alkibijad01
hello world
- 8 октомври 2016
- 365
- 403
BOSCH SMS41D08EUВе молам за препорака за машина за садови? Стандардна големина.
Фала.
Ако ја имаат на лагер.
Sent from my Redmi
BOSCH SMS41D08EUВе молам за препорака за машина за садови? Стандардна големина.
Фала.
Дечки!
Искуства со машини за сушење?
Контам дека оние со А++ ознака се штедливи пошто во суштина се, на некој начин, клими односно имаат компресор па затоа трошат помалку.
Од друга страна оние со B класа трошат дупло струја, (наводно) дупло побрзо сушат и се дупло поевтини.
Прашањето ми е дали има економска оправданост да земеш, да речеме, Candy (или whatever) од 36.000 или обично Beko за 16.000?
Пријател сум со еден овластен сервисер и тој ми велит "гони ги оние штедливите, праат скапи дефекти надвор од гарантен рок. Земи си обична сензорска"
Некој да се произнесе? @Astro ? @Oktar
Вие вака домаќинчина деца ми делување, имате некој ум да ми дадете?
Дечки!
Контам дека оние со А++ ознака се штедливи пошто во суштина се, на некој начин, клими односно имаат компресор па затоа трошат помалку.
Од друга страна оние со B класа трошат дупло струја, (наводно) дупло побрзо сушат и се дупло поевтини.
Прашањето ми е дали има економска оправданост да земеш, да речеме, Candy (или whatever) од 36.000 или обично Beko за 16.000?
Пријател сум со еден овластен сервисер и тој ми велит "гони ги оние штедливите, праат скапи дефекти надвор од гарантен рок. Земи си обична сензорска"
I can feel your pain. Иста ситуација.мали деца, будала жена итн итн, периме и сушиме ко луди
Сега ми кладе шубе. Ќе го имам ова во предвидРаботат на многу помали температури без усвитени грејачи и шансите за пожар се многу многу помали од овие другите.
Моите гаќи се на втор ред. Напред ставаме чаршавионаква кај што ги пружаш алиштата, порано пружавме на тераса на жица
I can feel your pain. Иста ситуација.
Сега ми кладе шубе. Ќе го имам ова во предвид
Моите гаќи се на втор ред. Напред ставаме чаршави![]()
Не се исплати разликата во цената, во однос на заштедата на струја. Околу 2-3 киловати струја троши еден циклус на сушење и тоа на „најскапата“ програма. Гледај да има тајмер, за да ја подесиш да суши на евтина тарифа. Така едно сушење ќе те чини најмногу 10 денари. Секој ден да ја пушташ, што е многу, е трошок од 300 денари месечно. Со овие со топлотна пумпа ќе те кошта колку, 100-200?. Разликата од 20000 во цена ќе ја извадиш за најмалку 100 месеци, и тоа под услов и летно време да ја користиш. Во пракса речиси никогаш нема да ја достигнеш.Дечки!
не е проблемот со грејачот. Алиштата испуштаат линт, што е сув, барут. Тоа, плус усвитен грејач, не е баш нај комбинација.Што се однесува до алишта кои сакаат сушење на пониска температура, машините имаат разни програми, за разни видови облека. Исто како и за перење. Ќе си гледаш етикети и соодветено ќе ги сортираш. Обично тие што заедно се перат, на иста програма заедно и се сушат.
не е проблемот со грејачот. Алиштата испуштаат линт, што е сув, барут. Тоа, плус усвитен грејач, не е баш нај комбинација.
Ме купи. Идам да земам.И за крај, не е никаков луксуз, благодет е. Алиштата и се останато исушено во машина за сушење се неспоредливи со било кој друг начин на сушење. Од мекост, мирис па се до мазност, а тоа се одразува и на пеглањето. Многу полесно и помалку се пеглаат во однос на останатите. Некои излегуваат речиси испеглани.
pros:
- зимно време алиштата не смрдат на ќумур/иверка и не се досушуваат внатре (значи немаш додатно влага во соба)
- суви за 2 до 3 часа (зависи од количина)
- средна потрошувачка е ~500w за 1 сушење (програм за памук/мешано)
cons:
- после секое сушење треба чистење на филтерот
- алиштата се оштетуваат
јас сум презадоволен од
Сушара SAMSUNG DV70M5020QW, кондензациска, 7kg, Diamond drum, А++
Екстра n00b прашање:
Може ли да стои во затворен простор? Во плакар на пример?
и еднаш месечно треба чистење на изменувачот
Затоа има филтер за влакненцата да се собират на него.
Екстра n00b прашање:
Истата ја имам и јас. Отлична.pros:
- зимно време алиштата не смрдат на ќумур/иверка и не се досушуваат внатре (значи немаш додатно влага во соба)
- суви за 2 до 3 часа (зависи од количина)
- средна потрошувачка е ~500w за 1 сушење (програм за памук/мешано)
cons:
- после секое сушење треба чистење на филтерот
- алиштата се оштетуваат
јас сум презадоволен од
Сушара SAMSUNG DV70M5020QW, кондензациска, 7kg, Diamond drum, А++
Екстра n00b прашање:
https://www.nfpa.org/-/media/Files/...-reports/Building-and-life-safety/osHomes.pdf ако ти се чита статистики10 Most Common Causes of House Fires in Canada
Првиот резултат на гугал, ама никаде не ги споменува сушарите... дај тоа статистиката од каде е, ме заинтегрира...
Може. Евентуално ќе треба да го оставиш отворен додека работи, да има простор за циркулација на воздухот. Се зависи од големината и местоположбата.Може ли да стои во затворен простор? Во плакар на пример?
Баш нешто и не се спомнуваат сушари.
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден