборче за секој ако може :)

По мене секој студент на различен начин го доживува професорот, и во зависност од склоноста кон предметите има различно мислење, али еве 2 реда од мене.
Кај Грчев бев еднаш на предавање(иако не ми беше он професор) и 40 минути квалитетно се наспав. Спасе е нов, знае и покажува, објаснува. Математика колегите се фалат од Бабаче а жалат од Пиперевски. Физика е стандард кај и да си се паднала исто ти се фаќа(или мене ми е така, уште не положив). Ѓорѓевиќ се фрла со стручни термини иначе некогаш и добро предава.
Воглавно (за сите професори важи, посебно прва година) ако сака да те сече у бодови ке те сече кој сака нека е, од изборот на професори не си ништо ни подобро ни полошо поминала, само греј столчето и немај гајле(али не као мене со кварцна :)
Изгледа добро ти извадиле памет за почеток :)
позз

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно