Обични....Какви сијалици?
Обични....Какви сијалици?
Ете ти го проблемот.Обични....

Светилките се најмал проблем...Ете ти го проблемот.
Да. Со неделниве тајмери одлична е. Таман да испумпа климата на максимум и после полабаво да одржава од 16-22.А некој го осети ли бенефитот од денската евтина струја?
Од сето ова бојлерчето во кујна (ако е постојано вклучено) и сијалицијте најмногу ти трошат.Светилките се најмал проблем...
8 x 100w = 800 w
Сите не светат во исто време нити пак 24/7...
Другите потрошувачи кои работат 24/7 се поголем проблем, комбиниран фрижидер, замрзнувач, бољерче во кујна...
И оние поголеми потрошувачи кои се користат по потреба, електричен шпорет, перална, бољер, итн
WiFi помагаДа. Со неделниве тајмери одлична е. Таман да испумпа климата на максимум и после полабаво да одржава од 16-22.
А ако немаш неделни тајмери скоро ништо нема да осетиш.
Ќе си ставиш аларм на телефонот.WiFi помага![]()
Имаш опција, инаку WiFi-to e иднината, зависи од каков тип на WiFi имаш има модели кои се програмираат повеќе од неделноЌе си ставиш аларм на телефонот.![]()
Koja e најефтина што нуди да можам да ја сетирам така како што сакам?Имаш опција, инаку WiFi-to e иднината, зависи од каков тип на WiFi имаш има модели кои се програмираат повеќе од неделно, кај WiFi-то софтверот е ограничување така да секогаш има простор за update.
Најдобра опција ( ЗА СЕГА ) е broadlink-от мислам дека он можеше така да се контролира, ке пробам дополнително дали некој модел што сега го има во продажба кај нас со native WiFi то што го има има можност за вакво програмирање.Koja e најефтина што нуди да можам да ја сетирам така како што сакам?
05ч сабајле да оди на 29Ц
07ч да оди на 25Ц
14ч да оди на 30Ц
16ч да оди на 26Ц
Има некоја 09 или 12ка ефтина што го прави ова со Wifi или без сеедно?
Не, не, не... Остави ти тоа бродлинкот. Јас имав направено „бродлинк“ со ардуино уште пред бајаги години. Ама треба да е насочено, па ќе ти титка, па ќе пројде човек. Знам тоа сум го користел и тоа со мој код направен по мој мерак.Најдобра опција ( ЗА СЕГА ) е broadlink-от мислам дека он можеше така да се контролира, ке пробам дополнително дали некој модел што сега го има во продажба кај нас со native WiFi то што го има има можност за вакво програмирање.
ај види која потрошувачка ќе ти даде ако ја поставиш климата на 30 степени?️
Sent from my iPhone using Tapatalk
Сериозно грееш на 30 степени? За да заштедиш десетина денари, ако воопшто се заштедуваат на тој начин.Koja e најефтина што нуди да можам да ја сетирам така како што сакам?
05ч сабајле да оди на 29Ц
07ч да оди на 25Ц
14ч да оди на 30Ц
16ч да оди на 26Ц
Има некоја 09 или 12ка ефтина што го прави ова со Wifi или без сеедно?
Не ми треба да добијам ништо повеќе. Нема Wifi во тој стан.Како и да е, со уредите на бродлинк можеш да го добиеш тоа што го бараш и многу повеќе. Климата не ни треба да поддржува вифи.
Да, прилично чудна шема, но тоа си е негова работа.
MOUSE WIRELESS USB HAMA MW-500 RECHARGE, BLUE, 173034
800,00 ден
CE SMART SENSOR HOME TEMPERATURE AND HUMIDITY MONITOR 3 MINI XIAOMI, White
640,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
MEMORY USB Type-C 64GB KINGSTON DATA TRAVELER 70 (USB 3.2 Gen 1 speeds), Black, DT70/64GB
450,00 ден