Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,1%
  • Негативно

Гласови: 41 8,7%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    469

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.220
16.372
Шо е работа овде да видам ја?

giovanny-gitan-gadjo-chewing-gum.gif
Н....ни-ишто бе друже директоре еве ние си седиме... тука..., баш му кажував на @Oktar колку сте добри во Анхоч.... дека никогаш немало проблем никаков... дека сте у се најбољи.... дека имате најубави колешки... и све најдобро, мислам, шефе, извини ја не знаев дека си тука.

View: https://youtu.be/Y-bZsmBreC0?t=111

:ROFLMAO:

200w.gif
[

Последна промена:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.608
3.091
Н....ни-ишто бе друже директоре еве ние си седиме... тука..., баш му кажував на @Oktar колку сте добри во Анхоч.... дека никогаш немало проблем никаков... дека сте у се најбољи.... дека имате најубави колешки... и све најдобро, мислам, шефе, извини ја не знаев дека си тука.

View: https://youtu.be/Y-bZsmBreC0?t=111

:ROFLMAO:

200w.gif
[
Аиии, карамба-карамбита, свих ми јелена Дарквуда!

ciko3.gif

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.849
5.016
Писти Охту
тежок шит, замисли Мастерот нема меморија што пиша некој член да ги зачуваш сетинзите, друг или двајца беа се жалеа за проблеми со клик на G502, трет, му се лупеа копчињата на тастатура G915. Мене конкретно МХ-518 ми се излупи ко компир и на крај кабелот си направи прекин и отиде јабана. Не вреди за цената тој бренд, превише фуш има со оглед на тоа колку коштаат тие производи.
logitech, samsung, ништо не ти чини брат. би ти рекол да се држиш до нетак, медиаком и јсдхфгјс кинески фирми шо според тебе за 300 ден она шо топ фирма го прај, кдјхфгбвкјдхгфв фирмата го прај поубо. ќе побараш дилерски од членови шо имаат по фирми ама поради бајас не треба да бараш пошто али ќе ти ги обезбеди производите од жњ фирмите нели?

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.317
1.553
Skopje
Контрадикторни сте (повеќето).

Да го скрејпне некој форумов, се кладам дека минимум 200 пати има некој напишано за враќање на производ или пак за негово отварање.

Кога некој купува нешто, се буните зошто не ви го отварале да го видите/тестирате.
Кога ќе го купите, се вадите на некој закон на потрошувачи и враќате производи назад.

Ако не ви го прифатат, се буните.
Ако земете таков производ, се буните.

Нема нзс.

Нормално, и јас не сакам користен производ. Можеби треба да напоменат дека е таков па тоа е што е. И мене ми се десило али во Сетек.
Во ваков случај ако е напоеманато ондак зимаш и нема плачење, тоа е што е.

Ама со нас нема разбирачка, сите сме свои карактери и си правиме драми.

Затоа можеби треба да се донесе политика од сите: Во дуќан неколку примероци експонати, нека стојат со години какви се, такви се. Нема отварање на производи. Купуваш и тоа е тоа. Ако си го користел, нема враќање на средства.

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Well. Законот дозволува да се врати неупотребуван производ. И ете како се прави во „нормални земји“. Разопаковани продукти - eMAG.bg А не враќање на ситуацијата како пред усогласувањето со прописите од ЕУ за Заштита на правата на потрошувачите.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.220
16.372
Контрадикторни сте (повеќето).

Да го скрејпне некој форумов, се кладам дека минимум 200 пати има некој напишано за враќање на производ или пак за негово отварање.

Кога некој купува нешто, се буните зошто не ви го отварале да го видите/тестирате.
Кога ќе го купите, се вадите на некој закон на потрошувачи и враќате производи назад.

Ако не ви го прифатат, се буните.
Ако земете таков производ, се буните.

Нема нзс.

Нормално, и јас не сакам користен производ. Можеби треба да напоменат дека е таков па тоа е што е. И мене ми се десило али во Сетек.
Во ваков случај ако е напоеманато ондак зимаш и нема плачење, тоа е што е.

Ама со нас нема разбирачка, сите сме свои карактери и си правиме драми.

Затоа можеби треба да се донесе политика од сите: Во дуќан неколку примероци експонати, нека стојат со години какви се, такви се. Нема отварање на производи. Купуваш и тоа е тоа. Ако си го користел, нема враќање на средства.
Да, сето тоа е така. Your point is?

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Well. Законот дозволува да се врати неупотребуван производ. И ете како се прави во „нормални земји“. Разопаковани продукти - eMAG.bg А не враќање на ситуацијата како пред усогласувањето со прописите од ЕУ за Заштита на правата на потрошувачите.
Не биди наивен, ова се демо уреди купени со 50% пониска цена. Па сега ги продаваат како “распаковани“ :)

Е сега случајно ќе се најде и некој таков вистински производ, ама 90% од нив се демо уреди.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.865
4.110
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Нигде никаде е работава. Од една страна никој не сака одпакован производ а од друга пак ко ќе купуваат бараат да им се отвори производот. Најинтересни се тие што бараат неотпакован производ, го пробуваат и после земаат нов спакован :)))) Законов некако не штима

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.381
2.802
ја едино барам кога земам монитор да ми го упалат да видам дали има мртви пиксели. За да видиш каков е производот имаш јутуб, ривјуа итн.

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Не биди наивен, ова се демо уреди купени со 50% пониска цена. Па сега ги продаваат како “распаковани“ :)

Е сега случајно ќе се најде и некој таков вистински производ, ама 90% од нив се демо уреди.
Како бе така? Некој линк? Ваљда овие не лажат https://www.computeruniverse.net/en/o/outlet ? Читај кај „Top returned products from our Outlet Collection“
Мислењето е автоматски споено:

Нигде никаде е работава. Од една страна никој не сака одпакован производ а од друга пак ко ќе купуваат бараат да им се отвори производот. Најинтересни се тие што бараат неотпакован производ, го пробуваат и после земаат нов спакован :)))) Законов некако не штима
Штима. Natural person (физичко лице) си и ако останеш должен - те љуштат одма извршители. Кога некој вработен ќе згреши кај тоа монструозната измислица „правно лице“, good luck да лоцираш кај кого е одговорноста. Затоа сѐ повеќе има сѐ поголеми права на потрошувачите (физички лица)

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Како бе така? Некој линк? Ваљда овие не лажат https://www.computeruniverse.net/en/o/outlet ? Читај кај „Top returned products from our Outlet Collection“
Мислењето е автоматски споено:

Штима. Natural person (физичко лице) си и ако останеш должен - те љуштат одма извршители. Кога некој вработен ќе згреши кај тоа монструозната измислица „правно лице“, good luck да лоцираш кај кого е одговорноста. Затоа сѐ повеќе има сѐ поголеми права на потрошувачите (физички лица)
Значи тоа се демо уреди, ајде ете можеби кај овие има и дел такви "распакувани". Но немој да бидеш наивен, мислејќи дека купуваш само отпакуван уред.

Развиените земји имаат многу повеќе демо уреди за разлика од нас.

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Значи тоа се демо уреди, ајде ете можеби кај овие има и дел такви "распакувани". Но немој да бидеш наивен, мислејќи дека купуваш само отпакуван уред.

Развиените земји имаат многу повеќе демо уреди за разлика од нас.
Значи ти пратив уште еден линк и те замолив за линк. Фала ти што ми укажуваш на некои толку очебијни работи, мислам се просветлив е ете веќе нема да сум наивен. Додуша и претходно не бев, ама ете изгледа тебе ти личам зара ди Јин-Јанг иконата. Ваљда ради тоа.

Последна промена:

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Значи ти пратив уште еден линк и те замолив за линк. Фала ти што ми укажуваш на некои толку очебијни работи, мислам се просветлив е ете веќе нема да сум наивен. Додуша и претходно не бев, ама ете изгледа тебе ти личам зара ди Јин-Јанг иконата. Ваљда ради тоа.

Одличен PR момент од Амазон. Ама сега па да не мериме к*р со нив. Инаку не мислам јас ништо за тебе, само ти посочив каков тип производи се тоа. Не се вреѓај одма.

За да биде се спакувано фабрички, треба да се купува без да го видиш производот. Ама проблем е што нема како да видиш за што ќе дадеш пари, така да се додека не се реши тој проблем секогаш ќе постојат не пријатни ситуации како со @Astro

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.220
16.372
Апдејт од денес. Како што очекував од Анхоч и се надевав, прееска ми стигна порака дека маусот ми е стигнат во Влае. После работа пивнав две пива со колегите и појдов до Влае. Уште кога влегов девојчето ме виде, и додека дојдов до пултот двата мауси ги извади и рече порачав два за секој случај.
Е ова е веќе друго, фабрички спакувани двата, вели ако сакаш ќе ти го отворам. Прво реков нема потреба, се е јасно и транспарентно, ама ќе го отворам пред тебе, само да ми кажеш споредено со ова во каква состојба се другите два што во Средата беа отворени и не ми ги ни покажа. Го отворивме маусот, се разбира ни прашинка на него и велам како беа другите во споредба со овој? Кратко рече само, не прашувај не беа вакви.
Земав и еден Анкер USB-A to USB-C кабел, ми ги спакува дејчето, ги стави во најлонче, се заблагодарив на одличната соработка и што толку брзо стигна маусот и си кинисав домче. Успат од кит-го си земав уште едно лашко и еден хајнекен, си велам Петок е денес ќе плешам троа Battlefield 2042 со новиот глушец и си дојдов дома. Прва работа ги ремапирав копчињата со апликацијава, си ставив светол син glow на ледот во breathe патерн, го пишувам апдејтов, пивото е спремно и почињам Battlefield.
На крајот на денот задоволен сум што сум задоволен и што Анхоч иако по некој хикап повремено сепак се далеку од Сетек... барем во мојот случај.

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Одличен PR момент од Амазон. Ама сега па да не мериме к*р со нив. Инаку не мислам јас ништо за тебе, само ти посочив каков тип производи се тоа. Не се вреѓај одма.

За да биде се спакувано фабрички, треба да се купува без да го видиш производот. Ама проблем е што нема како да видиш за што ќе дадеш пари, така да се додека не се реши тој проблем секогаш ќе постојат не пријатни ситуации како со @Astro
Одличниот ПР момент има и најдолу објаснение за какви вратени производи МОЖЕ да станува збор. И пак - дај линк да видиме конкретно за eMAG.BG или eMAG.ro дека разопаковани значи демо. Сигурно твоето мислење го базираш на нешто, на пр. онлајн дискусија на форум од разочарани купувачи на разопаковани демо продукти.

Пред децении не можеше да се враќа роба. Се среди со соодветните прописи. Изгледа треба и пропис со кој што отворената роба ќе се класифицира и НЕМА да стои кај неотворената. А може и постои ама никој не пријавува подвали на ДПИ

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Одличниот ПР момент има и најдолу објаснение за какви вратени производи МОЖЕ да станува збор. И пак - дај линк да видиме конкретно за eMAG.BG или eMAG.ro дека разопаковани значи демо. Сигурно твоето мислење го базираш на нешто, на пр. онлајн дискусија на форум од разочарани купувачи на разопаковани демо продукти.

Пред децении не можеше да се враќа роба. Се среди со соодветните прописи. Изгледа треба и пропис со кој што отворената роба ќе се класифицира и НЕМА да стои кај неотворената. А може и постои ама никој не пријавува подвали на ДПИ
Моето мислење е од лично искуство, а не од форуми/статии и сл. Повеќето големи брендови издаваат демо уреди кои треба да бидат изложени, а после одреден период може да се пуштат во продажба.

Ваквите уреди се продаваат како OUTLET, а не со маркетинг финти дека производот бил само "распакован". Повели пример за такви производи. (Беа повеќе, но се продадоа) https://anhoch.com/products/search?search=Outlet+huawei

Е вакви производи нема во Нептун и Сетек. :unsure:

Инаку законот за заштита на потрошувачи не дозволува враќање на отворени или користени производи, ама за да нема плачење трговците излагаат во пресрет па ги враќаат/заменуваат овие производи по желба на потрошувачот. Збориме доколку производот е исправен, ако производот е фабрички неисправен тука нема дискусија, производот мора да биде заменет.

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Моето мислење е од лично искуство, а не од форуми/статии и сл. Повеќето големи брендови издаваат демо уреди кои треба да бидат изложени, а после одреден период може да се пуштат во продажба.

Ваквите уреди се продаваат како OUTLET, а не со маркетинг финти дека производот бил само "распакован". Повели пример за такви производи. (Беа повеќе, но се продадоа) https://anhoch.com/products/search?search=Outlet+huawei

Е вакви производи нема во Нептун и Сетек. :unsure:

Инаку законот за заштита на потрошувачи не дозволува враќање на отворени или користени производи, ама за да нема плачење трговците излагаат во пресрет па ги враќаат/заменуваат овие производи по желба на потрошувачот. Збориме доколку производот е исправен, ако производот е фабрички неисправен тука нема дискусија, производот мора да биде заменет.
Аха, значи рефернците се личните искуства. Сепак не видов ни кај Анхоч дека се сите демо производи со 50% попуст, ама нејсе…
Исто и личното толкување на ЗЗПП кој што не споменува (не)отворани туку неупотребувани производи. Значи може да е отворан, но не смее да е употребуван за да се замени.

И пак стојам на барањето распакуваните производи да бидат јасно изложени и обележани. А не со подвали (дури и лаптоп ми подвалија неотворан, а уствари инсталиран).

Еве тука ти ја посочив разликата која што мора да биде јасно обележана:

Inspecting and Grading
Make sure to inspect all your products thoroughly. When you resell your items, make sure you sell them advertised at the correct grade. Most of the items you sell will fit into the following categories:

New factory-sealed – These items are brand-new, still in their original boxes and are still sealed in their factory plastic wrapping. This merchandise has never been opened and is in pristine condition.
New open-box – This merchandise is new, and in perfect condition, but the packaging has been opened.
Refurbished – Refurbished items have been inspected, repaired if necessary, and accessorized and repackaged.
Used – These items are functional, but have visible signs of wear and tear including scratches and/or dents.
Finally, remember to never include an original manufacturer’s warranty in the products you resell. The warranties will not be valid, so make sure to check if cards are included with the products you plan to sell, and discard them.

Buying Amazon returns pallets from Direct Liquidation is a great way to purchase merchandise at prices below typical wholesale values, setting yourself up for a chance to maximize your profit on resale. Just make sure you do your research right, find the right market and the right products to resell, and buying Amazon return pallets through Direct Liquidation will help you be on your way to success

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.865
4.110
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

thrw

lurker
3 декември 2021
711
582
Македонија
Нови конфигурации ќе прават со новите графички карти да ги продаваат по 250000 денари? Со среќа нека им е!

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно