Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Република Фишинг Македонија

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.852
4.090
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Лакомоста е голема кај луѓево за пари, заборавија на ТАТ....

Chiller

user
8 март 2012
1.587
1.200
Скопје Аеродром
Лакомоста е голема кај луѓево за пари, заборавија на ТАТ....
coinintellect исто беше јак 2014-2015 само што беше на глобално ниво, тогаш исплаќаа во Doge коини дури и гугл избришал податоци за овој скам.
Мислењето е автоматски споено:

Мислам дека законот за избори не дозволува малоумни да гласаат.
Ако немаат дијагноза значи не се малоумни т.е. прегледани... :ROFLMAO:

Последна промена:
18 август 2019
1.247
1.241
Со него ќе биде формиран Центар за одговор на компјутерски инциденти во рамки на Владата, а чии членови ќе бидат ИТ експерти од клучните институции.

А тие ИТ експерти ќе бидат со диплома добиена во партиски штаб...

Умреа од старост тие што вложуваа во ТАТ
Малкумина умреа од старост. Повеќето умреа од инфаркт.
Ако немаат дијагноза значи не се малоумни т.е. прегледани... :ROFLMAO:
Значи само дека не се прегледани.

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.873
Skopje
wemaxa.com
Да не се грижи народот, и по Конти - Хидропласт.

На Камени мост има група што дава инвајти само за одбрани, ќе ги познаете, си играат со ќибритчиња.

krema

OG
24 јуни 2009
15.766
15.850
youtu.be

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.852
4.090
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.852
4.090
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.852
4.090
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Точно :)
a751f91dd88eebd07d7412aab1716ce5.jpg

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Во наставна програма да се воведе и да се изучува што е пирамидална измама и како да не се наседне.
Ова вклучува два предмети: Информатика и Математика

Иначе „обртот“ на просечен македонец е "Conti" или "brat dajda zememe da rudarime neso ova nese izdrzuva"
А ако се докопа до многу пари веднаш ги затвора во стан во Скопје за да живее од кирија.
Вака постапија сите оние силини „Авганистанци“ кои одеа на печалба таму.
Никој не би да вложи во бизнис. Никој не би да работи

А и што има да се чудите на Conti. Видете ја посетеноста на кладилниците и казината..

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.852
4.090
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Во право е типов, никој со сила не ги тераше на луѓево

Последна промена:
18 август 2019
1.247
1.241
Во право е типов, никој со сила не ги тераше на луѓево
Никој со сила не ги тераше, ама да постои држава каде се спроведуваат законите, тогаш тој дебело ќе заглави. Вака ќе биде појео вук магарца.

Dinako

hello world
26 октомври 2016
128
58
Никој со сила не ги тераше, ама да постои држава каде се спроведуваат законите, тогаш тој дебело ќе заглави. Вака ќе биде појео вук магарца.
Нема потреба од затвор и дрн дрн, фино лепо ке си го изрекетираат и волкот сит и оФците на број.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.317
1.552
Skopje
Во наставна програма да се воведе и да се изучува што е пирамидална измама и како да не се наседне.
Ова вклучува два предмети: Информатика и Математика

Иначе „обртот“ на просечен македонец е "Conti" или "brat dajda zememe da rudarime neso ova nese izdrzuva"
А ако се докопа до многу пари веднаш ги затвора во стан во Скопје за да живее од кирија.
Вака постапија сите оние силини „Авганистанци“ кои одеа на печалба таму.
Никој не би да вложи во бизнис. Никој не би да работи

А и што има да се чудите на Conti. Видете ја посетеноста на кладилниците и казината..

Ни математика ни квантна физика ќе им помогне на дебили. Штета и грев ми е да ги дупам тие што изгореле, ама глуп народ сме бе, џабе.

Замисли да веруваш дека со 50/100 евра (колку ли и да им беа тие почетните пакети), ќе добиваш поврат за 25 дена и константно секој ден понатаму ќе добиваш пари на дневно ниво со лајкање на филмови? Ало, со лајкање. Како да лајкаш на инстаграм слики.

Замисли да веруваш дека ако врзеш повеќе луѓе, индустријата се ширела и повратот бил поголем?

Замисли да веруваш дека тоа е издржливо и нема да рикне кога нема да има нови членови за да ги исплати овие пред нив? Па уште да уложуваш у поголеми пакети... 300, 500, 1000 евра.

Не е до математика. По етничка линија прости сме. Плитки во мозоците, без акал. Затоа секоја 2ра објава на ФБ на рефреш е или скам/фишинг или нешто поврзано со крипто, брза пара.

Како што ги дупеа со Кам, „го сакам кам во поштенско сандаче“ и доле имаше 11.000 коментари. Со букви, единаесет илјади коментари.

Што сакаш од таков народ? И убаво кажа @Маша, тие имаат право на глас.

пс: И ајде, да изгореле само 50/100 евра, јбг, за памет дека си глуп. Ама потрагично е што за верификација на профил по телефон, мора да се регистрираш со лична карта, со слика. И никој не збори ништо за овој момент.

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Ни математика ни квантна физика ќе им помогне на дебили. Штета и грев ми е да ги дупам тие што изгореле, ама глуп народ сме бе, џабе.

Замисли да веруваш дека со 50/100 евра (колку ли и да им беа тие почетните пакети), ќе добиваш поврат за 25 дена и константно секој ден понатаму ќе добиваш пари на дневно ниво со лајкање на филмови? Ало, со лајкање. Како да лајкаш на инстаграм слики.

Замисли да веруваш дека ако врзеш повеќе луѓе, индустријата се ширела и повратот бил поголем?

Замисли да веруваш дека тоа е издржливо и нема да рикне кога нема да има нови членови за да ги исплати овие пред нив? Па уште да уложуваш у поголеми пакети... 300, 500, 1000 евра.

Не е до математика. По етничка линија прости сме. Плитки во мозоците, без акал. Затоа секоја 2ра објава на ФБ на рефреш е или скам/фишинг или нешто поврзано со крипто, брза пара.

Како што ги дупеа со Кам, „го сакам кам во поштенско сандаче“ и доле имаше 11.000 коментари. Со букви, единаесет илјади коментари.

Што сакаш од таков народ? И убаво кажа @Маша, тие имаат право на глас.

пс: И ајде, да изгореле само 50/100 евра, јбг, за памет дека си глуп. Ама потрагично е што за верификација на профил по телефон, мора да се регистрираш со лична карта, со слика. И никој не збори ништо за овој момент.
Од збор до збор точно напишано само би додал една работа што заглавуваа блиски членови од фамилии .... и сега ради тоа "верувај ке се збогатиме" дојдено е до нож до коска до закани тепачки и растурање на фамилии .... жално . Наравоучение оставете ја фамилијата со вас да не се богати како вие :D

18 август 2019
1.247
1.241
Нема потреба од затвор и дрн дрн, фино лепо ке си го изрекетираат и волкот сит и оФците на број.
Што ќе рекетираат, тој да имал пари не ќе навлегувал во вакви глупости. Единствено од неговата кожа гајда да направат. Ама парите пак нема да ги вратат.

Волкот сит и овците на број може да биде ако волкот го изел магарето (или овчарот).

Dinako

hello world
26 октомври 2016
128
58
Што ќе рекетираат, тој да имал пари не ќе навлегувал во вакви глупости. Единствено од неговата кожа гајда да направат. Ама парите пак нема да ги вратат.

Волкот сит и овците на број може да биде ако волкот го изел магарето (или овчарот).
Пари немал ама сега има, ке го рекетираат тие што требе да покренат истрага. И така тоа се ке си дојде на место, и среќно си останаа да си живеат во оваа немам ни зборови што е веќе вукојебина ли незнам шо.

Пари немал ама сега има, ке го рекетираат тие што требе да покренат истрага. И така тоа се ке си дојде на место, и среќно си останаа да си живеат во оваа немам ни зборови што е веќе вукојебина ли незнам шо.

kirev

senior
31 мај 2010
9.137
7.818
Многу елитистички е гледањето демек штом се глупи не смеат да гласаат. Или тој што ги плаќа даноците само тој смее да гласа.
Реалноста е дека е ИЗМАМА. Бидејќи имало намера за стекнување на материјална корист со измамата мора да се казнат кривично.
Сѐ друго е обвинување на жртвите и правдање на криминалците. (Секоја сличност со моменталната ситуација во Македонија и регионот е случајна)

Последна промена:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Не не, не ги жалам. Двајца, еден на ФБ еден на живо со недели ме прашуваа што мислам за конти, они вложиле, они земале. Ќе ми објаснувале како функционирало и глуп ќе сум бил ако не пробам.

Првиот, роднина од Куманово (хинт да, беше во Афганистан 2008/09), тој знам дека земал брз кредит и сега плаче. Тој другиот што ми е другар едно 15-20 години сега жив го нема.

На двајцата над 10 пати им објаснив дека ќе има rug pull, само се чека моментот. И сега да ги жалам?

Тоа дека немаме правна држава, односно си играме држава ми е јасно од 1999. Тука нема надеж дека ќе профукнионира нешто, особено кога се работи за гонење криминал, судство. Не би ме зачудило да е некој јак политичар или група од нив директно вмешан во Конти.

А овие? Па ги знам бе двајцата што работеле цел живот. Баш како што кажа @FLEGMA, кафенце во Тренд од 10 до 14ч, па после као нешто работи со шпедиција експорт импорт и слично. Исто годиште сме, 20 години или мутат нешто или се на државна сиса или се коцкаат.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Ќе ми објаснувале како функционирало и глуп ќе сум бил ако не пробам.
Буквално истото ми се случи. Се здроби да ме убеди да сум вложел.

Ене го, го нема да се јави. Ниту пак јас имам желба да му дотурам сол на рана.

Народ со меморија на амеба.

kirev

senior
31 мај 2010
9.137
7.818
„Или се глупи па што да им правам…“. „Или се криминалци па ако други криминалци ги казнија а не Судот“.

Или е измама со цел материјална корист а они, вакви или такви, се жртви.

18 август 2019
1.247
1.241
Или е измама со цел материјална корист а они, вакви или такви, се жртви.
Па добро, за неколку стотици долари научиле школо. Помалку глупите го имаат за цел живот, глупите до следната превара.

kirev

senior
31 мај 2010
9.137
7.818
Па добро, за неколку стотици долари научиле школо. Помалку глупите го имаат за цел живот, глупите до следната превара.
А истражните органи и судот со својата летаргија не помагаат ова да се повтори па пак невини луѓе да страдаат?

18 август 2019
1.247
1.241
А истражните органи и судот со својата летаргија не помагаат ова да се повтори па пак невини луѓе да страдаат?
Истражните органи (ако постојат) спијат. Отсекогаш било така.
Јас своето школо го платив уште кон крајот на осумдесеттите. Ме чинеше 50 германски марки, ама уште ми трае. Научив дека пари се заработуваат со пот или со криминал. Никој не ти дозволува да заработуваш со лежење, може само да те намести за него да заработуваш, а на крај вината да падне на твој грб.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно