thexfiles125
hello world
- 29 април 2013
- 409
- 276
Kako i nyaa, ne otvara nikako a so VPN odma otvara, dali se javi nekoj za ova?www.stb.com.mk отвара кај вас? Кај мене јок не постои. Преку А1 мрежа ми отвара без проблем.
Kako i nyaa, ne otvara nikako a so VPN odma otvara, dali se javi nekoj za ova?www.stb.com.mk отвара кај вас? Кај мене јок не постои. Преку А1 мрежа ми отвара без проблем.
Нема на кого, нерасонет уште на стопанска им се јавив ми викаат покасно да сум пробал пак, ги прашав до нив ли е кокошката пак ми вика покасно пак да проверам.Kako i nyaa, ne otvara nikako a so VPN odma otvara, dali se javi nekoj za ova?
Bas sega mi go otvori pak bez VPN, probaj?Нема на кого, нерасонет уште на стопанска им се јавив ми викаат покасно да сум пробал пак, ги прашав до нив ли е кокошката пак ми вика покасно пак да проверам.
Телекабел кога се у шит не се јавуваат.
Едино со ВПН функционира со телекабел, А1 нормално работи за домашниве адреси.
Проработеа. Стопанска и страната за термини работат, mvr.gov.mk се пушта, али со еден куп 403-ки за статика на страната. После некое време се средува..Ако не го оправат денес телекабел раскинувам договор.
tracert stb.com.mk
Tracing route to stb.com.mk [195.26.133.182]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 2 ms 1 ms 1 ms 89.205.4.1.robi.com.mk [89.205.4.1]
3 4 ms 2 ms 1 ms 80.77.144.145
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
Tracing route to mvr.gov.mk [62.162.77.57]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 2 ms 1 ms 1 ms 89.205.4.1.robi.com.mk [89.205.4.1]
3 2 ms 3 ms 1 ms 80.77.144.145
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
А што е резултатот од таа „нормална работа“???Интересно, МВР електронско закажување не отвора на Телекабел, на Телеком си работи најнормално.
ок е у КарпошIma nekoj problem vo Skopje sabajlevo? Mi trepka LOS crveno
Se javiv edvaj im bese zafateno, skinat kabel u lisice, cccок е у Карпош
Ja u NL sum i celo sabajle neam, zafateno non stop...barem si gi dobil.Se javiv edvaj im bese zafateno, skinat kabel u lisice, ccc
toa e seuste e, momentalno sum so USB teathering od telefon net koristamJa u NL sum i celo sabajle neam, zafateno non stop...barem si gi dobil.
И во Кавадарци е солиден, од вчера изгледа е управен...ок е у Карпош
Da skratime, modemot gpon,e so vlez optika izlez lan 1,so koj go povrzuvas postoeckiot ruter, za Tv, koaksijalen ostanuva so spliter ili tap, zavisno kolku db,i kolku izlezi /Tv imas ....Здраво. Корисник сум на кабелски интернет на телекабел и сакам да се префрлам на оптички и потребна ми е помош и разјаснување за тоа како функционира оптичкиот интернет на Телекабел, пред се од аспект на менаџмент на кабли. Познато ми е дека доводниот оптички кабел се вклучува директно во модемот и од него се шири сигнал за телевизија и интернет, за ТВ претпоставувам преку коаксијален а за интернет преку мрежен кабел. Ме интересира со какви излези се модемите на телекабел бидејќи потребни ми се 2 излези за коаксијални кабли (ќе бидат приклучени 3 телевизори со помош на сплитери) и 2 излези за мрежни кабли за интернет (ќе бидат најверојатно поврзани со рутери). Исто така, според вас кои се најдобри начини за безжично поврзување на десктоп компјутери со интернет, бидејќи кај што ќе бидат лоцирани компјутерите ќе треба да се пуштат долги мрежни кабли или пак ќе треба да се буши низ ѕидови, нешто што би сакал да се избегне или да се минимизира. Фала ви однапред.
Јас имав иста ситуација.Здраво. Корисник сум на кабелски интернет на телекабел и сакам да се префрлам на оптички и потребна ми е помош и разјаснување за тоа како функционира оптичкиот интернет на Телекабел, пред се од аспект на менаџмент на кабли. Познато ми е дека доводниот оптички кабел се вклучува директно во модемот и од него се шири сигнал за телевизија и интернет, за ТВ претпоставувам преку коаксијален а за интернет преку мрежен кабел. Ме интересира со какви излези се модемите на телекабел бидејќи потребни ми се 2 излези за коаксијални кабли (ќе бидат приклучени 3 телевизори со помош на сплитери) и 2 излези за мрежни кабли за интернет (ќе бидат најверојатно поврзани со рутери). Исто така, според вас кои се најдобри начини за безжично поврзување на десктоп компјутери со интернет, бидејќи кај што ќе бидат лоцирани компјутерите ќе треба да се пуштат долги мрежни кабли или пак ќе треба да се буши низ ѕидови, нешто што би сакал да се избегне или да се минимизира. Фала ви однапред.
Po default povejke ruteri dhcp e 192.168.0.1 ili 1.1 na kraj,vidi od modemot koja e od ovue i smeni ja da bidat razlicni....Здраво, имам оптика, на располагање од Телекабел ми е JF511-TV рутер/модем. Имам рутер Asus RT-AC53 кој досега го користев само како repeater. Пробувам да го поставам како единствен рутер, но некако не ми оди. Дали би можел некој да ја објасни постапката, или треба да ги контактирам од Телекабел да променат нешто тие за да можам да го направам истото ? Фала.
Ако ти е првиот 192.168.1.1 , направи го вториот 192.168.2.1 . После може што сакаш да правиш (DHCP да вклучиш да може да доделува ИП на ВИФИ корисници итн)Здраво, имам оптика, на располагање од Телекабел ми е JF511-TV рутер/модем. Имам рутер Asus RT-AC53 кој досега го користев само како repeater. Пробувам да го поставам како единствен рутер, но некако не ми оди. Дали би можел некој да ја објасни постапката, или треба да ги контактирам од Телекабел да променат нешто тие за да можам да го направам истото ? Фала.
Можеби јас грешно се изразив, рутерот е поврзан, нема проблем сменето DHCP на вториот сѐ ок. Она што сакам да го направам е да го деактивирам рутер модот на овој од Телекабел кој е комбо рутер/модем, да си функционира само како модем.Po default povejke ruteri dhcp e 192.168.0.1 ili 1.1 na kraj,vidi od modemot koja e od ovue i smeni ja da bidat razlicni....
a isto taka na google samo napisi best way to connect 2 routers...i izgledaj 2/3 videa ke ti se razjasni...
Не чепкај ништо, остај го нека има вифи за да не исклучиш нешто по грешка што не треба па да немаш интернет.Можеби јас грешно се изразив, рутерот е поврзан, нема проблем сменето DHCP на вториот сѐ ок. Она што сакам да го направам е да го деактивирам рутер модот на овој од Телекабел кој е комбо рутер/модем, да си функционира само како модем.
192.168.100.1Можеби јас грешно се изразив, рутерот е поврзан, нема проблем сменето DHCP на вториот сѐ ок. Она што сакам да го направам е да го деактивирам рутер модот на овој од Телекабел кој е комбо рутер/модем, да си функционира само како модем.
Штом има пристап до рутерот и пасворд - може како сака да си го конфигурира - никаква разлика нема да направи тоа кај провајдерот ниту пак че приметат. Ако сака нека го стави во Бриџ мод - или нека го остави како ВИФИ - само повеќе покриеност ќе добие.192.168.100.1
User name : user
Pass: user
и исклучи го wifi то , нема никаков проблем не му се мисли многу.
Па пробај - одврзи го стариот - стави го новиот и конфигурирај. Мислам дека не е некој специјален тип рутерот од телекабел (или можеби е? )Можеби јас грешно се изразив, рутерот е поврзан, нема проблем сменето DHCP на вториот сѐ ок. Она што сакам да го направам е да го деактивирам рутер модот на овој од Телекабел кој е комбо рутер/модем, да си функционира само како модем.
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден