Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Windows 10 генерална дискусија

S

Sukhoi

Гостин
^ E зошто идиотска, Toa меилот изгледа 10 пати подобро од кој било десктоп клиент. И големи компчиња не се за тач сам,скоро секоја веб страна има големи копчиња.
Не се проблем копчињата колку целосната разлика во интерфејсот. Добро можеби мејлот е убав(ова навистина го мислам), али некои апликации се тотална утка и стварно не личи на ништо.

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4570 Processor
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
Elite 600W - V3 | Cooler Master
RAM
Kingston HyperX FURY 8GB Kit (2x4GB) 1600MHz
Video card
XFX AMD Radeon™ RX 580 GTS Black Edition 8GB
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Everest Rampage KB-R88 Black
Audio
Logitech - 5.1 Surround Sound Speakers Z506
Monitor
LG LED IPS 22EA53 + Samsung S22F350 LED
OS
Windows 10 TP
Абе чекај, овие event направија за да кажат дека има старт мени , мулти десктоп и дека нема да идат фулскрин метро апп. :eek:

Па уште и 10 се вика,демек кујзнае што има, иста 8ца.
А шо очекуваш ти да биде ? Шо треба друго да додадат. Не ви се свиѓаше метро го вратија стартот, сега од кога го вратија иста 7маца бил хаха Чудни луѓе

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Рано е за изгледот да се зборува пошто од windows 8 го прават windows 9 затоа и така исто изгледаат имам објаснето како го прават, мене ме интересира дали ке го има истото јадро од Vista

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
А шо очекуваш ти да биде ? Шо треба друго да додадат. Не ви се свиѓаше метро го вратија стартот, сега од кога го вратија иста 7маца бил хаха Чудни луѓе
Oчекував да кажат нешто за перформанси, не ми смета мене метрото,убав ми е и на 8ца.

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4570 Processor
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
Elite 600W - V3 | Cooler Master
RAM
Kingston HyperX FURY 8GB Kit (2x4GB) 1600MHz
Video card
XFX AMD Radeon™ RX 580 GTS Black Edition 8GB
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Everest Rampage KB-R88 Black
Audio
Logitech - 5.1 Surround Sound Speakers Z506
Monitor
LG LED IPS 22EA53 + Samsung S22F350 LED
OS
Windows 10 TP
Во перформанси мислам дека нема да има многу разлика од 8.1. Повеќе шминкан ќе биди 10.

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
Сакам да го видам ова одностно по продуктивна работна околина.

Сакам и features како:
- alt + tab like shortcut со кој ке менуваме различни инстанци од моментално активната програма.
- полесно менување на активни програми, пример да почнеш да го пишуваш името и да ти ја најде соодветната програма, корисно ако имаш 15+ активни програми каде што taskbar-от и alt+tab менито се веке пренатрупани и непрегледни
- сакам да почнам да пишувам текст и да ја добијам таа опција од менито на програмата, корисно ако знаете што сакате а работите во програма со куп опции и мениа и незнаете точно каде се наога посакуваната
-
-

Вакви можности не се фантазија туку веке постојат на други оперативни системи.

Сугестијата после snap чекор кон пофункционална работна околина но остатокот е само козметика.

Последна промена:

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.248
5.571
Скопје
Абе чекај, овие event направија за да кажат дека има старт мени , мулти десктоп и дека нема да идат фулскрин метро апп. :eek:

Па уште и 10 се вика,демек кујзнае што има, иста 8ца.
Сега има и пејст во команд промпт!

pinky

lurker
23 мај 2009
525
428
Tablet mode не е новост. Веќе го има на 8.1. На видеово само се прикажува како се однесува tablet mode-от со новото старт мени и метро апликациитe кои не се максимизирани.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Да де,сега 8.1 е ист и на пс и на таблет, а ова таблет мод додава back копче доле. Имаш back,search,windows исто како кај телефон. И мислев дека е генијално тоа што автоматски се менува кога ќе извадиш тастатура. Башка таскбарот не се крие туку се понаша како софтверски копчиња плус апликациите што идат се во таскбар што го прави мултитаскингот многу побрз.

eдит:
Е за ова зборам

Windows 8.1
InboxUI_5F00_thumb_5F00_0BB077F3.png

Aндроид (зошто има софтверски копчиња го ставам за пример)
figure-a-office365-android26102013.png

И windows 10
3zTNm0L.png

Ова е најбрз мултитаскинг на таблет и може да биде сламката на мајкросоофт на таблет пазарот. Ова може да биде чекор кон користење на табет уреди и за други ствари освен за игри, твитер и читање.:)

Последна промена:

pinky

lurker
23 мај 2009
525
428
Да де,сега 8.1 е ист и на пс и на таблет, а ова таблет мод додава back копче доле. Имаш back,search,windows исто како кај телефон. И мислев дека е генијално тоа што автоматски се менува кога ќе извадиш тастатура.
На 8.1 додека си во desktop mode со десен клик на плочка се отвара обично контекст мени, а со самиот допир на екранот (без да те праша) влегуваш во tablet mode и со долго држeње на плочка, на дното од екранот се појавува мени оптимизирано за допир со истите опции од контекст менито. Вакви таблет оптимизации има на повеќе места низ оперативниот. Во Windows 10 само е проширен тој tablet mode.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
На 8.1 додека си во desktop mode со десен клик на плочка се отвара обично контекст мени, а со самиот допир на екранот (без да те праша) влегуваш во tablet mode и со долго држeње на плочка, на дното од екранот се појавува мени оптимизирано за допир со истите опции од контекст менито. Вакви таблет оптимизации има на повеќе места низ оперативниот. Во Windows 10 само е проширен тој tablet mode.
Eпа тоа зборам, подобрен е тој мод. Кај 8.1 беше на прицип на кој што работат андроид и иос таблетите , имаш апликација фулскрин ако сакаш да отвориш друга која ти е пуштена свајпаш од лево, дури ни саатот не можеш да го видиш ако имаш апп. отворено на 8.1.

Сега со 10 не е на принцип како андроид и иос, туку имаш брз мултутаскинг како кај десктоп .

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.615
19.351
FLEGMA сметнуват! И ќе го инсталират шо сака нека биде :)

Тактиката е позната. Еден добар, еден лош, еден добар и пак уште еден добар да го заборавиме лошиот :D

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Ја додека не видам мајкрософт да го смени кернерот се уште ке ни бутка со години ист оперативен систем значи ние користиме виста више од 2007 година :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно