JensenInterceptor
lurker
JensenInterceptor's setup
- Processor & Cooler
- i5-7500 Kabylake
- Motherboard
- Asus Prime b250m plus
- Storage
- 1TB HDD Western Digital
- PSU
- Cooler Master 500 Watt
- RAM
- 16 GB, DDR 4, 2133 MHz, Non-ECC, DIMM, CL15
- Video card
- GeForce GTX 1050 2B
- Case
- Cooler Master Elite 343
- OS
- Dual boot: Ubuntu 16.04, Windows 10
Имам домашна работа. Треба да искодирам Ардуино чип така што ќе чита кодови од каква таква тастатура која во замислен свет стои пред влезна врата од фирмата каде работиш.
Прво идејата беше со уред со магнетна картичка, но излеа може и со Ардуино чип со тастатура.
Врска неам од кодирање Ардуино и затоа туторијал добро ќе дојде.
Ми требаат 10 шифри што јас си ги бележам вака:
1-почеток со работа
2-завршување со работа, после работно време
3-почеток на пауза
4-крај на пауза
5-службен излез
6-службен влез
7-излез на цигара
8-влез од пауза за цигара
9-болнички излез
10-болнички влез.
Потребно е, кога чипот ќе се прикачи на Виндоус, да се детектира од апликацијата и да може апликацијата да прочита која шифра е внесена.
Хмм, само не знам како би одело со идентификација на „вработениот“. Може ли и ова некако со тастатурче на Ардуиното, или ќе треба додатен уред за читање магнетна картичка?
Или можеби друга фора ове две функционалности, идентификација на вработен и шифра во исто време да се пренесат на апликацијата.
Белешка: Апликацијата ќе биде во WPF со C# и .NET 4.5 или некој понов.
Прво идејата беше со уред со магнетна картичка, но излеа може и со Ардуино чип со тастатура.
Врска неам од кодирање Ардуино и затоа туторијал добро ќе дојде.
Ми требаат 10 шифри што јас си ги бележам вака:
1-почеток со работа
2-завршување со работа, после работно време
3-почеток на пауза
4-крај на пауза
5-службен излез
6-службен влез
7-излез на цигара
8-влез од пауза за цигара
9-болнички излез
10-болнички влез.
Потребно е, кога чипот ќе се прикачи на Виндоус, да се детектира од апликацијата и да може апликацијата да прочита која шифра е внесена.
Хмм, само не знам како би одело со идентификација на „вработениот“. Може ли и ова некако со тастатурче на Ардуиното, или ќе треба додатен уред за читање магнетна картичка?
Или можеби друга фора ове две функционалности, идентификација на вработен и шифра во исто време да се пренесат на апликацијата.
Белешка: Апликацијата ќе биде во WPF со C# и .NET 4.5 или некој понов.