Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
https://www.g2a.com/en/xiaomi-pocophone-f1-64gb-graphite-black-i10000178905001

Ако имате кој да ви го прими во друга земја многу добра цена е.

Какви се овие цени? 200е за Поко, 15е Ми банд 3 ?
Па набавна цена директно од Шаоми е троа поскапо од ова...

ако се некои превари овие G2A воопшто не пуштајте линкови од нив, ќе се излаже некој ќе му лапнат парите џабе...

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.630
1.798
Тоа се телефони купени со украдени кредитни картички, добро познат МО на овој сајт. Така да можат да си дозволат да продаваат по таа цена, јер реално може им се.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Дали е со украдена картичка купена или не мене не ме интересира ако јас добијам нов телефон за 200 евра и да работи како што треба за тие пари телефонот вреди исто како сега јас да ми каже @DonFrozex друже дојди јас истиот нов неодпакуван ќе ти го дадам за 200 евра јас одма би го купил, а и сите други на форумов нормално дека телефончето си вреди за тие пари.Е сега ако они не го испорачаат тој телефон и ти испорачаат цигла некоја тоа е веќе друго.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Тоа се телефони купени со украдени кредитни картички, добро познат МО на овој сајт. Така да можат да си дозволат да продаваат по таа цена, јер реално може им се.
Точно, а со телефоните се си е во ред и немаат никаков проблем. Гледав ревју на интернет за ова.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.963
6.057
Skopje
Какви се овие цени? 200е за Поко, 15е Ми банд 3 ?
Па набавна цена директно од Шаоми е троа поскапо од ова...

ако се некои превари овие G2A воопшто не пуштајте линкови од нив, ќе се излаже некој ќе му лапнат парите џабе...
Јас имам купено игри од G2A, и немало до сега никаков проблем. Од друга страна пак, не знаев дека се и у бизнисот со телефони...

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Еве јас се нафаќам да ја тестирам веродостојноста на Г2А за продажба на телефони, така што ќе платам со Пејпал, па ако има проблем ќе си отворам Диспјут преку ПП.
Само да ми каже некој како „да променам држава“, за да ми стигне телефонот пример во Бугарија/Грција ? пошо не гледам никаде опција за менување?
Или ќе мора преку ВПН да пристапам на сајтот за да можам да си нарачам.. ? -.-"

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Redmi Note 5 со 10.0.4.0 веќе 3 месеци

Сега го пуштив тајмерот (секојдневно го користам по неколку пати) и различен е звукот. Исто се сменил звукот и за Alarm Clock.
Нит апдејт имам направено, нит некоја апликација инсталирано, нит некој го има чепкано телефонот, нит ништо.
Малку језа ме фаќа.
Побарав и у system apps да не е направен некој апдејт на Clock-от, не, ниту пак има апдејт на некоја друга системска апликација.
Претходно имав различни звуци за Timer и Alarm Clock а сега е еден ист.
Во опциите гледам дека не можеш различно да наместиш за Timer и различно за Alarm Clock. Кога ќе отидеш во Settings било тоа да е на Timer било да е на Alarm Clock, истите работи ти ги дава.

Ги прочепкав сите звуци и по звукот познавам дека за Alarm ми беше "Morning" а за Timer ми беше "Fireflies".
Мислам дека овие беа автоматски одбрани од опцијата Smart Alarm која поради некоја причина сега решила да биде една иста и за Alarm и за Timer а всушност не е ниту Morning ниту Fireflies туку некоја трета.
Ова Smart Alarm-ов изгледа нешто се швркнал.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Redmi Note 5 со 10.0.4.0 веќе 3 месеци

Сега го пуштив тајмерот (секојдневно го користам по неколку пати) и различен е звукот. Исто се сменил звукот и за Alarm Clock.
Нит апдејт имам направено, нит некоја апликација инсталирано, нит некој го има чепкано телефонот, нит ништо.
Малку језа ме фаќа.
Побарав и у system apps да не е направен некој апдејт на Clock-от, не, ниту пак има апдејт на некоја друга системска апликација.
Претходно имав различни звуци за Timer и Alarm Clock а сега е еден ист.
Во опциите гледам дека не можеш различно да наместиш за Timer и различно за Alarm Clock. Кога ќе отидеш во Settings било тоа да е на Timer било да е на Alarm Clock, истите работи ти ги дава.

Ги прочепкав сите звуци и по звукот познавам дека за Alarm ми беше "Morning" а за Timer ми беше "Fireflies".
Мислам дека овие беа автоматски одбрани од опцијата Smart Alarm која поради некоја причина сега решила да биде една иста и за Alarm и за Timer а всушност не е ниту Morning ниту Fireflies туку некоја трета.
Ова Smart Alarm-ов изгледа нешто се швркнал.
Да не смени тема на телефонот? :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Да не смени тема на телефонот? :)
Nope.
Ќе ми текнеше ако имав нешто сменето. Немам.
Smart Alarm кога ќе му направиш Preview дава еден звук, а кога ќе се активира алармот уствари дава друг звук...
И тој звук што го дава од Smart Alarm не е ниту еден од понудените долу...
Единствено помислив да не е онаа опцијата за "different alarm for birthday" ама ниту ми е birthday, ниту можам да ја најдам кај беше таа опција (колку шо глеам у settings на Clock треба да биде ама ја нема), а мислам дека еднаш ја активирав.

Да си го напишам сценариото кое сакам да се има десено.
Ми била штиклирана опцијата за хепи брдеј аларм.
Поради некоја причина софтверов мисли дека ми е денес брдеј (мислам дека немам ставано фејк брдеј но ајде)
У меѓувреме при апдејт на софтвер ја тргаат таа опција.
Иако опцијата е тргната у Settings, софтверот ја памти, некаде.
Утре ова време мене аларм и тајмер саундс ми се враќаат како што беа.
Ја среќен, Xiaomi неиспцуени.

Последна промена:

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Xiaomi го одржува софтверот не гугл. Не дека не се случувало исто и со nexus телефоните.
Updates that comes directly from Google. Each Android One phone is guaranteed to get at least three years worth of security updates from its release date, and up to two years of major Android releases, too.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Updates that comes directly from Google. Each Android One phone is guaranteed to get at least three years worth of security updates from its release date, and up to two years of major Android releases, too.

While updates do still have to go through each phone’s manufacturer, there’s much less to check and update, so updates will generally arrive much faster. It won’t be a day one patch like you’d expect on the Google Pixel range — but it should be far snappier than most other Android phones.

Се оди преку производителот, т.е. мора сепак минимално да подеси се за соодветниот производ.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
While updates do still have to go through each phone’s manufacturer, there’s much less to check and update, so updates will generally arrive much faster. It won’t be a day one patch like you’d expect on the Google Pixel range — but it should be far snappier than most other Android phones.

Се оди преку производителот, т.е. мора сепак минимално да подеси се за соодветниот производ.
Минимално, тоа е за 3 апликации кои што ги имаат и некој сензор +/-. Како камерата, шаоми фидбек и слично. Ама за да брикуваш телефон треба од корен да го утнеш апдејтот.

alexandar23

hello world
29 јули 2017
65
28
Има негде информација за кои точно модели се брикуваат? Која е причината конкретно. Пошто познавам луѓе што го имаат апдејтирано со јануарски пач и немаат никаков проблем.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Не е така ама ок.
Значи еве да се објасниме уште еднаш.

1. Апдејтот ти доаѓа од Гугл директно, значи не ти стига од Шаоми.
2. ОС-от на кој што функционира телефонот е на Гугл програма и не е само Шаоми како производител што учествува во неа. Сите производители си имаат и неколку свои апликации покрај тие што доаѓаат со сток оперативниот.
3. Производителите си ги оптимизираат апликациите. Не чепкаат во „јадрото“ на ОС-от, за било каква промена има колаборација помеѓу нив.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Минимално, тоа е за 3 апликации кои што ги имаат и некој сензор +/-. Како камерата, шаоми фидбек и слично. Ама за да брикуваш телефон треба од корен да го утнеш апдејтот.
Не е баш така. Не добиваш готов ром ти од гугл. Сепак производителот го приспособува минимално на хардверот, модемот, става свој бутлоадер и слично. Е тука има мноооогу шанси да ја пое*ат работата. Како што е случајов најверојатно.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Не е баш така. Не добиваш готов ром ти од гугл. Сепак производителот го приспособува минимално на хардверот, модемот, става свој бутлоадер и слично. Е тука има мноооогу шанси да ја пое*ат работата. Како што е случајов најверојатно.

Се сложувам, затоа и пишав има колаборација. Меѓутоа на крајот Гугл дава одобрување за софтверот дека е океј и да се пушта како апдејт.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Се сложувам, затоа и пишав има колаборација. Меѓутоа на крајот Гугл дава одобрување за софтверот дека е океј и да се пушта како апдејт.
Не. Дефинитивно не. Гугл дава одобрение на почеток кога се развива одреден модел, и дека мора да следи одредени стандарди. Потоа при апдејти им го праќа само апдејтот и овие пошто генерално го немсат мењато Андроидот на горно ниво што ние ги гледаме, само лупаат сопствен лоу левел додатоци и шибај. Нема контрола тука Гугл. Зангугл е битен ај да речеме фронт ендот да е ист кај сите Андроид оне корисници, т.е. да не се губи време како кај другите на кастмизации, џиџи миџи и то.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно