Тоа пошто ние овде највисок стандард имаме, и никој не краде струја па потоа ЕВН/Мепсо не ни наплаќаат повеќе и за кратците.![]()
Во Македонија струјата е најскапа во регионот: Граѓаните со реакции - сметките за јануари двојно повисоки
Македонците плаќаат најскапа струја во регионот, потврди Евростат. Последните објавени податоци за минатата година покажуваат дека и пред поскапувањето на цената на струјата годинава, македонските домаќинства плаќале најскап киловат во регионот. Па така со просечна цена за лани од 5,8 денари за...mk.tv21.tv
Па богата нација смеТоа пошто ние овде највисок стандард имаме, и никој не краде струја па потоа ЕВН/Мепсо не ни наплаќаат повеќе и за кратците.
Маркетите се посебна приказна. Некој замислил бојкот, ама не оди тоа така. Исто како да одлучиме да го бојкотираме ЕВН.Па богата нација сме))) Се виде и како се "бојкотираат" маркети
Израел ги има натерано сите големи маркети да мораат да имаат точни податоци за цените и лагерот на производите на веб. Достапно преку api за да може да се користат и од сервиси за споредба на цените. Seems fine idea.
"no name country".Па богата нација сме))) Се виде и како се "бојкотираат" маркети
Другар, мене РКЕ ми одговори со некој генерички меил после година дена по пријава. Каде има сила нема правдина уште важи.Дали има тука некој што пуштил приговор кон ЕВН, му бил одбиен приговорот и потоа се пожалил на РКЕ? Во еден ден 31.12.2024 слично како лани ми имаат закачено 150 киловати потрошени, и нормално најголемиот дел наплатен во 4ти блок. Побарав да ми направат нова пресметка за цел декември, и бев одбиен. Ја препратив комуникацијата кон РКЕ, ама ете скоро цела недела помина и нема никаков одговор.
Прашај адвокат, ама мислам дека платена сметка за услугата ти е договор...Другар, мене РКЕ ми одговори со некој генерички меил после година дена по пријава. Каде има сила нема правдина уште важи.
Се прават луди и двете страни, барам ЕВН да корегира напон во зимска грејна сезона во ноември 2023, они ми одговараат во април 2024 кога грејна сезона е завршена со образложение да им поднесам договор за приклучок на куќа која 70 години е приклучена на мрежа и нема ниту еден денар заостанат долг и барање со уплатница за мерач на напон.
Во сите преписки се и фраерите од РКЕ кои мудро молчат, па најверојатно според некои правилници и подзаконски акти да се отарасат во ноември 2024 ми праќаат генерчки меил.
Кренав раце, нека умрат и едните и другите, купив стабилизатор на напон и тоа е тоа.
како тоа ќе се корегираат? ветуваат дека од денес па натаму ќе бидат киловатите како што треба? ќе има почести мерења?![]()
СМЕТКИТЕ ЗА СТРУЈА ЌЕ СЕ КОРЕГИРААТ: ЕВН е должен да направи корекции
Претседателот наРегулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимоски во најновото издание напоткастот на Фактор - „Бизнис муабети“, зборува за високите сметки за струја закои голем број граѓани се пожалија, но и за идните планови за воведување новиброила, како и финансиите кои „се вртат“ во...vecer.mk
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
alfa.mk
Поздрав до другарот што раоти во ЕВН, прашај го дали можеме паушално да му дојдеме дома на гости малце..., фигуративно кажано, без навреда.Другар што работи во ЕВН рече може паушални да се сметките, ама ќе ги корегираат во наредните месеци со читање. Кај мене дојде утредента по муабетот да го чита, па ќе видиме како ќе биде нареден месец. Инаку околу 2к повеќе дојде.
Твоето пријавување не се важи доколку во периодот читање ти дојде инкасатор и ти ја прочита состојбата.Пример ако си во читачка група од 20 ти до 24 ти и им дадеш состојба од 21 да речеме а инкасаторот дојде на 27 ми тогаш неговита состојба ќе биде ставена во сметката.Mene dekemvri i januar po 6k mi bese sega februar 4000den, inaku se registrirav na evn home i si prijavuvam sam sostojba![]()
Како?Новата сметка помала за 827 денари од таа “проблематичната“, со иста потрошувачка.
Лично не можам да се пожалам за неточни сметки.![]()
СМЕТКИТЕ ЗА СТРУЈА ЌЕ СЕ КОРЕГИРААТ: ЕВН е должен да направи корекции
Претседателот наРегулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимоски во најновото издание напоткастот на Фактор - „Бизнис муабети“, зборува за високите сметки за струја закои голем број граѓани се пожалија, но и за идните планови за воведување новиброила, како и финансиите кои „се вртат“ во...vecer.mk
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
i jas se slozhuvam so tebe deka nema pravda so ovie golemi igrachi.Другар, мене РКЕ ми одговори со некој генерички меил после година дена по пријава. Каде има сила нема правдина уште важи.
Се прават луди и двете страни, барам ЕВН да корегира напон во зимска грејна сезона во ноември 2023, они ми одговараат во април 2024 кога грејна сезона е завршена со образложение да им поднесам договор за приклучок на куќа која 70 години е приклучена на мрежа и нема ниту еден денар заостанат долг и барање со уплатница за мерач на напон.
Во сите преписки се и фраерите од РКЕ кои мудро молчат, па најверојатно според некои правилници и подзаконски акти да се отарасат во ноември 2024 ми праќаат генерчки меил.
Кренав раце, нека умрат и едните и другите, купив стабилизатор на напон и тоа е тоа.
hahahahaha falat salfetkite pod cashata za espressoхахахаха ново мени од евн![]()
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден