Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

A1 (поранешно VIP)

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Тутунска пред мене имаат вратено човек за уплатница, немаше трансакциска кај нив. Во пошта уплаќаш до максимално дозволениот износ за физички лица без вакви формалности.
Тоа можеби, јас платив првиот пат за упис на факултет преку УниБанка без трансакциска кај нив со кеш. Забегавме од темава, за ВИП е. Си имаат апликација кај што плаќаш преку cPay што зема 2 отсто провизија на секоја трансакција, simple as that.

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.598
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Тоа можеби, јас платив првиот пат за упис на факултет преку УниБанка без трансакциска кај нив со кеш. Забегавме од темава, за ВИП е. Си имаат апликација кај што плаќаш преку cPay што зема 2 отсто провизија на секоја трансакција, simple as that.

за онлине сметка на вип преку тутнска не зима никаква провизија

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Дали ви е јасно од ова нешто, мене не. Посебно делот кај што на исклучен интернет додека спиев ми дошле две пораки. Ај и да не бев исклучен, пола гига за минута? Ова ми се нема случено до сега, првпат ме дерат вака, а знам дека им го прават ова на луѓето. Screenshot_20190103-084549.jpeg

Испратено од Mi A2 Lite преку IT.mk форум апликација

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
И на мајка ми истото а таа не знае што е интарнет и истото го користи Xiaomi Mi A2 Lite ќе проверам кадеда се исклучи?!

А дали ви е апдејтирани на андроид 9 pie??

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

7 март 2014
1.296
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Не се потпирајте на поракиве тие може и да доцнат, најубаво контакт центар па преку систем да проверат.

Испратено од SM-G960F преку IT.mk форум апликација

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Не се потпирајте на поракиве тие може и да доцнат, најубаво контакт центар па преку систем да проверат.

Испратено од SM-G960F преку IT.mk форум апликација

Не помага од контакт центар туку најубаво од самиот телефон да го исклучи нотификацијата

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.778
6.484
SK
Знае некој како функционираат работите кога ќе истече договорот со ВИП?
Дали е како на мобилнава телефонија - си продолжува месец за месец по истите услови како во договорот? Или нешто друго?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.548
Знае некој како функционираат работите кога ќе истече договорот со ВИП?
Дали е како на мобилнава телефонија - си продолжува месец за месец по истите услови како во договорот? Или нешто друго?
Кај мене е така. Еве веќе 2 години сум по истечен договор, и си терам месец за месец. Единствено ќе почнат од време на време агенти да те замараат да се префрлиш на демек подобра и нормално поскапа тарифа

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.778
6.484
SK
Супер... Мислев да не пресметуваат по некоја „без договор“ цена.
Кај мобилната телефонија барем даваат некакви субвенции за телефони и слично (порано можеше и во претплата се искористи). Вака немаш ама баш никаква причина или инцентива човек да потпишува договор и да се обврзува на 2 години.

bxxxn

user
11 март 2011
1.662
1.813
Месец за месец е по истекот на договорот, ако нешто продолжуваш многу подобро со агент отколку во салон, имаат повеќе време да те ислушаат, повеќе ингеренции да сменат нешто и може комплетно различни услови да ти кажат отколку во салон.

Исто гледај што потпишуваш, пример минатата година потпишав на една година договор, системот нивен ми покажува дека две години е договорот, секако чувам оригинален документ.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.735
3.413
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Вип годинава ќе се ребрендира под името А1 - a1.mk

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

toshex

the fool
18 септември 2013
6.590
8.238
Мелмак
И јас истото го кажав со помалце контекст ама админите се налутиле изгледа :)

Ајде да ставам малце контекст: логото на овие А1 е ужасно! Стварно ми боде очи. Као да е направено во Word 2000

krema

OG
24 јуни 2009
15.747
15.838
youtu.be
Они се одамна под капата на А1 а ребрендирањето се одлага веќе подолго време.

web-a1-group-logo.jpg

@toshex
Што му фали на логото, одлично е, прва буква и прв број.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.590
8.238
Мелмак
На Алкохол 120% потсеќа, 3д е, боите се многу чудни, има сенки... не е ич модерно. Плус коа ќе одиш на a1.mk види го faviconot во броусер - многу лошо. А1 телевизија имаше далеку подобро лого од ова.

krema

OG
24 јуни 2009
15.747
15.838
youtu.be
Јас немам проблеми со VIP, нетот ми е секогаш 50/50, телевизија ретко гледам (има добра понуда), со мобилна телефонија исто така стабилно па дури и фиксниот работи без никакви маани. :)
Е сега во предност сум што не сум гејмер па да бркам пингови и латенции. :D

toshex

the fool
18 септември 2013
6.590
8.238
Мелмак
Јас немам проблеми со VIP, нетот ми е секогаш 50/50, телевизија ретко гледам (има добра понуда), со мобилна телефонија исто така стабилно па дури и фиксниот работи без никакви маани. :)
Е сега во предност сум што не сум гејмер па да бркам пингови и латенции. :D

Јас имав ужасно искуство со нивните фиксни услуги, лош квалитет на повици коа ѕвонам на луѓе на Вип мрежа, така шо си ветив никогаш повеќе кај нив. Макар и тихоумџииве поддршкава преку чат и мејл им е ужасна у последно време, треба да им удрам некоја поплака у салон.

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.598
Јас имав ужасно искуство со нивните фиксни услуги, лош квалитет на повици коа ѕвонам на луѓе на Вип мрежа, така шо си ветив никогаш повеќе кај нив. Макар и тихоумџииве поддршкава преку чат и мејл им е ужасна у последно време, треба да им удрам некоја поплака у салон.

уште си на вип?

toshex

the fool
18 септември 2013
6.590
8.238
Мелмак

не, тихоум (го славев денот коа го раскинав договорот со вип, не ве зафркавам). голгота беше тоа мое искуство со нив. сакав да кажам сеа коа ѕвонам на луѓе на вип често има ужасен квалитет на повик, нешто шо го неам никогаш коа ѕвонам на тихоум мрежата.

дали е cross-network thing или нешто друго у прашање не знам.

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.598
не, тихоум (го славев денот коа го раскинав договорот со вип, не ве зафркавам). голгота беше тоа мое искуство со нив. сакав да кажам сеа коа ѕвонам на луѓе на вип често има ужасен квалитет на повик, нешто шо го неам никогаш коа ѕвонам на тихоум мрежата.

од каде си?

9 јуни 2015
1.389
2.199
Скопје

Cross-network thing e, проверено. Е сеа кој е крив дали телеком дали вип не знам.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.590
8.238
Мелмак
Но пак ќе се сведе на тоа во кој град/регион/маало користеш нивни услуги, еве јас пак ќе кажам дека не сум имал никакви проблеми со нив.

Скопје централно подрачје хахах :) не е битно, јас 4 години искинав живци со нив, never more. Баш пред истек на договор првиот пат си викав ајде поминаа проблемите не сум имал месец дена, ќе го продолжам... како сум се заебааал, 2 години подоцна ти велам славев! И не се зезнувам да продолжам договори веќе, си оставам опции ако ми текне да си раскинам.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно