Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Каде може да најдам - Официјална тема

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.491
2.938
Kade moze da najdam reflektor na senzor bel ako se rotire uste podobro.
Во електроелемент/електрометал или бриколаж или хубо...
И дај додај кирилица во тоа компјутерот. Навистина е почитливо ако пишуваш кирилица.
Нема да те доболи многу.

Abkanis

read-only
22 септември 2016
44
45
Дали може некој да ме упати каде да најдам квалитетни кабли за напојување? Користам Cooler Master V650 Gold и приметив кабелот од графичката е малку истопен, па сакам да го решам проблемот додека не се направила поголема штета. Фала за помошта.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Провери со Сет сервис, ако може да ти набават некако, ама мислам дека тешко.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Дали може некој да ме упати каде да најдам квалитетни кабли за напојување? Користам Cooler Master V650 Gold и приметив кабелот од графичката е малку истопен, па сакам да го решам проблемот додека не се направила поголема штета. Фала за помошта.
Локално освен Сет, тешко. Ако ти се чека од надвор, нарачај од Cablemod.

dzunko

hello world
26 септември 2007
394
440
Битола
Најпрво прашај го Пане можи да има од такво напојување , и смени го само тој кабел кој е со проблем( мислам за модоларно псу се работи , така ?) Исто види на реклама ,јас лани најдов еден дечко од Чаир , секакви имаше и по карго ми го прати , за Chieftec беше кај мене.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Дали има некаде локално да се најде 24 пински ATX, поточно 2x12P и алатка за уштекување/одштекување пинови?
Имам порачано од Али , но ако има локално за океј цена да си земам. :)

icemaher

hello world
27 мај 2009
150
157
Куманово
www.tvtime.com
icemaher's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3400g / 6800h
Motherboard
Gigabyte B450M‐H
Storage
SAMSUNG 250GB SSD 970 EVO Plus M.2 PCI‐E NVMe
PSU
500 NJOY 80+
RAM
2 x DIMM 8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black / 2x8gb ddr5 4800
Video card
rtx 3060 6gb
Case
MS METROPOLIS PRO
Monitor
Benq BL2480
OS
Win10 Pro
Каде освен во Дореми, Артист, Мими Музика (барем ова најдов барајќи на гугл) во Скопје можат да се најдат синтисајзери/аранжери, да има изложени, да се разгледаат, да се чујат звуци/ритмови?

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Каде освен во Дореми, Артист, Мими Музика (барем ова најдов барајќи на гугл) во Скопје можат да се најдат синтисајзери/аранжери, да има изложени, да се разгледаат, да се чујат звуци/ритмови?
Skymusic, ГТЦ.

imperial

user
12 август 2009
1.420
2.054
Скопје
www.rop.mk
Roland Planet MK - Св. Кирил и Методиј бр.30

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
PS/2 to USB адаптер да не знае некој каде има или да му се наоѓа вишок? По сајтовите на нашиве дуќани каде што го има, го немаат, не ажурирале.

gc46mf.b.jpg

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
PS/2 to USB адаптер да не знае некој каде има или да му се наоѓа вишок? По сајтовите на нашиве дуќани каде што го има, го немаат, не ажурирале.

gc46mf.b.jpg
Логинг или евентуално Алфа Електроник во Битола, и едните и другите често држат вакви ситници шо ги немат нигде.

Abkanis

read-only
22 септември 2016
44
45
Провери со Сет сервис, ако може да ти набават некако, ама мислам дека тешко.

Локално освен Сет, тешко. Ако ти се чека од надвор, нарачај од Cablemod.

Најпрво прашај го Пане можи да има од такво напојување , и смени го само тој кабел кој е со проблем( мислам за модоларно псу се работи , така ?) Исто види на реклама ,јас лани најдов еден дечко од Чаир , секакви имаше и по карго ми го прати , за Chieftec беше кај мене.
Дечки фала ви за помошта и извинете што касно враќам, нешто бев зафатен па сега успеав да најдам време да го средам проблемот. Бев во Сетек да прашам за кабли ми рекоја дека морало да го сликам кабелот од напојувањето (конкретно за кој се работи) и да им пратам слика да не дојди до мешање на модели. Е сега, ме интересира дали можам да искористам кабли од V2 моделот на Cooler Master или може да се јави некаков проблем?

Alex3

hello world
20 декември 2018
214
261
дечки, ми треба тавански држач за да се закачи нешто на него, да држи до 100кг, нешто како на сликатa (особено кружниот лево)

штрафови и останато ќе најдам, само држачот ми треба

има на алиекспрес но не ми се чека 2 месеци, па доколку има некаде локално би било супер S30c71b302e39449a92801e2b7af642cao.jpg_640x640Q90.jpg_.jpg

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
323
368
Куманово
Има ли ултимативна продавница каде има и покрај друг и градинарски/земјоделски алат каде може да влезеш да разгледуваш, да читаш декларации на производи, има вебстрана, а може и да врши испорака до дома и тако то?

на пример FELCO 2

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
дечки, ми треба тавански држач за да се закачи нешто на него, да држи до 100кг, нешто како на сликатa (особено кружниот лево)

има на алиекспрес но не ми се чека 2 месеци, па доколку има некаде локално би било суперПогледнете го атачментот 123403
Вакви, само со отворена кука имам купувано од зелено пазарче. А ги има по продавници за железарија.

Има ли ултимативна продавница каде има и покрај друг и градинарски/земјоделски алат каде може да влезеш да разгледуваш, да читаш декларации на производи, има вебстрана, а може и да врши испорака до дома и тако то?

на пример FELCO 2
Вакви?

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје

има на алиекспрес но не ми се чека 2 месеци, па доколку има некаде локално би било супер
Арилјеметал?

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Да не некој има сретнато ваква дуплофан трака? У среде е како сунѓерасто. Ја не успеав да најдем, обични дуплофан траки ми излагаа. Нарачав од али ама дур стигне... не ми се даваше 300+ денари за пратка за стандард шипинг.
По можност да е што поширока.

3M-10mm-50mm-Super-Strong-Double-Faced-Adhesive-Tape-Foam-Double-Sided-Tape-Self-Adhesive-Pad.jpg

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Да не некој има сретнато ваква дуплофан трака? У среде е како сунѓерасто. Ја не успеав да најдем, обични дуплофан траки ми излагаа. Нарачав од али ама дур стигне... не ми се даваше 300+ денари за пратка за стандард шипинг.
По можност да е што поширока.

Погледнете го атачментот 125762
Јас имам од Џамбо земано.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно