ARMac
senior
Да си жив и здрав уште сто години!
Пред нова година зедов 3 години gamepass и се шинав од играње од тогаш.
Фала батка И ти да си жив и здрав
Да си жив и здрав уште сто години!
Пред нова година зедов 3 години gamepass и се шинав од играње од тогаш.
Пред некој ден за тест зедов код за "The Witcher 3: Wild Hunt GOTY" за регион Аргентина од Eneba, со ВПН се врзав на Аргентина и пробав да го активирам на redeem.microsoft.com али не ја бива работата:
Погледнете го атачментот 109461
На мајкрософт акаунтот регион е Аргентина.
Цената од 2-3$ од старт изгледаше too good to be true па веројатно така и е.
Колку што знам уште е само Амстердам.Вака работи и cloud gaming CloudX регион Германија + ВПН германија. ~50ms
@DrZeus во твојот случај треба Аргентина нормално, не Германија. Активирај и врати го регионот назад слободно.
Да, VPN само иницијално за да те "пушти".За xCloud кога сакам да играм на лаптоп закачувам впн за да се конектирам и после го гасам, не ме дисконектира а пошто не сум преку впн нема лаг и кочење. За на конзола не сум пробал лично од друго место освен флорида за клучеви и пазарење така да неможам да кажам, битно цените се во долари и нема данок и на некој месец добивам 1 или 3 месеци game pass за долар. Од компјутер неможам да пазарам со истиот акаунт но не ми ни треба.
Колку што знам уште е само Амстердам.
Како ја мереше? Има xcloud ама серверот пак е у Амстердам за цела Европа. Мислам дека сега и Лондон има. За Франкфурт не сум чул.Незнам што е тоа сурфшарк, претпоставувам некој впн, со OVPN конекција кон Франкфурт имам ~30-40ms латенција, подобро од ова мислам дека нема. GFN има до 20ms ама имаат сервери југоисточна европа.
Еве ти ги сите земји кај што има Xcloud
Погледнете го атачментот 109486
Како ја мереше? Има xcloud ама серверот пак е у Амстердам за цела Европа. Мислам дека сега и Лондон има. За Франкфурт не сум чул.
Погледнете го атачментот 109501
Ова е ip-то преку surfshark а ова е рутингот подоле.
Погледнете го атачментот 109502
Амстердам via франкфурт.
https://www.microsoft.com/p/xbox-game-streaming-test-app/9nzbpvpnldgm?activatetab=pivot:overviewtab&rtc=1
Мене ми е ок искуството секако, играм Forza и Halo ептен, не сум за греота. Едино нешто што ми смета е bandwidth-от, ќе појачаат ваљда. Иначе си го погодил Frankfurt, пошто сме повржани преку Телеком, Франкфурт од европските центри ни е најблизок по hops и толку е негде со нив, 30 ms latency.Хм, ќе направам тестови кога ќе имам време. Сестрами живее во Франкфурт имам оставено кај нејзе мој сервер затоа и го користам. Кога мерев латенции така ми искачаше најдобро.
Како и да е, идат со прошираување на серверите како што ќе искача од бета. Не би ме чудело за south slavic да закачат некаде во Словачка/Унгарија/Романија сервери. Идеално Бугарија.
Инаку ако сакаш имаш Xbox Dev./Beta апликација во нејзе мислам дека има и network stats да покажува. Да го најдам линкот ќе постирам.
Ова беше причината, фала!Треба да го смениш регионот на виндовсот пошто гледам од компјутер пробуваш.
Тоа вадев кога немаше клиент на PC. Не е зор сега.Edit еве го
1. Microsoft Store - Generation Project (v1.2.3) [by @rgadguard & mkuba50]
2. Copy/paste во полето3. Една од овие е, незнам точно која.Код:https://www.microsoft.com/p/xbox-game-streaming-test-app/9nzbpvpnldgm?activatetab=pivot:overviewtab&rtc=1
Погледнете го атачментот 109507
Некогаш на рандом време можи да купиш со македонска картичка, иначе вади некој ерор за регионот. Пред околу 2 недели можеше и тогаш купив 2 игри, само сакав уште нешто ама почна да излегва еророт за регион, и пробував секој ден и еве вчера ми дозволи да купам.@dudebrah Како тоа така? Баш сега?
Со здравје да се користиСтигна ексо од жирафа, таман сум сега![]()
HDD 3,5" 4TB WD PURPLE IntelliPower 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD44PURZ
10.970,00 ден
HEADPHONES LOGITECH ZONE 305 MIDNIGHT BLACK Wireless + bluetooth, w/microphone 981-001458
5.790,00 ден
HDD 3,5" 8TB WD RED PRO NAS 7200RPM 256MB 24x7 SATAIII WD8005FFBX
20.200,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
MICROPHONE FIFINE A9 RGB Polar Patterns, w/ARM, USB Type-C, 2.0m cable, Black, A9
5.500,00 ден
STEAM IRON EXTRALINK GARMENT 280ML
2.170,00 ден