Drugar jas ni igram ni nisto ..ali sepak sekogas sum okolu 500gb,problemot e sto toa jasno vidlivo nee napisano ..primer na optik paketite pisuva 1TB,brzina po dogovorot posle 1 tb 2/2mbps.,ako ti odgovara ok...potpisuvas...ovde e kako prevara...NEogranicen potocno ogranicen vo brzina....Па еве јас на пример само еднаш надминав 750GB и тоа за една недела, ама тогаш играв WoW секој ден преку стриминг сервисот на Nvidia GeForce NOW во full HD. Цица нет упм. А инаку во нормални услови сигурен сум дека не стигам ни до 200GB трансфер. Затоа и тие лимити им се ставени толку колку што се.
Samo sto napisav za toa na Optika e 1TB,posle toa 2/2mbps...ali toa se cita/gleda i toa e ok.ako odgovara potpisuvas ...Денес најдов летоци по бандери за оптика од а1 се јавив на една агентка и сега чекам дали може да дадат 1 тера лимит како на тхоме за 100/100 пакет. Ќе пишам ако дозволат за да може да се преговара![]()
Drugar jas ni igram ni nisto ..ali sepak sekogas sum okolu 500gb,problemot e sto toa jasno vidlivo nee napisano ..primer na optik paketite pisuva 1TB,brzina po dogovorot posle 1 tb 2/2mbps.,ako ti odgovara ok...potpisuvas...ovde e kako prevara...NEogranicen potocno ogranicen vo brzina....
Moze li nekoj da spodeli kolku GB trosi otprilika mesecno so normalno koristenje, bez strimanje i slicno?
Znaci zboram za ete filmovi na popcorn i slicno, torrent, surfanje, youtube, igri....
каде има ?????Па не е напишано затоа што ретко кој надминува лимит. Еве јас да не читав по форумиве немаше ни да знам дека го успоруваат. А во договорот и во фуснота на сајтот е напишано под називот "Политика на фер користење" и со тоа правно се заштитени.
Poveli *
Sakas da kazes deka posle 500gb ne cestat A1? bidejki vednas neja spustaat brzinata 5/1mbps ? pa toa go pravat postepeno 500+250gb i uste ednas +250 do 1Tb pa ja spustaat onaa brzina kako krajna brzina so uslovite za fer koristejne... 5/1mbps.
Ako gledas taka na rabotite, iako sme vo nefer pozicija..sepak posle 500gb ne sme na minimalnata brzina spored opstite uslovi 5/1mbps,!
"Политика на фер користење" и со тоа правно се заштитени.
Што пакет имаш?Еве пред 7денба кога им пишав по денови да ми пратат уплоадот таму од 9гб дневно тоа не е могуче толку да напраам со смрдлив одвај некогаж тера и 1мбпс друго исто и денот 13.05 само 500мб сум проверил не сум бил тој ден на работа и тоа е невозможно да сум побеал толку малку, лаички кажано крадат по мене.
Погледнете го атачментот 88196
Што пакет имаш?
Политика на фер користење се однесува на брзината (многу корисници во исто време на иста мрежа) а не на количината на податоци пренесени преку мрежа
Во право си, нема нигде, го тргнале тоа, до пред некое време стоеше и на сајтот на VIP/А1 и на сајтот на Телеком, сега целосно ги тргнале фуснотите. Ова е направено неодамна.каде има ?????
Политика на фер користење се однесува на брзината (многу корисници во исто време на иста мрежа) а не на количината на податоци пренесени преку мрежа
Зависи какви филмови гледаш, мислам во која резолуција, на каков екран и слично, еве јас кога гледам некоја бош серија гледам на тие 300-400МБ што се но понекогаш и со ФуллХД каде што знае да отиде и преку 3-4ГБ, исто е и за ЈуТуб на ПЦ оди на 1440п, но ете на еден стар лаптоп, со стар процесор негледливо е со преку 480п, секако на тел нема да гледаш 4К нели, иако можеш, па така ќе си правиш компромиси и ќе ти стигне, мене поголем проблем ми е да најдам слободен простор на ССДто, отколку потрошениот интернет.Moze li nekoj da spodeli kolku GB trosi otprilika mesecno so normalno koristenje, bez strimanje i slicno?
Znaci zboram za ete filmovi na popcorn i slicno, torrent, surfanje, youtube, igri....
Зависи какви филмови гледаш, мислам во која резолуција, на каков екран и слично, еве јас кога гледам некоја бош серија гледам на тие 300-400МБ што се но понекогаш и со ФуллХД каде што знае да отиде и преку 3-4ГБ, исто е и за ЈуТуб на ПЦ оди на 1440п, но ете на еден стар лаптоп, со стар процесор негледливо е со преку 480п, секако на тел нема да гледаш 4К нели, иако можеш, па така ќе си правиш компромиси и ќе ти стигне, мене поголем проблем ми е да најдам слободен простор на ССДто, отколку потрошениот интернет.
Кај мене у 1 месец на 2 такви вип комбо бокс модеми коишто се по 100гб на секој ги трошам за 20 дена. за останатите 10 дена морам да надополнувам нетот на едниот за плус 50гб.Toj paket sto sakam da go zemam ima samo 150gb![]()
и јас имам истото 100ка со декларирани 5 upload100/5 ама 5 уплоад никогаш сум немал
Кај мене у 1 месец на 2 такви вип комбо бокс модеми коишто се по 100гб на секој ги трошам за 20 дена. за останатите 10 дена морам да надополнувам нетот на едниот за плус 50гб.
И тоа само со youtube, fb, сурфање на нет и гледање по 5-7 филмови месечно.
Posle tie 150GB, brzina se spusta na 2/1mbps,nee ograniceno soobrajkaj no so 240kbps,kolku moze da se spusta...Па еве гледам сега има некоја промоција 50ГБ плус на тој бокс, значи тотал 150ГБ ваљда ќе е ок
А што кога ќе го надминеш?
Скроз снемува или има барем нешто на шкрги да врти некој риг?
A1 Combo Box 2
100GB
национален интернет
20/1Mbps
ПРОМОТИВНО
Ноќно неограничено сурфање
+ 50GB интернет
0.9 ден./мин
кон сите фиксни мрежи
И јас скоро гледав за во „викендица“, се' тапа аплоуд од 1 мегабите што не го прифаќам.Немора оптика да биде, само да биде со поголем upload. Туку сега коа разгледав, со А1, Телеком, Неотел, и Телекбакел нема опција за ефтин пакет и добар upload.
И јас скоро гледав за во „викендица“, се' тапа аплоуд од 1 мегабите што не го прифаќам.
Среќа Телекабел имаше техничка поддршка за оптика, па ставив оптик 20/20 за 600 денари што мислам дека е побољи од 30/1 за 500. Слики и видеа цела вечност ќе се закачуваат за бекап.
Јас сум со викендица на е.Козјак, интернет во кофа ќе си носам од домаАбе полесно е кога имаш викендица во Карпош па да има пристап до оптика... :|
Викендица на 2 километри од плоштадАбе полесно е кога имаш викендица во Карпош па да има пристап до оптика... :|
КАде бе со 70% скратена брзина овој проток на потрошеност, овие дефинитивно и локално го брои не се нормални, ке си лаам тука кога немам друг избор и еб.м копитата, па и уплоадод леле леле ужас, значи торенти не користам.
Погледнете го атачментот 88215
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5682-10
260,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00194A
1.590,00 ден