хахаха се пресметуваш у хардвер...ко ја едно време пресметував у пива,сеа во НафтаВрвот е кога некој дава 20.000 на графичка, (60.000 + за цела конфигурација) а прескапо му е SSD за 4000h:
Се чека цените да паднат, а веќе ги има за 120 долари 128GB хај енд SSD-атако звано "селективно штедење"
Не се навредуваме ич, само си го кажуваме нашето стручно мислење (базирано на многу години работа баш во оваа проблематика).Одлично фала на сите одговори, јас убаво прашав .. никој не навредувам .. напишав нов сум и се интересира.. немора веднаш со навреди, тоа е премногу детски.. инаку ќе разгледам и други опции и да речиси сум сигурен дека не треба олку пари како што вие тврдите (пак ќе кажам можеби и грешам) .. уште еднаш како пример ви го давам сајтот во кој работи мој пријател SuperSport .. и очекувам одоговор, што мислите колку праи е вложено овде ?
Дечки какви 300-400eur!!!!!!!!
За спортски портал без минимални 1500eur само за сајтoт, башка добар дизајн (мин. 300eur), башка хостинг, башка фирма и домеин Е СМЕШНО ДЕТСКИ И НЕСЕРИОЗНО. А за сите „фраери“ што ми/ни ја уништуваат професијата и „прават сајтови за 100eur“ АЈДЕ ШЕТЊА!!!!!!!!
со 500евра ако се правеа портали ... сите богати ќе беа во мк.Па моментално немам примачки, затоа и сакам да најдам нешто по прифатливо, затоа што знам дека може, барем така ми кажале.. доколку би имал примачки колку толку ќе заштедам 500е и ќе инвестирам
Морам да признаам веднаш, со овој коментар убоде 'Bulls Eye', после ова само заклучување на темата е логичен чекорИ милион евра за портал да фрлиш во Македонија богат не стануваш... 2м народ, 1м мажи, 500к со интернет пристап, 100к претпоставувам компјутерски образовани и со интерес за спорт... Плус некој пред тебе успеал да анимира најголем дел од тие 100к. Така да 50% од публика да му земеш и двајцата ќе пропаднете...
Ако во Македонија таргетираш публика, место има само за еден.
Хајлендер синдром: There can be only one!Морам да признаам веднаш, со овој коментар убоде 'Bulls Eye', после ова само заклучување на темата е логичен чекор![]()