Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

XboX Series X

DrZeus

read-only
15 ноември 2020
11
5
Пред некој ден за тест зедов код за "The Witcher 3: Wild Hunt GOTY" за регион Аргентина од Eneba, со ВПН се врзав на Аргентина и пробав да го активирам на redeem.microsoft.com али не ја бива работата:
Screenshot_4.png
На мајкрософт акаунтот регион е Аргентина.
Цената од 2-3$ од старт изгледаше too good to be true па веројатно така и е.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Пред некој ден за тест зедов код за "The Witcher 3: Wild Hunt GOTY" за регион Аргентина од Eneba, со ВПН се врзав на Аргентина и пробав да го активирам на redeem.microsoft.com али не ја бива работата:
Погледнете го атачментот 109461
На мајкрософт акаунтот регион е Аргентина.
Цената од 2-3$ од старт изгледаше too good to be true па веројатно така и е.

Треба да го смениш регионот на виндовсот пошто гледам од компјутер пробуваш.

1643819118453.png

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
Треба само да го смени регионот на конзолата и да го внесе кодот и ќе пројде.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Треба само да го смени регионот на конзолата и да го внесе кодот и ќе пројде.

Вака работи и cloud gaming CloudX регион Германија + ВПН германија. ~50ms

@DrZeus во твојот случај треба Аргентина нормално, не Германија. Активирај и врати го регионот назад слободно.

DrZeus

read-only
15 ноември 2020
11
5
Само уште 10 прашања:
ВПН на конзола? Само за XCloud треба впн или и за активација на кодови?
За конзолата како да немаше клиенти на стор кога гледав. Освен network-wide впн или (ако воопшто функционира) хотспот од андроид со активен впн па конзолата на wifi да се врзи.
50ms со активен ВПН е кон германските сервери? Пред да земам конзола имав Geforce Now претплата и ок беше со 35-40ms во подобри моменти али без ВПН.

За ВПН која е добра опција? Зедов Норд од кај русите за бадијала али колку пари толку музика - секоја недела акаунтот го банираја и само ми пуштаја нови.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Вака работи и cloud gaming CloudX регион Германија + ВПН германија. ~50ms

@DrZeus во твојот случај треба Аргентина нормално, не Германија. Активирај и врати го регионот назад слободно.
Колку што знам уште е само Амстердам.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
За xCloud кога сакам да играм на лаптоп закачувам впн за да се конектирам и после го гасам, не ме дисконектира а пошто не сум преку впн нема лаг и кочење. За на конзола не сум пробал лично од друго место освен флорида за клучеви и пазарење така да неможам да кажам, битно цените се во долари и нема данок и на некој месец добивам 1 или 3 месеци game pass за долар. Од компјутер неможам да пазарам со истиот акаунт но не ми ни треба.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
За xCloud кога сакам да играм на лаптоп закачувам впн за да се конектирам и после го гасам, не ме дисконектира а пошто не сум преку впн нема лаг и кочење. За на конзола не сум пробал лично од друго место освен флорида за клучеви и пазарење така да неможам да кажам, битно цените се во долари и нема данок и на некој месец добивам 1 или 3 месеци game pass за долар. Од компјутер неможам да пазарам со истиот акаунт но не ми ни треба.
Да, VPN само иницијално за да те "пушти".

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Ќе пробам ама со surfshark стално ми вика Амстердам. Не е лоша конекцијата ич.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Незнам што е тоа сурфшарк, претпоставувам некој впн, со OVPN конекција кон Франкфурт имам ~30-40ms латенција, подобро од ова мислам дека нема. GFN има до 20ms ама имаат сервери југоисточна европа.

Еве ти ги сите земји кај што има Xcloud

1643836427743.png

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Незнам што е тоа сурфшарк, претпоставувам некој впн, со OVPN конекција кон Франкфурт имам ~30-40ms латенција, подобро од ова мислам дека нема. GFN има до 20ms ама имаат сервери југоисточна европа.

Еве ти ги сите земји кај што има Xcloud

Погледнете го атачментот 109486
Како ја мереше? Има xcloud ама серверот пак е у Амстердам за цела Европа. Мислам дека сега и Лондон има. За Франкфурт не сум чул.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Како ја мереше? Има xcloud ама серверот пак е у Амстердам за цела Европа. Мислам дека сега и Лондон има. За Франкфурт не сум чул.

Од рутер директно. Пакетите дефинитивно стигаат од франкфурт.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Погледнете го атачментот 109501
Ова е ip-то преку surfshark а ова е рутингот подоле.
Погледнете го атачментот 109502
Амстердам via франкфурт.

Хм, ќе направам тестови кога ќе имам време. Сестрами живее во Франкфурт имам оставено кај нејзе мој сервер затоа и го користам. Кога мерев латенции така ми искачаше најдобро.

Како и да е, идат со прошираување на серверите како што ќе искача од бета. Не би ме чудело за south slavic да закачат некаде во Словачка/Унгарија/Романија сервери. Идеално Бугарија.

Инаку ако сакаш имаш Xbox Dev./Beta апликација во нејзе мислам дека има и network stats да покажува. Да го најдам линкот ќе постирам.

Edit еве го

1. Microsoft Store - Generation Project (v1.2.3) [by @rgadguard & mkuba50]
2. Copy/paste во полето
Код:
 https://www.microsoft.com/p/xbox-game-streaming-test-app/9nzbpvpnldgm?activatetab=pivot:overviewtab&rtc=1
3. Една од овие е, незнам точно која.

1643880512206.png

Последна промена:

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Хм, ќе направам тестови кога ќе имам време. Сестрами живее во Франкфурт имам оставено кај нејзе мој сервер затоа и го користам. Кога мерев латенции така ми искачаше најдобро.

Како и да е, идат со прошираување на серверите како што ќе искача од бета. Не би ме чудело за south slavic да закачат некаде во Словачка/Унгарија/Романија сервери. Идеално Бугарија.

Инаку ако сакаш имаш Xbox Dev./Beta апликација во нејзе мислам дека има и network stats да покажува. Да го најдам линкот ќе постирам.
Мене ми е ок искуството секако, играм Forza и Halo ептен, не сум за греота. Едино нешто што ми смета е bandwidth-от, ќе појачаат ваљда. Иначе си го погодил Frankfurt, пошто сме повржани преку Телеком, Франкфурт од европските центри ни е најблизок по hops и толку е негде со нив, 30 ms latency.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Edit еве го

1. Microsoft Store - Generation Project (v1.2.3) [by @rgadguard & mkuba50]
2. Copy/paste во полето
Код:
 https://www.microsoft.com/p/xbox-game-streaming-test-app/9nzbpvpnldgm?activatetab=pivot:overviewtab&rtc=1
3. Една од овие е, незнам точно која.

Погледнете го атачментот 109507
Тоа вадев кога немаше клиент на PC. Не е зор сега. :) Секако ме повржува до најблискиот сервер кога ќе исклучам VPN. И со US да идам VPN пак на Амстердам ме тера.

dudebrah

hello world
22 април 2016
77
81
dudebrah's setup  
Processor & Cooler
i5-11400
Motherboard
ASUS TUF B560M-PLUS
Storage
4TB
PSU
P1000GM
RAM
64GB DDR4
Video card
3090
Case
H5 Flow
Mouse
Mx Master 3
Keyboard
Ducky One 3
Audio
Bose Companion 2
Monitor
Xiaomi G34WQi
OS
Windows 11
За тие што имат гејм пас со турски регион моментално може да се купваат игри од стор-от.

Thunderous_One

hello world
22 декември 2020
55
67
Струмица
Јас имав Турски гејмпас и си тераше супер од кога ја купив конзолата... појдов за Грција и си го земав Series S со мене, бидејки баш е травел френдли. И ме зафркна, неможев да го продолжам веке. Морав да се упатам на plati.ru да земам од тие лудите понуди. Кажувам онака, да си знаете ако одете некаде во европа.
@dudebrah Како тоа така? Баш сега?

dudebrah

hello world
22 април 2016
77
81
dudebrah's setup  
Processor & Cooler
i5-11400
Motherboard
ASUS TUF B560M-PLUS
Storage
4TB
PSU
P1000GM
RAM
64GB DDR4
Video card
3090
Case
H5 Flow
Mouse
Mx Master 3
Keyboard
Ducky One 3
Audio
Bose Companion 2
Monitor
Xiaomi G34WQi
OS
Windows 11
@dudebrah Како тоа така? Баш сега?
Некогаш на рандом време можи да купиш со македонска картичка, иначе вади некој ерор за регионот. Пред околу 2 недели можеше и тогаш купив 2 игри, само сакав уште нешто ама почна да излегва еророт за регион, и пробував секој ден и еве вчера ми дозволи да купам.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно