RagingDemon
senior
- 24 март 2009
- 6.479
- 5.584
Колку гига ти е исото, ова е 3.67Јас симнав Windows 10 - >English International.
ваљда исто му доаѓа. :annoyed:
Колку гига ти е исото, ова е 3.67Јас симнав Windows 10 - >English International.
ваљда исто му доаѓа. :annoyed:
3,7gbКолку гига ти е исото, ова е 3.67
Мислам дека само не тебе така ти делува, имаш субјективно негативно мислење кон Microsoftдали само на мене ми делува страната на Microsoft како непрегледна и се чудам кое каде се наоѓа или навистина е така направена? :annoyed:
Причекај на mydigitallife се ќе биде со време ставено и објаснето, а иначе јас користам про верзија и автоматски ми се упдејтува без никаков проблем Upgrade to Windows 10 Pro, version 1511, 10585 така ми појави во windows update и си помина без никаков проблемСлучајно некој да не налета на Enterprise LTSB build 10586? Не обичната Enterprise, таа е со Cortana,Edge,Store и слични глупости. Преку ПП, не тука.
Нема решение проблемот е автоматскиот упдејт и кај мене исто така симиња ама ги гаснам од старт уп само и дисабле праам на секој програм и не ги користам воопште а и не ми сметаат имам јака машина и не ме оптеретува тоа толку важно ми е да е стабилен да ми работат програмите како што требаИ кај мене апдејтот помина без проблеми, има некои промени во изгледот, ситници во глобала. Edge стандардно си крашува кога ќе му текне, сега за сега си ја има истата улога како ИЕ, да ставам да се симиња Chrome.
Ме изнервира друга работа после апдејтот, си поминува се како што треба, идам старт мени, одма ме изненадува со самоиницијативно симната глупост од Асус. Некоја кретенска апликација да ми каже колку треба да бидам среќен што имам Win10 за беспари**. Има ли некое чаре за вакви несакани изненадувања од Мајкрософт, да не ми инсталира драјвери, апликации и други глупости кога ќе им текне?
Јa имaш нa зaмундa вo 5in 1 исoтo enterprise LTSB 10586 синoкa гo спустив.Случајно некој да не налета на Enterprise LTSB build 10586? Не обичната Enterprise, таа е со Cortana,Edge,Store и слични глупости. Преку ПП, не тука.
За оние кои се загрижени за приватноста еве прилично екстензивен водич како да изгасите све можно што "шпионира":
За да изгасиш се можно треба да не користиш интернет ни компјутер ни смартфон. И да живееш во пустина негде или пештера или слично.
Некоја маил апликација за вин 10, што е боље од стокот?
Пробај ја TouchMail, нишо посебно, барем стигаат мејловите на време.Некоја маил апликација за вин 10, што е боље од стокот?
После апгрејдов што траше повеќе отколку чиста инсталација имам пад на перформанси и ФПС. Особено е приметно сецкање на ГТА5, Метро и слични игри кои што без проблем ги играв сега кочат. Ќе му дам недела дена да легне апгрејдов, дефрагментација и слично ако не се среди бришам гомново од 10ка, веќе преку глава ми е.
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден