Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.670
1.833

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.118
2.343
Јер он не е рандом твитерџија а ти не си рандом форумџија така? Вие знаете повеќе пошто повеќе го глеате МКХБД или што? Еве и ја иам дома мерна опрема и мерам пуњачи и батерии и сѐ, па ти не ме веруваш :)
Зошто го исхејта МКБХД вака, во видеото што го ставив баш објасни дека има различни начини да се постигнат големи брзини на полнење, пример ова ти што го зборуваш со 2 посебни батерии итн.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.858
6.441
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Зошто го исхејта МКБХД вака, во видеото што го ставив баш објасни дека има различни начини да се постигнат големи брзини на полнење, пример ова ти што го зборуваш со 2 посебни батерии итн.
Не го исхејтав :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.378
2.799
МКБДХ прави добри видеа од визуелна перспектива, но некако кога го гледам ко да ми фали есенс. Не знам како да го опишам тоа, али просек е типчето. Повеќе целта му е да ги изрекламира Тесла и други фирми снимајќи ги нивните икони на уредите кои ги користи него нешо стварно шо има смисла.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.858
6.441
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
чудно ова за една етичка компанија која не воведува брзо полнење токму заради батериите.
Да е прва серија, од S3 навака си имаат цело време. Пред 7 години беше забрането да леташ од аеродромот во Лвив ако имаш самсунг галакси ноут телефон :))))

Ama znaesh, xiaomi ne se sekira za svoite korisnici.

----

Уствари, нека не редат квикчарџ ич!

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
чудно ова за една етичка компанија која не воведува брзо полнење токму заради батериите.

Има луѓе што седат таму и прават калкулации, дали ако батерија ти деградира побрзо базирано на реноме и други маркетинг аспекти, а ти нудиш брзо полнење тоа е подобро од споро за тебе како бренд.

Кога се направила статистиката, одлучиле да идат на поспоро полнење, дури и ако Samsung & Apple не ги боли курац за тебе, ги боли за реномето и затоа е така како што е сега за сега. За разлика од нив, брендови кои се со помало реноме мора да идат на хардкор маркетинг за да се носат со популарноста и реномето на Apple & Samsung, тоа етика беше кажано во друг поширок контекст, на тоа се сведуваат работите.

TLDR, споро полнење и 10x подобар софтвер, било кој ден од годината без око да ми трепне.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.378
2.799
Има луѓе што седат таму и прават калкулации, дали ако батерија ти деградира побрзо базирано на реноме и други маркетинг аспекти, а ти нудиш брзо полнење тоа е подобро од споро за тебе како бренд.

Кога се направила статистиката, одлучиле да идат на поспоро полнење, дури и ако Samsung & Apple не ги боли курац за тебе, ги боли за реномето и затоа е така како што е сега за сега. За разлика од нив, брендови кои се со помало реноме мора да идат на хардкор маркетинг за да се носат со популарноста и реномето на Apple & Samsung, тоа етика беше кажано во друг поширок контекст, на тоа се сведуваат работите.

TLDR, споро полнење и 10x подобар софтвер, било кој ден од годината без око да ми трепне.

не го погледна видеото? Во него имаш све шо треба. На дечкото неколку телефони му се подуле онака од стоење. И сите самсунг биле. Да не зборам дека не е само он. Башка што не направиле ништо друго освен што му ги собрале телефоните да не снима видео на темата околу самсунг и неговите батерии.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
не го погледна видеото? Во него имаш све шо треба. На дечкото неколку телефони му се подуле онака од стоење. И сите самсунг биле. Да не зборам дека не е само он. Башка што не направиле ништо друго освен што му ги собрале телефоните да не снима видео на темата околу самсунг и неговите батерии.

Ирелевантно и неповрзано со претходните дискусии.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Ова е веќе next level проблем. До сега јас не сум се сретнал со проблемов, имам 2ца колеги сеуште користат S7 Edge и не им се сменети батериите откако се купени.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.317
1.553
Skopje
Според нивниве теории, до сега ќе имаше барем 10,000 луѓе у светов со истиов пријавен проблем.

Ова се сериозни изјави за кој треба детално да се истражи зошто е тоа така, а не некои изолирани случаи со глуп изговор дека батериите се надувале ради последниот топлотен бран во УК o_O А до него исто така нагласено како тоа ни еден друг бренд немал таков проблем :D

А да не се лажеме, не е дека телефониве не се користат. Само кај нас имаш 100тина (ако не и повеќе) огласи за вакви телефони од тоа време...

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Дефинитивно се работи за случај кога телефонот може да ти нанесе фатални последици, контролата на квалитет е уште полоша од пред ковид деновите.

Фан или не фан да ти е страв да чуваш телефон дома е сериозна работа. Самсунг брендот веќе долго време е испосран исто и ејпл (не со батерии со други ствари), само поради присуство на сите пазари на глобално ниво и луѓе што не истражуваат пред да купат.

Хуавеи, Гугл, Шаоми и другиве патат од други проблеми, ама квалитет не е едно од тие.

Да не забегувам многу, на никој не препорачувам Самсунг телефон.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Дефинитивно се работи за случај кога телефонот може да ти нанесе фатални последици, контролата на квалитет е уште полоша од пред ковид деновите.

Фан или не фан да ти е страв да чуваш телефон дома е сериозна работа. Самсунг брендот веќе долго време е испосран исто и ејпл (не со батерии со други ствари), само поради присуство на сите пазари на глобално ниво и луѓе што не истражуваат пред да купат.

Хуавеи, Гугл, Шаоми и другиве патат од други проблеми, ама квалитет не е едно од тие.

Да не забегувам многу, на никој не препорачувам Самсунг телефон.
Apple пателе од квалитет :ROFLMAO:. Мислев дека веќе ништо не може да ме изненади на форумов, ама ме изненадува од ден на ден.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Преминав во Samsung таборот

Зедов A52s

@psyside
Не, не е ова хакнат профил од Flegma :)

Со среќа да се служи, дури и со своите потенцијални мани сеуште најдобар избор во ценовниот ранк.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Моментално ја тестирам филозофијата од Самсунг со инсталирање на се и сешто (во границите на разумот), со сликање и со снимање на неразумно долги видеа (for science) итн.
(после ова ќе следи задолжителен reset)

Моментално најголем давеж ми е fingerprint сензорот кој е hit&miss. Има и многу работи кои ми се допаѓаат. Покрај флуидноста на приказот на 120 херци најмногу ќеиф ми прави double tap to sleep & wake опција која ја имаше на Xperia Z3 па подоцна ја укинаа.

Засега сум задоволен. Иако има и некои прилично ретардирани работи ама се живее и со нив.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Моментално ја тестирам филозофијата од Самсунг со инсталирање на се и сешто (во границите на разумот), со сликање и со снимање на неразумно долги видеа (for science) итн.
(после ова ќе следи задолжителен reset)

Моментално најголем давеж ми е fingerprint сензорот кој е hit&miss. Има и многу работи кои ми се допаѓаат. Покрај флуидноста на приказот на 120 херци најмногу ќеиф ми прави double tap to sleep & wake опција која ја имаше на Xperia Z3 па подоцна ја укинаа.

Засега сум задоволен. Иако има и некои прилично ретардирани работи ама се живее и со нив.

Bixby routines + Goodlock, све во deep sleep што не користиш, и сите нотификации од батерија сетнизите на апликации што ретко користиш гаси.

Double tap = LG, после Sony и сите други.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Преминав во Samsung таборот

Зедов A52s

@psyside
Не, не е ова хакнат профил од Flegma :)

Од каде и колку? Дека го бара еден пријател истиот модел...

Честитки инаку, супер избор во тој ранг.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Bixby routines + Goodlock, све во deep sleep што не користиш, и сите нотификации од батерија сетнизите на апликации што ретко користиш гаси.

Double tap = LG, после Sony и сите други.
Велит "Goodlock is not available in your region"

Е сега, имало Nice Lock ама не ми е јасна поентата затоа што во телефонов гледам опции за да ставам во Deep sleep

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно